Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Żwirek

Post autor: Miss_Monroe »

Ja to jestem zła, bo kolejny worek GG Master przyszedł prawie bezzapachowy :(((( . Pamiętam, że wcześniej zapach był tak intensywny, że nie dość, iż utrzymywał się długo w kuwecie to i Bentley pachniał pudrem <lol> . Przy następnym zamówieniu wezmę ten Extreme Classic o zapachu pudru.
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

jeżeli nie pyli to rzeczywiście wart wypróbowania, zwłaszcza jak się ma taką białą puchatą turbo-koparkę <mrgreen> a i ja przy sprzątaniu grzebię w kuwiecie niemiłosiernie unosząc tumany pyłu <lol>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

No na GG tez jestem zła bo Kalutek jako dużo mniej sikający ma przydzielony ten beżowy nie pachnący ( a tak lubiłam ten zapach jej łaputek biegających w nocy po łóżku) ,a Kolorek szary bo według mnie ten szary ciut lepiej się zbryla ,a jak on siatę urobku każdego dnia przerabia ,a jedna kula ledwo mieści się na największej łopacie jaką produkują to aspekt zbrylania jest bardzo ważny .

Sprawdzamy nowy żwirek :ok: jak Matka Założycielka zarządziła to nie ma bata <lol>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

No to zamówiłam Extreme Classic o zapachu pudru zdam relacje jak dotrze :ok:
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Mago pisze:Wiecie, ja jak porównuję GG do drewnianego, to ten GG (dla mnie) w ogóle nie pyli...
To prawda Gosiu, on mało pyli, w stosunku do drewnianego prawie nic. Dla mnie pylenie GG jest akceptowalne, po prostu uderzyło mnie, że Extreme pyli jeszcze mniej. Zdecydowanie mniej też wynosi się z kuwety.

Szczerze mówiąc, ja byłam tak zadowolona z GG, że gdyby nie jego ostatnio zauważalnie szybsza "zużywalność", pewnie nic nowego nawet bym nie spróbowała :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Rano dosypałam żwirku Frani (kotce, którą się opiekuję), była cała kuweta, a wieczorem niestety musiałam zeskrobywać żwirek Benek Compact z brzegu kuwety. W przypadku GG Master nie mam tego problemu, Bentley zazwyczaj załatwia się przy samym brzegu. Żwirek nie przykleja się, a bryłka bez problemu odchodzi od brzegu kuwety. W przypadku Benka siedziałam i skrobałam, a żwirek tak łatwo nie odchodził... Pierwszy raz kotka załatwiła się w samym rogu i niestety żwirek się nie spisał.
edit: Nawet nie wyobrażacie sobie jak się zmachałam <lol>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Od tygodnia opiekuję się kotką sąsiadów. W kuwecie jest wsypany Benek lawendowy. Za każdym razem muszę niestety odrywać kulki łopatką od dna kuwety. Dużą zaletą tego żwirku jest to, że się nie pyli.
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Ja też używałam jakiś czas Benka i był małowydajny i przywierała do dna kuwety <kciukwdół>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Postanowiłam wypróbować żwirek, o którym pisała Dorszka i dziś do mnie dotarł Extreme Classic. Wybrałam wersję zapachową tj. pudrową. Dla mnie ten żwirek wcale nie pachnie :(((( . Chyba byłam tak przyzwyczajona do tego intensywnego zapachu pudru w GG Master, że nic go nie przebije <lol> . Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo żwirek świetnie się zbryla i faktycznie nie pyli. Wydaje mi się, że jest drobniejszy niż GG Master.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Ja miałam wersję bezzapachową, następnym razem wypróbuję tę zapachową. Właśnie ziarenka w tym piasku są dziwne, mi się wydają większe, według opisu są takie same, a jednak według mnie są jakieś takie cięższe, i gładkie, i chyba dlatego mniej czepiają się futerka i nie wynoszą.
Zablokowany