BRYTAN

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
jola

BRYTAN

Post autor: jola »

Witam!
Od 3 tygodni jestem wlaścicielka BRI, i mam całą mase pytań odnośnie mojego kocurka (jest to mój pierwszy kociak w życiu), a wierze, że znalazłam się w odpowiednim miejscu by móc zadawać pytania. Nie będę chwaliła tego forum bo każdy kto tutaj był wie, że jest to najlepsza stronka o brytyjskich cudeńkach:)
Mój BRYTAN ma 15 tygodni i jak na moje oko waży za mało(tylko 1,5kg). Ponad to nie chce dużo jeśc, a przeciez to malec i powinien wcinać cały czas. A on czasem naewt nie zje swojej dobowej porcji. Karmie go sucha karmą RC. i co najważniejsze napiszcie proszę, czy kociaczki faktycznie tak dużo śpią. Ja mam wrażenie, że mój gdyby mógł to wcale by sie nie budził, ani na zabawę, ani na jedzenie. ;-( Myslałam, że małego kotka będzie pełno wszędzie a on większośc czasu prześpi. Prosze o rady jak postępowac z małym kociakiem. Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Tasiemka

Post autor: Tasiemka »

Witam serdecznie :-) . Byłaś z małym u weta ? Rozmawiałaś o swoich obawach z hodowcą?
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Takie małe kociaki owszem lubią sobie pospać, bo są jeszcze kocimi dziećmi, ale z drugiej strony do zabawy to nie trzeba ich zbyt mocno zachęcać, bo jak tylko się pomacha piórkami lub inną zabawką, to zaraz szaleją. Może coś małemu dolega, że jest aż tak bardzo apatyczny i tylko śpi. Skonsultowałabym sprawę z weterynarzem.
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Witajcie :-) Taka apatyczność nie wydaje mi się normalna, ale lepiej jak się wypowie wet :-) Moja Holly miała taki okres ciągłego przysypiania, ale zaczęłam ją intensywniej zabawiać, stymulować i szybko nabrała energii :-) Głaski dla Brytana :kotek:
jola

Post autor: jola »

Wet. ocenił małego na 5+. Powiedział, że mały jest w super stanie. A co do zabawy to może źle skonstruowałam swoja wypowiedz, bo Brytan bawi sie i to chętnie, poluje na myszke i skacze po całym mieszkaniu. Zazwyczaj wieczorem ok.19 lubi sie "wybiegać". Martwiło mnie tylko, że maluch wg. mnie duzo duzo spi, ale poczytałam w necie i podobno małe kotki lubia sobie więcej pospać. A jak sądzicie czy 1,5kg dla 15tygodniowego brytka to nie za mało???
pozdrawiam i serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi :kotek: Głaski dla waszych kociaków :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Zablokowany