Koko i Niunia

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
EmilkaR

Re: Koko i Niunia

Post autor: EmilkaR »

O rety jakie spojrzenie :strach:
Koko chyba się domyślił, że zamierzasz zabrać to nowe, wygodne i stylowe legowisko :roll: :lol:
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Poproszę zatem o kartę kolonijną do wypełnienia :roll: Karmelek w Tośkowej szkole jest wzorowym uczniem wiec myśle ze nie sprawi na obozie kłopotów :)

Pudełka tez kocha wiec możemy się umówić ze w ramach udziału wyposażymy ośrodek kolonijny wvten niezbędny ekwipunek :lol:
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

wieeeeki mnie tu nie było, ale właśnie nadrobiłam :-D tutaj to zawsze wesoło :mrgreen:
zapisałabym i mojego Nanka na któryś z turnusów, ale obawiam się, że po 3 dnaich zostałby odesłany do domu, bo tych jego popisów wokalnych to chyba nikt poza Pańcią nie zniesie :lol:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

:haha: :haha: :haha:
Tutaj nawet o wymianie dekodera czyta sie z zapartym tchem :haha: :haha: :haha:
Musisz kiedys koniecznie opowiedziec jakas pasjonujaca historie jak sprzatasz w piwnicy, obierasz kartofle albo cos rownie "atrakcyjnego" :haha:
Awatar użytkownika
annishere

Post autor: annishere »

Danusia pisze: 21 cze 2017, 06:12 Magiczne pudła :lol:

A co tam Rufi , czy jakiś inny cudny kocio - markowy produkt do leżakowania zwykła tektura najlepiej ECO używana i po przejściach i kot szczęśliwy :lol: :lol:
Dostałam od własnego dziecięcia na Dzień Matki torbę worek :serce: przyjechała do mnie z Bydgoszczy :devil: w pięknym dużym pudle które :roll: momentalnie zawłaszczyła Kalucha i stoi teraz jako kolejny jej mebel w pokoju ,a ja patrzę w lustro kiedy mi skrzydła zaczną rosnąć bo na podłodze coraz mniej miejsca :lol: :rotfl:
Ale nic to jeszcze trochę i się nam metraż powiększy :devil: ale nie na pudła mam nadzieję :lol:

Koko :serce: :kotek: :kotek: :milosc:
Moja Kreweta umiłowała sobie karton z Zooplusa. Taki duży, bo wówczas realizowaliśmy spore zamówienie. Gdzie tam zabawki, domki.Tylko TEN karton. W małe pudełka jak koty z internetów to się nie pakuje. Wiadomo, najlepszy karton to taki jak Hummer wśród kartonów- wielki, wygodny i robi wrażenie. Jak celebrytka jakaś no.
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

czy BabaJaga wysłała kociaste na wywczasy, czy co???? Gdzie jest Koko i Niunia ja się pytam :hm: :hm: :hm:
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Kamila pisze: 28 lip 2017, 13:35 czy BabaJaga wysłała kociaste na wywczasy, czy co???? Gdzie jest Koko i Niunia ja się pytam :hm: :hm: :hm:
Sami zwinęli manatki i pojechali grzać kosteczki w przyjażniejszej części świata gdzie nie leje wiecznie :lol: tam u nich to już w ogóle porażka :((((
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

Ach właśnie, oni z Gdańska, a tam ulewy i podtopienia :shock: :strach:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

:strach: Ulewy i podtopienia ?
Takie sprytne kociska :kotek: :kotek: to na pewno nic zlego im sie nie dzieje, ale juz widze jak sie Krostowata (ej, nie, jak jej tam bylo :-? ) panoszy, jak wszedzie mokro, to ze niby JEJ krolestwo, juz to widze !

BJ : pedem nam tu pelne sprawozdanie z sytuacji dawaj :yamaha: :yamaha: :yamaha:
Awatar użytkownika
BabaJaga
Agilisowy Rezydent

Post autor: BabaJaga »

No faktycznie, że zapuściłam nasz wątek. Dziękujemy, że jeszcze o nas pamiętacie. :poklon: Normalnie, przez pajęczyny ciężko się przebić. To chyba lato tak rozleniwia. Ale nic to. Już zdaję relację, co i jak u nas... "OMC powodzian". :mrgreen: A potem koniecznie do innych wąteczków koniecznie pozaglądam. Historyjka, chyba na czasie:

„Wyścig ślimaków”

W ostatnim tygodniu upalne, letnie niebo nad naszym domem zasnuwały ponure chmurzyska. Grzmiało, błyskało i lało. Przyroda doznała rześkości, a i kociska buszowały po ogrodzie ze zdwojoną werwą. Zwłaszcza wtedy, gdy tylko prysznic z nieba był chwilowo zakręcony.
Obrazek

W zaroślach ogrodu pojawiły się też pewne oślizłe typy. Wyglądały na dobrze wypasione i dość wysportowane. I nie dziwota, gdyż z rana dokumentnie splądrowały rabatkę z aksamitkami. BabaJaga była wkurzona na maksa, bo ledwo poprzedniego dnia posadziła je (znaczy się aksamitki) w ogrodzie. Obrazek

Koko wpadł na genialny pomysł, aby dla rozrywki zorganizować wyścig z udziałem m.in. wyżej wzmiankowanych mięśniaków..
- Niunia, idę o zakład, że Jednonodzy szybciej przemierzą odcinek jednego metra, niż ty czterokrotnie okrążysz staw ogrodowy – rzucił prowokujące wyzwanie.
Obrazek

- A niby to dlaczego ja mam robić cztery kółka, a oni tylko jeden metr po prostej? – Niunia asekuracyjnie dociekała sprawiedliwości w regułach gry.
Obrazek

- Bo ty masz cztery nogi i jeden ogon, a oni tylko jedną ogononogę (wash and go), a na dodatek plecak z namiotem na garbie – Koko jasno wyłuszczył jedynie słuszne argumenty.
Obrazek

- No dobra. Niech i tak będzie. Ale ponieważ nie ufam ci, Koko, więc wcześniej sprawdzę, czy kolesie przypadkiem nie brali dopingu.
- A co? Podejrzewasz, że sobie przyczepili wrotki? Ha, ha, haaa…!
Obrazek

- Dawaj, mała! Nie marudź. Wszyscy do biegu! Gotowi! Start!!! – i całe towarzystwo dziarsko ruszyło z bloków.
Obrazek

Koko, jako żywo zainteresowany swoją wygraną, na początku pilnie nadzorował, aby Jednonodzy przypadkiem nie zmienili kierunku na przeciwny względem wyznaczonej mety przy ławce. Zwłaszcza, że BabaJaga z uporem maniaka znowu zabrała się za flancowanie nowej partii aksamitek na wcześniej splądrowanej rabacie.
Obrazek

- Może potrzebujesz łyk wody, mała? To dopiero pierwsze okrążenie! – w międzyczasie też lekko osłabiał zawodniczkę. – Ten wyścig jakiś taki mało dynamiczny. Chyba mogę sobie pozwolić na krótką drzemkę. Miauuu…
Obrazek

- Gdybym wiedziała, że po drodze napotkam tyle obiektów rozpraszających uwagę, podwoiłabym stawkę wygranej. O Kumata! Hello! Obrazek

- Mrowisko w macierzance? Muszę tu koniecznie wrócić. Na masażyk.
Obrazek

- Mam czas, to pozbędę się jeszcze szczypawek z futerka.
Obrazek

-Nie wypada też po drodze nie zawitać do kolegi Iglastego. Tylko na chwilkę, oczywiście.
Obrazek

Skutkiem tych wszystkich złożonych manewrów Niunia straciła orientację nie tylko co do liczby zaliczonych okrążeń wokół stawu, ale i kierunku marszruty.
Obrazek

A w międzyczasie, Koko zakończył drzemkę i zorientował się, że nie tylko Niunia gdzieś przepadła, ale i Jednonodzy… dali nogę, a BabaJaga… znowu płacze nad grządką. Hmmm…
Obrazek

- Tak to już jest, że jak kot śpi, to… ehe, ehe, ehe…tamtego… harcują.
Obrazek

- No widzisz, Koko, następnym razem to ty będziesz latał wkoło stawu, a ja będę lizała lody z bitą śmietaną i zapisywała punkty. Dziewczynki są jednak bardziej sumienne.
Obrazek
Zablokowany