ogon Missy nie do podrobienia ....
Jak sie gdzies przychodzi, to trzeba powiedziec DZIEN DOBRY
- Witcha
jakie to te placki z jabłkami? takie plastry jabłka obklejone ciastem naleśnikowym? i zkefirem? co to za cudo papusiowe jakieś?? sorry za <offtopic> ale tymi naleśnikam, żabą i wszystkim tak się podkręciłam, ze tylko chęć obczytania kilku wątków trzyma mnie na krześle...
Wiewióra cuuuuuuuuuuuuudna cudniasta, ogon przefiglasierny
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
yamaha, przepraszam za <offtopic> króciutko sierpniowskiej odpowiem. Ja robię tak: duży kefir (można też dać mleko, ale dla mnie z kefirem są dużo smaczniejsze), 2 jajka, mąka i do ciasta o konsystencji śmietany wkrajam plasterki jabłka. A potem gotowe placki posypuję cukrem pudrem, bądź smaruję miodem czy konfiturą.sierpniowska pisze:jakie to te placki z jabłkami? takie plastry jabłka obklejone ciastem naleśnikowym? i zkefirem? co to za cudo papusiowe jakieś?? sorry za <offtopic> ale tymi naleśnikam, żabą i wszystkim tak się podkręciłam, ze tylko chęć obczytania kilku wątków trzyma mnie na krześle...
- Witcha
dzięki - wiem co jutro na obiad 
Yamaha wybacz WYBACZ, ale tu takie dyskusje jedzeniowe się toczą, że cieżko nie zareagować...
że słi la fam więc jak o jedzeniu to trza zapytać jak to z czym to
a garaż, jeśli stoi w nim CUDO z fotki w awatarze nie może nie byc mega czysty ;) tak, że Missy w zasadzie tylko kontroluje... ;) jak coś na wibrysach zostanie to Yamaha nie ma korony perfekcyjnej pani garażu

Yamaha wybacz WYBACZ, ale tu takie dyskusje jedzeniowe się toczą, że cieżko nie zareagować...
że słi la fam więc jak o jedzeniu to trza zapytać jak to z czym to
a garaż, jeśli stoi w nim CUDO z fotki w awatarze nie może nie byc mega czysty ;) tak, że Missy w zasadzie tylko kontroluje... ;) jak coś na wibrysach zostanie to Yamaha nie ma korony perfekcyjnej pani garażu
- yamaha
- Genius Loci
Za <offtopic> nie ma sprawy, w koncu sama zaczelam o tych nalesnikach ! <lol>
Osobiscie na placuszki z jablkami mam "mamusi" sposob : bialka ubijam osobno na sztywna piane, i dopiero na koncu delikatnie dodaje do zmiksowanej maki, cukru, zoltek i mleka/kefiru ze szczypta soli. No i oczywiscie potem kawaleczki jablek i na patelnie. Pychota ! I takie bardzo "puszyste sa", z tymi ubitymi bialkami, polecam !
Osobiscie na placuszki z jablkami mam "mamusi" sposob : bialka ubijam osobno na sztywna piane, i dopiero na koncu delikatnie dodaje do zmiksowanej maki, cukru, zoltek i mleka/kefiru ze szczypta soli. No i oczywiscie potem kawaleczki jablek i na patelnie. Pychota ! I takie bardzo "puszyste sa", z tymi ubitymi bialkami, polecam !
- yamaha
- Genius Loci
- yamaha
- Genius Loci
Za komplementy dla Missy dziekuje, przekaze, ale tylko troszke, bo i tak sie ksiezniczkowo panoszy po domu, wiec juz zupelnie glowa jej peknie jak za duzo bede chwalic <lol>sierpniowska pisze:naleśnikam, żabą i wszystkim tak się podkręciłam, ze tylko chęć obczytania kilku wątków trzyma mnie na krześle...
A co do zabich udek, dla tych, ktore sie nad tym kulinarnym cudem zastanawiaja (jakby nie bylo, mieszkam we Francji
Za to slimaczki .... <zakochana>
"Ide za kobieta" napisalassierpniowska pisze: że słi la fam
Jestem glodna (j'ai faim) fonetycznie : "Ze fe" ("z" z kropka i ostatnie "e" z ogonkiem, ja polskich czcionek nie mam, wiec troche trudno) <tańczy>