Kacper Róża Wiatrów*PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Magnatus
Kontakt:

Kacper Róża Wiatrów*PL

Post autor: Magnatus »

Witajcie,

zanim tu zawitałem to zdążyłem pospiesznie przejrzeć forum i nawet umieścić kilka postów z pytaniami. Ale już nadrabiam zaległości i przedstawiam się, bo zamierzam być tu częstszym bywalcem.

Od dziecka jestem tzw psiarzem, gdyż u mnie w domu zawsze były psy, a od kotów raczej się stroniło. Traf chciał, że moja druga połówka zupełnie na odwrót (ponoć przeciwności się przyciągają). Temat zwierzaka w domu przewijał się często... ona chciała kota (w jej rodzinnym domu znajdywali je po prostu na dworze i przynosili do domu), a ja chciałem psa. Będąc rozważnym miłośnikiem zwierząt domowych, wiem że najbezpieczniej kupić zwierzę od hodowcy z rodowodem. Zgodziłem się na kota pod warunkiem zakupu kota rasowego oraz pod warunkiem, że będzie się wychowywał z psem :) taki kompromis.
Jak już doszliśmy do porozumienia jakie rasy będą się najlepiej chować razem (padło na Kota Brytyjskiego i Angielskiego Springer Spaniela) postanowiliśmy też, że nie będą one tylko (w przypadku kota) na kolana, (w przypadku psa) pupies. Oba oczywiście samce.

I tym sposobem w poniedziałek pojawił się w naszym domu Kacper... niebieski kocurek Brytyjski... mały rozrabiaka... Kacper urodził się 10.04.2014 i oczekuje u nas na pojawienie się towarzysza zabaw Granta, który przybędzie do nas w drugiej połowie miesiąca. Obaj Panowie są w podobnym wieku... mam nadzieję, że będą się razem świetnie dogadywać :)
Awatar użytkownika
Magnatus
Kontakt:

Re: Kacper Róża Wiatrów*PL

Post autor: Magnatus »

zapomniałem dołączyć... tutaj większe zdjęcie :)

Obrazek
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Witaj Kacperku :-)
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Witajcie na forum chłopaki :-D
Śliczny kociszonek :kotek:
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Czesc,
Gratuluje wyboru zarowno kotka jak i pieska.
Uff dobrze, ze dales sie namowic na kota. Nie bedziesz zalowal <mrgreen>
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Cześć Kacperku <mrgreen>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Witam na forum :-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Hej Maluszku, sliczny jestes !
Witajcie na forum <tańczy> <tańczy> <tańczy>
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Jak ja Cię rozumiem... Też postanowiłam, że mój kot będzie się wychowywał z psem. Ba! Nawet rasy kocham podobne. Postawiłam na brytyjczyka i cocker spaniela. Tylko hm... Z wykonaniem poszło gorzej. Mam trzy brytyjczyki. Chyba czas na trzy cocker spaniele <lol>
Mam nadzieję, że zdjęcia springera też będą? Spaniele są cudne! Wszystkie. Widziałeś clumber'a? Czysty obłęd <mrgreen>
Witaj na forum!
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Witam na forum Kacperka i jego ludzi :-)
Z wielkim zaciekawieniem będę przyglądała się powiększeniu Waszej rodzinki. Sama też jestem psiarą od urodzenia, kociara dopiero od niedawna. Kiedy zamieszkały z nami koty, moja sunia był już bardzo dojrzałą, żeby nie powiedzieć, starzejącą się panią. Z moich obserwacji wynika, że taki układ (dorosły pies + kocię) jest najlepszym układem (w sensie łatwości kojarzenia), natomiast dość często trudnym bywa układ dorosły kot + szczeniak. Ciekawe jak będzie chowało się kocię ze szczeniakiem, taki układ to na pewno mnóstwo radości i pociechy, ale też spore wyzwanie ;-)) Zwłaszcza, że spaniele są równie piękne, co często dość trudne do ułożenia.
Zablokowany