chciałabym się przywitać na forum z moim "koteckiem" Orfeuszkiem. Jest to kot rasy Snowshoe, ale mam nadzieje że to nie problem i również będę mogła się udzielać. Forum bardzo pomogło mi kilka miesięcy temu przy kompletowaniu wyprawki, ale teraz pojawiły się nowe dylematy ;)
Orfi jest bardzo sympatycznym kotkiem, zawsze musi być z ludźmi, jak ma do wyboru tron i brzuch pana to zawsze wybierze brzuch ;) ... ksywa domowa to agent 007 ponieważ jest mistrzem psocenia, główny cel po otwarciu niebieskich oczek każdego ranka to ściąganie wszystkich firan po kolei, a następnie doniczki. W związku z czym przeżyły już tylko nieliczne kwiatki i przeszłam na plastikowe doniczki ;) Czasami wpada w totalną głupawę i ludzki wzrok za nim nie nadąża, na szczęście włącza mu się hamowanie na szafie ;)
No ale najważniejsze Orisiek to kot który najbardziej na świecie kocha wodę, no może jeszcze ja jestem na pierwszym miejscu <oops> . Jak nie wiadomo gdzie jest kot to szukać w wannie, kranie, umywalce albo innym dojściu do wody ;) ... myślisz o samotnej kąpieli w wannie w ramach relaksu? ... zapomnij, obecność Orfisia obowiązkowa, będzie tak miauczeć aż go zabierzesz ze sobą.
Przedstawiam wam mojego kochanego świruska