Megi i Tytus

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
MischaPL

Megi i Tytus

Post autor: MischaPL »

Witam

Od razu ostrzegam że jestem tu nowy i że wątek jest wielotematyczny :)

Sam nie wiem od czego zacząć :)

Tytusek ma aktualnie 12 tygodni został zakupiony ( nie przeze mnie ) za pośrednictwem znanego portalu aukcyjnego.

Lektura wielu topiców dała mi do zrozumienia że kotek rasowy bynajmniej nie jest :) Co nie czyni go jakimś gorszym, wręcz przeciwnie jest bardzo fajny, całkiem grzeczny jak na kociaka noo i ogólnie bardzo dobrze udaje brytyjczyka :D

Niestety mądry polak po szkodzie ale jak się dowiedziałem że oddawanie kota w wieku 6 tygodni bez wyprawki i nawet książeczki zdrowia jest zbrodnią to włosy mi się zjeżyły na głowie. Na szczęście kociak jest zdrowy, pełny wigoru, w zasadzie momentalnie nauczył się korzystać z kuwety. Jest bardzo towarzyski, często zasypia na rękach brzuszkiem do góry :) Oby tak dalej :)

Karmimy go Animondą dla kociąt (mięso w galaretce) oraz suchym Royalem też dla maluchów, wydaje się być zachwycony , czy to ogólnie dobre pokarmy ?

Dziś dostał trochę twarożku, mleko dostawał sporadycznie i mało, szczególnych skutków obocznych brak, tak czy siak raczej już mleka nie będzie dostawał :)

Aktualnie próbuję go uczyć drapania w drapak, z różnym rezultatem :) Jak mu się chce to podrapie jak nie wyżyje się gdzie indziej :) Ale jak mówiłem jakimś mega destroyerem nie jest (odpukać) :)

Załączam kilka fotek z dzisiaj , no czyż on nie jest uroczy ?:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

Witajcie na forum :-) .

Uroczy jest, a jakże :-D i karmisz go bardzo dobrze :-) . Możesz spróbować mu podawać surowe przemrożone mięsko wołowe lub drobiowe, w długich paskach, żeby Maluch popracował troszkę intensywniej ząbkami :-) .
kasia z gdyni
Kontakt:

Post autor: kasia z gdyni »

Witamy :kotek: dobrze że trafił w dobre ręce
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Matyldonka »

Witamy nowo przybyłych :-)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Witam na forum :)

Karmienie jak najbardziej dobre, mięsem dobrze by było urozmaicić. Mięso wołowe, cielęcina, indyk i kurczak - kurczak najlepiej gotowany, bo ciągle nas salmonellą straszą :)

Bardzo przepraszam, że zapytam, ale wolę się upewnić - czy maluch jest dwukrotnie zaszczepiony? 12 tygodni to termin drugiego szczepienia :)
Awatar użytkownika
nikaxx

Post autor: nikaxx »

Jest przepiękny :) i też ma różowe łaputki :) podpisuję się pod dorzuceniem do jadłospisu mięska :)
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

i ja was witam serdecznie, różowe łaputki po prostu <zakochana>
Awatar użytkownika
bea

Post autor: bea »

dzien dobry sliczny jest i witamy na forum my rowniez :kotek:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Witam i ja uroczego koteczka :kotek:
Awatar użytkownika
Svinecka

Post autor: Svinecka »

po prostu zal sie nie odezwac - kociak jest przecudowny i przeuroczy <zakochana>
sliczny
i tak jak ktos juz napisal - dobrze, ze trafil w dobre rece :)
Zablokowany