Arystokratka Emma ;)
- bell
Arystokratka Emma ;)
Witam serdecznie Forum przegladam juz od roku,czyli od czasu,kiedy zaczela w nas(?) kielkowac mysl o nowym czlonku rodziny Poniewaz na kolejne dziecko nie dalam sie namowic ;) maz zapropnowal...kota..Brytka...co spotkalo sie z niewyobrazalna radoscia moich dzieci,moja troche mniej ;). Przez rok sie zastanawialam,myslalam,analizowalam wszelkie plusy i minusy(no taka juz jestem,typowy analityk ;)) ...i ciagle sie wahalam ...W koncu moj slubny postanowil wziac sprawy w swoje rece...i na poczatku listopada zaczely sie intensywne poszukiwania kotki.Znalezlimy ja w woj. lubuskim-szukalismy hodowli jak najblizej granicy( mieszkamy w Niemczech).Tym sposobem znalezlismy Balbinke i dnia 30 grudnia wyruszylismy by ja odebrac.Miala ponad 3 miesiace(urodzila sie 24 wrzesnia).Jechalismy podekscytowani(ja dodatkowo przerazona ).Pierwsze spotkanie-wzielam na reke niebieska kulke i ...przepadlam Po przyjezdzie do domu nowoochrzczona Emma prawie od razu sie zadomowila,pierwsze godziny byly dla niej zapewne czezki,mialczala,szukala......Ale juz wieczorem wskoczyla nam na lozko,wtulajac sie w mojego meza i mruczac zasnela Emma to slodki przytulas i maly spioszek Cale dnie spi,a jak nie spi jest ciekawska i wlezie wszedzie,gdzie tylko jest w stanie Jestesmy nia oczarowani,to mala arystokratka Karmimy RC sucha i mokre saszetki(zjada jedna dziennie-podzielona na trzy pory dnia i do tego staly dostep do karmy suchej).Wazy obecnie 1,8 kg.
- fado123
- Agilisowy Rezydent
Re: Arystokratka Emma ;)
Witaj piękna Emmo <zakochana> <zakochana> <zakochana> <zakochana> no tak pierwsze dni są ciężkie ale za razem najpiękniejsze , a bryty mają to coś i każdy zakochuje się od pierwszego wejrzenia
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Cześć słodka Emmo <serce>
- yamaha
- Genius Loci
Witajcie na forum
Sliczne kociatko <zakochana> <zakochana> <zakochana>
(hmmm.... ktora to hodowla wydala Wam tak mlodego kotka za granice ? Troche sie obawiam, ze "papiery" sa srednio w porzadku )
Sliczne kociatko <zakochana> <zakochana> <zakochana>
(hmmm.... ktora to hodowla wydala Wam tak mlodego kotka za granice ? Troche sie obawiam, ze "papiery" sa srednio w porzadku )
- bell
Ale w jakim sensie nie w porzadku i o jakich papierach mowisz?
- Limonka
- Agilisowy Rezydent
pewnie yamaha ma na myśli, że kot miał lekko ponad 3 miesiące przy odbiorze. Koty, które jadą do domków poza granice Polski powinny po szczepieniach odbyć kwarantannę więc odbiór się trochę przesuwa poza standardowe 3 miesiące (+-).
ze strony dorszki: 'W przypadku kociąt wyjeżdżających za granicę, ich odbiór opóźnia się o 4 tygodnie, z uwagi na obowiązek szczepienia przeciwko wściekliźnie, i koniecznej po nim kwarantannie. Koty te opuszczają hodowlę w wieku ok. 18 tygodni'
ze strony dorszki: 'W przypadku kociąt wyjeżdżających za granicę, ich odbiór opóźnia się o 4 tygodnie, z uwagi na obowiązek szczepienia przeciwko wściekliźnie, i koniecznej po nim kwarantannie. Koty te opuszczają hodowlę w wieku ok. 18 tygodni'
- bell
A juz rozumiem,na stronach niektorych hodowli jest tez termin + trzy tygodnie. Nasza jest zaszczepiona i w sumie wiem,ze powinnismy odczekac te "ustawowe",ale w gre wchodzily dla nas wzgledy logistyczne i wyblagalismy u hodowczyni wczesniejszy odbior .
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Witamy na forum. Śliczna Emma <zakochana> <zakochana>
- yamaha
- Genius Loci
Limonka pisze: ze strony dorszki: 'W przypadku kociąt wyjeżdżających za granicę, ich odbiór opóźnia się o 4 tygodnie, z uwagi na obowiązek szczepienia przeciwko wściekliźnie, i koniecznej po nim kwarantannie. Koty te opuszczają hodowlę w wieku ok. 18 tygodni'
Bede troszke niemila <oops> :bell pisze:A juz rozumiem,na stronach niektorych hodowli jest tez termin + trzy tygodnie. Nasza jest zaszczepiona i w sumie wiem,ze powinnismy odczekac te "ustawowe",ale w gre wchodzily dla nas wzgledy logistyczne i wyblagalismy u hodowczyni wczesniejszy odbior .
To jest po prostu NIELEGALNE. Lamie prawo i tyle. Dlatego wlasnie pytam, ktora to hodowla tak sobie "lekko" traktuje swoje obowiazki. Z nadzieja (hmmm.... ), ze tylko w TEJ kwestii tak postepuje.....
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Witajcie :-)