Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Re: Żwirek

Post autor: Danusia »

Ciąg dalszy naszych wrażeń na temat nowego żwirki Extreme Classic o zapachu pudru.

Po dwóch dobach mogę napisać na pewno jedno ,że w sumie lepiej się zbryla niż GG Master dotyczy to szczególnie Kolorusiowej kuwety. Kolorek jako nerkowiec bardzo dużo siusia i w dużych porcjach ,wiec lepiej się to trzyma nawet małe kuleczki które z GG były trudne do wybrania tu łatwiej się wyjmuje ( bo Kolorek łazi po tej kuwecie i tak czasami robi na raty <lol> ) .
Sam żwirek nie pachnie natomiast ten przerobiony jak się wyjmuje po nocy delikatnie pachnie pudrem no i w ogóle się nie pyli :ok: , Kolorek dzisiaj już tak kopał w ciągu dnia <shock> ,ze normalnie byłoby szaro wokół kuwety ,a tu nic.
Moja Paulina stwierdziła ,ze woli Extreme Classic dla Kolorusia :ok: Dorszko kochana jak zwykle <mrgreen> <pokłon> :kwiatek:
Awatar użytkownika
Sylwia2908
Hodowca
Hodowla: Vabank*PL
Kontakt:

Post autor: Sylwia2908 »

Dzisiaj dostałam żwirek Bazyl.
W pierwszej chwili pomyślałam, że będzie to kolejny "tani lichy żwirek", ale naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył i to nie żadna "ściema"! :-)
Dostałam Bazyla Leśnego i Bazyla Compact. Dzisiaj zaczęłam test zapachowego.

Obrazek

Wsypałam opakowanie 5,3L do kuwety. Ku mojemu zaskoczeniu, nie buchnęło mi w oczy pyłem, jak w przypadku Tigerino, czy nawet Cat's Besta <!> Poczułam LEKKO leśny zapach, ale niezbyt wyraźny. Żwirek posiada granulki zapachowe, jak GG. Bazyl Leśny nie jest jednak tak drobniusieńki, jak Tigerino, czy GG.
Przez opakowanie widziałam, że wersja Bazyl Compact jest dużo drobniejsza od wersji zapachowej.

Obrazek

Niedługo musiałam czekać na reakcję moich testerów <lol>

Koty zaczęły buszować w żwirku, a ja oczywiście kolekcjonowałam niespodzianki <gwiżdże>
Byłam ogromnie ciekawa, czy ciepłe siuśki mi się nie rozwalą na łopatce, jak jest w przypadku Tigerino, czy Benka... ale NIE!!! <strach> Wzięłam Bobikowe "maleństwo" <lol> i zaczęłam przesiewać przez łopatkę. Kulka (mimo moich prób <diabeł> ) twardo się trzymała i nie rozwaliła się! <shock> Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :ok: Coraz bardziej ciekawi mnie drobniejsza wersja - Bazyl Compact <gwiżdże>

Obrazek

Podsumowując, jeśli ktoś używa Benka i jest z niego zadowolony, tym bardziej polecam wypróbować Bazyla. Dużo lepiej się zbryla <!> Małe opakowanie ma 5,3L, więc trochę więcej niż opakowanie Benka. Cena jest porównywalna do Benka, a czasem Bazyl jest tańszy (w zależności od sklepu). Są jeszcze większe opakowania po 10L (to największe, jakie produkują).

Ja jestem bardzo ciekawa Bazyla Compact!
Test Bazyla Compact wkrótce <mrgreen>
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

Już wcześniej ktoś pytał, ale nie było odpowiedzi.
Ktoś ma doświadczenia z Biokats?
slawekrejek

Post autor: slawekrejek »

Jaki żwirek najbardziej polecacie dla kotka??
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

slawekrejek pisze:Jaki żwirek najbardziej polecacie dla kotka??
slawekrejek to nie tak działa :-) . Nie piszemy w każdym wątku zapytania co polecają forumowiczki, gdyż staramy się nie powielać tych samych pytań i odpowiedzi. Na początku najlepiej jest zapoznać się z danym wątkiem, a później zadać pytanie, jeśli nie znajdujemy w nim odpowiedzi. Pomocna jest również forumowa wyszukiwarka ;-))
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

A my jednak wrócimy do żwirku Golden Grey Master. Extreme Classic o zapachu pudru według mnie nie pachnie wcale :(((( . Według mnie lepiej wyczuwalny zapach pudru jest w przypadku GG i według mnie ten żwirek nawet lepiej maskuje zapachy. Może to też kwestia przyzwyczajenia do GG Master, ale jakoś bardziej mi on odpowiada. W kwestii wydajności to trudno mi się wypowiedzieć, gdyż mając jednego kota nie zauważyłam różnicy.
Aga L.
Agilisowy Rezydent

Post autor: Aga L. »

A ja zrobiłam ostatnio eksperyment i do jednej kuwety dałam GG a do drugiej Exteme, chyba ten pudrowy. Przez pierwsze dwa dni GG był nieużywany a mam trzy koty więc próbka do obserwacji spora. Tak naprawdę, żaden z tych żwirków pudrem nie pachnie :-/////
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

A u mnie będzie decydować cena jednego bądź drugiego, bo z obu jestem zadowolona :-) ale też żaden nie zrobił zdecydowanie lepszego wrażenia od konkurenta.
I dobrze, zawsze będę mieć jakiś wybór :-)
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

ja teraz 3 zamówiłam (różne)
po zmianie rodzaju silikonu w GG Master - jego zapach zabija
a zmieszany z siuśkami to w ogóle jakaś bomba
Awatar użytkownika
Kot_w_japonkach

Post autor: Kot_w_japonkach »

Czy Wam też GG Master (czerwony) tak szybko schodzi? Kupiłam worek 14 kg niecałe dwa tygodnie temu i już dwa razy wymieniałam całość, bo zapach był nie do wytrzymania. Używam dodatkowo neutralizatora zapachów Benek, ale nie wiem, czy to coś daje. Kuweta spora, bo Catit, efektem czego zostało mi może 1/4 opakowania <shock> Myślałam, że sypię za dużo, ale gdy sypałam mniej, to siuśki przyklejały się do dna kuwety.

Też tak macie? Ten żwirek jest super, ale w takim tempie zbankrutuję :(
Zablokowany