Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

a ja dzisiaj dostałam paczkę z zooplusa - będę przechodzić na Golda /może mniej będzie się nosić niż ten zwykły/, ale nie o tym chciałam pisać - w paczce miałam bonus w postaci pakietu catsan http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... lka/179555 - założyliśmy z Gabrysiem do kuwetki i testujemy... jak na początek nie oprotestował, oczywiście wszedł i sprawdził.... jak już będziemy mieć jakieś wnioski to się na pewno podzielimy
Awatar użytkownika
nikaxx

Post autor: nikaxx »

CBE+ to dla mnie nr 1 <ok> do tego neutralizator ja używam Benka i jest okej POLECAM
Awatar użytkownika
Aga12

Post autor: Aga12 »

Mam kotka od niemal 2 tygodni i on w hodowli a teraz u mnie miał żwirek bentonitowy.Nie chciałabym mu w tak krótkim czasie fundować tyle zmian.Nowy dom,nowa kuweta (kryta),nowy żwirek,nowe jedzenie.Trochę moim zdaniem tego dużo.W końcu się zbuntuje bo ile można <diabeł>
Dlatego tak usilnie pytam o ten bentonitowy.Może z czasem przestawię go na osławionego Cat's besta,ale raczej nie teraz.
Cóż, ponieważ tylko jedna osoba zechciała się wypowiedzieć nt.bentonitowego,Benka,będę musiała przeprosić się z Hiltonem,bo w moich zoologikach Benka niet. ;-))
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Benek jest lepszy od Hiltona z tym, że przynam szczerze ja uzywam golden greya nie jest to tani żwirek ale. 1. świetnie się zbryla 2. jest wydajny 3. nie śmierdzi 4 koty go akceptują 5. nie pyli .
Nosi sie peruńsko ale to chyba każdy, radze sobie wycieraczkami przed kuwetami.
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

U mnie koty preferują Benka, maluchy uczą się korzystania z kuwety na CBE+ ale jak tylko są w stanie wdrapać się do dużej kuwety nigdy więcej nie wracają do swojej kuwety z drewniakiem :-)
Awatar użytkownika
Anka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Anka »

my uzywamy benka bentonitowego w niebiesim worku. ładnie sie zbryla, Lucek go lubi, mimo że w hodowli był na Hiltonie. A uzywamy bez zapachów i innych tp..
Ambria
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Ambria »

u mnie w domu koty same wybrały z jakiego żwirku chcą korzystać. Najbardziej odpowiada im Benek bentonitowy.
Miałam kiedyś taką sytuację, że przywiozłam nowa koteczkę z hodowli w której koty załatwiały się w żwirek drewniany. Do domu dostałam w wyprawce żwirek taki jaki używano w hodowli. Postanowiłam, że na początek nie będę zmieniała kociakowi żwiru tylko niech załatwia się do tego który zna. Okazało się jednak, że nowa koteczka mając do wyboru żwirek drewniany i bentonitowy wolała załatwiać się w tym drugim. Kuweta z drewnem służyła tylko do zabawy i do spania.
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

My tez używamy Benka niebieskiego, nie śmierdzi, fajnie się zbryla, tylko Frodo wynosi go na łapkach. Najpierw oczywiście robi orkiestrę na drzwiczkach i ściankach kuwety, ale i tak troszkę wynosi na zewnątrz.
SkoczekPL

Post autor: SkoczekPL »

My przed długi czas używaliśmy Benka (taki ciemny fiolet). Wszytko było ok, ładnie zbrylał tylko Melman sporo go wynosił na łapkach :)
Teraz spróbowaliśmy silikonowego (z duszą na ramieniu) i obawą czy przypadkiem Melman focha nie strzeli ale..... Moim zdaniem on wręcz go woli. Zresztą Stefan też bez żadnego kłopotu wskakuje do kuwety z tym żwirkiem.

Kuweta bezobsługowa :D oczywiście po za grubszymi sprawami.
Na chwilę obecną - zmiana pozytywna no i nie ma już żwirku w łazience <pokłon>
katana1978

Wymiana Żwirku

Post autor: katana1978 »

Wiecie co tak się zastanawiam nad wymianą żwirku
Konkretnie chodzi mi o to że nie którym taki worek np 5 litrowy starczał na miesiąc.

Jak to możliwe ? hm czy ludzie z kuwet wyjmują tylko zanieczyszczony żwirek i dosypują nowego do kuwety ??
Kurcze ja nie pamiętam jak było u moich rodziców z kotami ale wydaje mi się że mama sypie do kuwety dość dużo tego żwirku i przy wymianie wszystko wyrzuca

Pewnie głupie pytanie - no ale od czego jest forum :P
No i jak mama wyjeżdżała to ja też cały żwirek z kuwety wymieniałam więc jak to jest ?
taki 5 L starczy na miesiąc przy wymianie całego żwirku z kuwety ?

No i ile razy dziennie wymieniacie żwirek po każdym siuśku też ?
bo rozumiem że po kupie to na pewno ....
Wiem pewnie zalezy od żwirku hm nie wiem jakiego żwirku moja mama używa ale myślę że takiego zwykłego wiem że firmy BENEK
Zablokowany