Tak, dokładnie, zapach jest dość ładny, ale był czas że za często go czułam
Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Re: Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
To on ma zapach?
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
A Twój nie?
Ma fajny zapach, wyraźnie wyczuwalny.
Chyba faceci mają coś z powonieniem
Miesiąc temu posadzilismy ambrowca amerykańskiego, jesienią jego liście jak spadną i się je zgniecie to pięknie pachną ambra. Oczywiście mój Tz nic nie czuje, jemu pachnie to jak liście on chyba nie wie jak ambra pachnie więc nie wie, że to wącha
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Wie jak pachną liście i to mu wystarczy
-
- Agilisowy Rezydent
To przynajmniej nie ja jedna
Też mi się wydaje to wystarczające. Kiedyś w końcu nie było takich środków czystości jak teraz.
Kot czuje więcej od nas, ale istnieje teoria, że nie powinno się go tego zapachu pozbawiać. Nie wiem czy jest słuszna czy nie.
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Ja też od zawsze myję płynem do naczyń. Nie leję go nie wiadomo ile . Płuczę gorącą wodą z kranu
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Re: Wszystko o zabawkach dla kotów!
Chociaż znajomy raz wrzucił link do kickstartera jakiejś samoczyszczącej kuwety, która wydawała się mieć sens - miała moduł analizy, który rozpoznawał korzystającego kota po sylwetce i wadze, a potem też coś tam analizował z urobku
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Chętnie posłucham
Widziałem w TV recenzję takiej kuwety i pamiętam że miało toto jakiś system wykrywania kota (nie pamiętam czy to był radar, czujnik ruchu czy jakiś czip na obroży) a dodatkowo piskała zanim zaczyna cykl żeby kot powiązał dźwięk z ruchem w kuwecie.
Aż dziw bierze że ktoś wyprodukował kuwetę, która po prostu włącza się wg zegara. Trauma dla kota murowana
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Chore wynalazki, wyobrażam sobie jaki stres przeżywa kot w czymś takim. To jest tylko elektronika, która może nawalic w każdej chwili. Nawet za darmo bym tego badziewia nie chciała.
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Nie ma czego słuchać, widziałam przecież projekty, szykuje się super aktywizacja
Teoretycznie są zabezpieczone, bo nie odpalają się, jeśli wejdzie za lekki kot, poniżej jakiejś wagi. Ale jeśli przed tym lekkim akurat był cięższy, to już kaplica, bo kuweta się uruchomi (bo ma posprzątać pop kociej wizycie), a ponieważ drugi kot za lekki, to się nie zatrzyma. Producent mówi, żeby w takim przypadku po prostu czyszczenie włączać ręcznie. Ale jeśli ktoś kupuje sprzęt za takie pieniądze, to zapewne uważa, że nie po to, żeby operować nim ręcznie.Jaskier pisze: ↑14 gru 2019, 10:12
Widziałem w TV recenzję takiej kuwety i pamiętam że miało toto jakiś system wykrywania kota (nie pamiętam czy to był radar, czujnik ruchu czy jakiś czip na obroży) a dodatkowo piskała zanim zaczyna cykl żeby kot powiązał dźwięk z ruchem w kuwecie.
Aż dziw bierze że ktoś wyprodukował kuwetę, która po prostu włącza się wg zegara. Trauma dla kota murowana