Furminator

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
yohjia

Post autor: yohjia »

Czy Ty widzisz Morusku jak tu się z Ciebie śmieją :-x ;-))
No czyli czesać tym czymś futrzaste i się nie przejmować ze łyse bedą - zapisane. Młodą dorwałam drugi raz i znowu masę futra zdjęliśmy - gdzie ten mały, taki niebrytkowy kurdupel, to pomieścił?? :-o
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

yohjia pisze:
No czyli czesać tym czymś futrzaste i się nie przejmować ze łyse bedą - zapisane.
patyczaków chudych i tak nie będziemy mieć bo nasze troche ciałka mają <mrgreen>

no nie wiem ja Kalę furminatorem czeszę max raz na m-c i wystarczy z niej sie nie sypie <mrgreen> ,a Koloruś to nie dla niego taką ma sierść ,że zwykła szczotka wystarczy tak ,ze mimo wszystko myślę ,ze trzeba z tym ustrojstwem z wyczuciem :ok:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

yohjia pisze:Czy Ty widzisz Morusku jak tu się z Ciebie śmieją :-x ;-))
No czyli czesać tym czymś futrzaste i się nie przejmować ze łyse bedą - zapisane. Młodą dorwałam drugi raz i znowu masę futra zdjęliśmy - gdzie ten mały, taki niebrytkowy kurdupel, to pomieścił?? :-o
Ja też tak miałam na początku, teraz Bentley'a czeszę raz w tygodniu i muszę przyznać, że mało sierści już z niego wychodzi a na prawdę nigdzie sierść się mu nie przerzedziła, wprost przeciwnie, bardziej się błyszczy <ok> .
Aleks_1
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Aleks_1 »

ale jakie to futro po furminatorze jest cudowne:)
ja się mojego Basheni nie mogę teraz nagłaskać :)
kaarolek1

Post autor: kaarolek1 »

Witam możecie mi doradzić jakiego tego furminatora kupić dla mojego brytka krótkowłosego?
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

kaarolek1 pisze:Witam możecie mi doradzić jakiego tego furminatora kupić dla mojego brytka krótkowłosego?
W tym wątku forumowiczki podawały szerokość grzebienia jaka jest najlepsza w furminatorze dla brytków krótkowłosych. Pamiętam, bo sama o to się pytałam :-)
Awatar użytkownika
Creme
Hodowca
Hodowla: Isena*PL
Kontakt:

Post autor: Creme »

Na moich kotach ten wynalazek nie działa <suchy>
Więcej i dokładniej wyczesuję profesjonalnym grzebieniem i efekt po grzebieniu idealny.
Poza tym furminator nie jest lubiany przez koty, a grzebień to sama przyjemność.

Nie wiem sama, może źle się obchodzę z tym urządzeniem <roll>
kaarolek1

Mam ochote kupic takie cos?
animalia.pl/produkt,19047,43,bio-groom-furminator-profesjonalna-szczotka-do-siersci-maly-45-cm.html?noscript=1 Czy moze znajde cos tanszego?
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Na allegro znalazłam taki :
http://allegro.pl/furminator-4-6cm-szcz ... 68339.html wygląda tak samo ;-))
kaarolek1

A ten furminator co podalem jest oki mozna kupic warto?
Zablokowany