Czaruś

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Migotka

Czaruś

Post autor: Migotka »

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Jak dużo osób z forumowej agilisowskiej społeczności, dotychczas tylko czytałam forum, w nadziei, że odnajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Forum to prawdziwa skarbnica wiedzy, więc dziękuję Doroszce za tę pracę, którą dla nas wykonuje. ;-))

Chciałabym przedstawić Wam mojego jedynego mena, dla którego tak się poświęcałam w ciągu ostatniego roku, by mu niczego u mnie nie brakowało. Praca, praca, nauka, nauka... Tak wyglądał dzień. Ale w końcu się udało i 8-ego czerwca 2011 urodził się ON! Czaruś - mój śliczny misiu. Za całe 6 dni jadę go odebrać z hodowli i muszę się przyznać - nie mogę się doczekać i odliczam godziny do jego przybycia.

A oto i on:

Obrazek

To było pierwsze zdjęcia, jakie otrzymałam z zapytaniem czy Czaruś może być jako nowy członek rodziny. I cóż mogłam odpowiedzieć - wpadłam po uszy. Miłość od pierwszego spojrzenia, te zezowate oczka... Ech... Z każdym tygodniem i z każdą nową porcją zdjęć byłam coraz bardziej oczarowana.

Obrazek

Kiedy już wpłaciłam zaliczkę i wiedziałam, że moje największe marzenie się spełni, wpadłam w hmm... euforię... i wtedy właśnie trafiłam tutaj - przeczytałam wszystko od deski do deski, by wiedzieć jak skompletować wyprawkę i inne takie.

Obrazek

A pomyśleć, że wszystko się zaczęło od wystawy kotów rasowych w Toruniu na początku 2011 roku. Wtedy już doszłam do wniosku, że jeżeli kot to musi to być brytyjczyk!

Obrazek

Pozbierałam wtedy wizytówki różnych hodowli, zaczęłam wchodzić na strony internetowe. Muszę się przyznać, bez bicia, że początkowo myślałam o brytku bikolor. Później mi się zmieniło i chciałam czekoladkę... Jeszcze później kremik... A w końcu jednak postawiłam na niebieściutką kulkę...

Obrazek

Czym bliżej odbioru Czarusia, tym bardziej jestem przerażona. Czy zaakceptuje nowe miejsce, czy poczuje się u mnie dobrze. Jest tak dużo pytań i tak dużo obaw z tym związanych, że zapewne w piątek nie będę mogła zasnąć...

Obrazek

Pierwsze szczepienie poszło gładko, w środę kolejne. Liczę, że pójdzie równie dobrze...
Czaruś jest podobno pierwszy do miziania z całego miotu, w którym to urodziło się aż 5 chłopów i zero kobitek.

Obrazek

Nabierał coraz to okrąglejszych kształtów. Pani w hodowli karmi go różnymi dobrymi rzeczami, bo z każdym tygodniem stawał się coraz bardziej pyzaty...

Obrazek

I ostatnie zdjęcie na dziś (kolejne będą już z mojego domku):

Obrazek
wlapka

Post autor: wlapka »

witam :-) Śliczny maluszek, 6 dni nie będzie się ciągnąć w nieskończoność... ;-))
Nick też mi się podoba, tak ma na imię moja 12-letnia dachówka <mrgreen>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Witam serdecznie na forum :-)
Maluszek przesłodki :kotek:

Powiększyłam zdjęcia <diabeł> kto to widział takie "znaczki" wstawiać <lol>
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Witajcie na forum , za chwilę w komplecie :ok:
Awatar użytkownika
Alicja
Hodowca
Hodowla: BRITALISE*PL
Kontakt:

Post autor: Alicja »

Witaj, bardzo fajny kić :-) Muszą być ciężkie te ostatnie dni czekania ;-))
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Witaj na forum :-) Kotek śliczny, a 6 dni niech Ci przeleci jak najszybciej.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Witam serdecznie na forum :)
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Witajcie :-)
Awatar użytkownika
manita