przygarnięty kotek Mix Brytyjczyka.

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
woitek i ela

Re: przygarnięty kotek Mix Brytyjczyka.

Post autor: woitek i ela »

U nas jest podobnie :( Koty nie chcą jeść karm w których jest praktycznie samo mięcho a tylko śmieciówki marketowe :(
Na dzień dzisiejszy smakuje im tylko feliks ale tylko w sosie bo w galarecie też nie ruszają :) Teraz tylko im parzyć herbatkę o 17:00 takie to Brytusie :facepalm:
Bunia6

Post autor: Bunia6 »

yamaha pisze: 12 sty 2018, 19:28 Zapytaj sama siebie czy zaakceptowalabys, zeby Twoje dzieci codziennie jadly w Mc Donaldzie ;-))
Ja wiem ze to dziadostwo dlatego zapytałam czy znacie cos na podobe ale o dobrym składzie .
Nie chce jej tego dawać , dzis kupiłam jej dodatkowo wątróbkę drobiowa i znowu zakopywala ☹
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Po co w ogóle kupujecie takie pseudo jedzenie? Bo kot musi koniecznie zjeść coś mokrego? To "coś" z jedzeniem niewiele ma wspólnego. Im dłużej to podajecie tym trudniej będzie kota przestawić, bo te produkty mają w sobie jakiś uzależniający syf.
Sensowna sucha karma + pilnowanie picia wody i już. Na pewno o niebo lepiej, niż podawanie feliksów czy innych cudów, w których jest mięsa mniej niż 4%.
Przypominam również, że wieczna żonglerka karmami mokrymi to prosta droga do kłopotów brzuszkowych. Nie zmieniamy karmy jak w kalejdoskopie.
Jeżeli kot je suche, bawi się, myje, pije wodę, w kuwecie jest i siusiu i kupa to trzeba dać kotu żyć i nie przymuszać. Jak się zaaklimatyzuje, spokojnie próbować wprowadzać po jednym rodzaju puszek.
Bunia6

Ja nie kupuje takiego żarcia wyraźnie napisałam ze rodzice kupują bo dokarmiają bezdomne kociaki .
A próbowaliśmy ok 15 rodzaju karm mokrych bo Bunia żadnej nie chciała i dlatego próbowaliśmy ktora by jej najlepiej podpasowala .
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Post autor: Jaskier »

Witam
Jakimś cudem dopiero teraz trafiłem na ten watek :oops: :oops: :oops:
Spóźnione głaski powitalne dla uroczej kici :)
Nie słyszałem żeby koty musiały jeść mokre - dobre suche + woda i kot urośnie jak tygrys ;-))
Tego Royala za jakiś czas zmień na coś lepszego. Wersje dla poszczególnych ras to wg mnie dzielenie zapałki na czworo.
Bentonitowego Benka zmieniam raz w miesiącu, wtedy też kuweta jest cała myta, wsypuję półtora worka. Dach jest myty co tydzień ale bez wyciągania żwirku itp.
W połowie miesiąca dosypuję pół worka żwirku i po kłopocie.
Czytaj dużo forum - rozwiewa wiele wątpliwości :)
Bunia6

Jaskier pisze: 12 sty 2018, 20:43 Witam
Jakimś cudem dopiero teraz trafiłem na ten watek :oops: :oops: :oops:
Spóźnione głaski powitalne dla uroczej kici :)
Nie słyszałem żeby koty musiały jeść mokre - dobre suche + woda i kot urośnie jak tygrys ;-))
Tego Royala za jakiś czas zmień na coś lepszego. Wersje dla poszczególnych ras to wg mnie dzielenie zapałki na czworo.
Bentonitowego Benka zmieniam raz w miesiącu, wtedy też kuweta jest cała myta, wsypuję półtora worka. Dach jest myty co tydzień ale bez wyciągania żwirku itp.
W połowie miesiąca dosypuję pół worka żwirku i po kłopocie.
Czytaj dużo forum - rozwiewa wiele wątpliwości :)
A polecisz jakaś dobrą suchą karmę ? Bo z tego co cztam to większość poleca tego Royala kitten
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Bunia6 pisze: 12 sty 2018, 21:16 A polecisz jakaś dobrą suchą karmę ? Bo z tego co cztam to większość poleca tego Royala kitten
Na ten etap życia kotka nie za bardzo bo mój Jaskier też go przeżył na RC ale gdy miał 9-10 miesięcy zacząłem testy innych karm (musiały być dobre i smakować). Stanęło na Purizonie ale jest ich wiele, każdy poleci Ci coś innego. Mokrej są tylko 3 widelce (kot urósł to i ilość widelców się zwiększyła) na śniadanie i na kolację, tuńczykowy Applaws .
Awatar użytkownika
fado123
Agilisowy Rezydent

Post autor: fado123 »

Ja miałam taki problem z Donkiem że żadna mokra mu nie smakowała , przerobiłam masę mokrych aż trafiłam na schesir w galarecie tuńczyk i Donek wcina ,a do suchej to ja daję purizon
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Nie rób z kota "królika doświadczalnego" :shock: . Taka ilość karm mokrych w krótkim czasie zazwyczaj kończy się wizytą u weterynarza.

Jak masz podawać byle jaką karmę mokrą to nie podawaj żadnej. Ta karma z supermarketu to największy szyf i odpadki- nie ma w nich NIC wartościowego.

Zapoznaj się z opowiednimi wątkami na forum dotyczącymi żywienia- jest w nich wiele polecanych karm. Wystarczy poczytać.
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Kot NIE JE MOKREGO więc nie będzie powodu do wizyty u weta z powodu dolegliwości brzuszkowych - nie da się dostać s....ki od czegoś, czego się nie zjadło (dotyczy to ludzi więc pewnie i kotów) ;-))
Zablokowany