Szisza

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
eeyamkaa

Szisza

Post autor: eeyamkaa »

Witam,
Od wieków marzę o kotku ,którego mogłabym trzymać w domu. Jednak nigdy moja mama nie wyraziła na to zgody. Jednak gdy dowiedziałam się ,że ludzie mający persa i brytyjczyka maja małe kotki i chcą je wydać w wieku nawet nie 7tygodni postanowiłam zadziałać.
Przyniosłam kotka do domu pod nieobecność domowników i postawiłam wszystkich przed faktem dokonanym. Kot jest u nas już 2 tygodnie , waży 600g i rośnie jak na drożdżach! Psotka straszna ,a na imię jej Szisza. Wszyscy się w niej zakochali ,jednak jeśli już jest postanowiłam ją pokazać i zapytać znawców ile w niej jest z brytyjczyka?? Persa na szczescie nie przypomina ;)

Taka była gdy do mnie trafiła :
Obrazek

Teraz wygląda tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Byłabym wdzięczna za uwagi co ma w sobie z brytyjczyka ,a co nie. Czy jest szansa ,że będzie takim dużym misiem jak wasze kotki?
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

matko co za maleństwo, śliczne ale maleństwo...
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Moim skromnym zdaniem powinien być jeszcze z mamą.
kasia z gdyni
Kontakt:

Post autor: kasia z gdyni »

Śliczny popierdułek :kotek:
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Fajny kotek :->
eeyamkaa

Renia pisze:Moim skromnym zdaniem powinien być jeszcze z mamą.
Wiem ,że powinien być z mamą i własnie o to chodzi, dlatego go wziełam. Na wsi małe dachowce wydaje się po 7tygodniach i te kotki też tak wydawali. Bałam się ,że trafi w nieodpowiednie ręce ,że ktoś go jak dachowca zostawi samopas ,karmiąc mlekiem od krowy 'do pełna'. Ja przez pierwszy tydzien podawałam mu mleko dla juniorów ze strzykawki i musiałam masować brzuszek zeby się załatwił. Różne sztuczki doradzone przez weterynarza nie skutkowały, byłam jego mamą tydzień, dziś jest już żywy ,je karme dla kociąt i sam załatwia się do kuwety. Radzimy sobie. Ale nie po to wstawiłam jej zdjęcia, chciałabym wiedzieć bo nie moge się doczekać ,a sama się nie znam czy wyrośnie z niej brytek? Czy teraz jako mały kotek wygląa jak dachowiec czy jak brytyjczyk? Wiem ,że kolor oczu ma zły bo z tego co wyczytałam niebieskie ostatecznie a tak pomarańcz,bursztynowy. Ale nie wiem jak z umaszczeniem?
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Oczy wybarwiają się dość długo, moja roczna kotka z miesiąca na miesiąc ma inny odcień. Także na dzień dzisiejszy nie sugeruj się obecnym kolorem.
Kolorek futerka mi osobiście bardzo się podoba. Przepatrz forum i zobacz jak różnorodne kotki tu są :) Od takich tygrysków, po niebieskie i kremowe. Jedne pręgowane, inne nie, więc nie jest to wyznacznik rasy.
Brytkowa może być głowa, uszka, nosek, całe ciało brytka ma specyficzną masywną budowę.
Zobaczymy co to wyrośnie z tej kruszynki :) Chętnie sama zobaczę :-)
I dbaj o to maleństwo, żeby zdrowo rosło.
Czy koteczek jest już po szczepieniu??
eeyamkaa

Szczepiony jeszcze nie był. Jedynie został odrobaczony. Weterynarz nie wspominał nic jeszcze o szczepieniach bo tydzien temu była to straszna drobinka. Przejdę się do niego w tym tygodniu i zapytam co dalej z tym kotkiem. Może wiecie ile kotki muszą mięć tygodni żeby je zaszczepić? czy czym szybciej tym lepiej?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Witam na forum.

Tutaj jest kalendarz szczepień , ale dotyczy zasadniczo kociąt w hodowlach, karmionych przez matkę. Kocięta odsadzane tak wcześnie, sztucznie karmione, pozbawione matczynych przeciwciał, szczepi się wcześniej, już nawet w 6-7 tygodniu, ale to trzeba skonsultować z lekarzem, bo kociak nie może być za mały, za drobny, musi być na pewno zdrowy.
Aśku

Post autor: Aśku »

Drobina, ale o matuuuuśku...
jaka piękna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zablokowany