Bazyl i Teoś

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
animru

Post autor: animru »

Obserwuję gada, ale nic a nic się nie dzieje (na szczeście!) zajrzałam do środka i jest normalne, nie czerwone jak wczorraj, żadnego obrzęku, łzawienia, ropienia nie było, tylko chodził z takim półprzymkniętym.

Może obejdzie się bez weta tym razem <mrgreen>
Awatar użytkownika
Małgorzata

Post autor: Małgorzata »

Bono ma taki problem, że często mu sierść do oka wpada, przepłukuję wtedy solą fizjologiczną (tak mi Dorszka doradziła) i działa. Może Bazylkowi też coś wpadło do oczka.
Awatar użytkownika
animru

Chyba odkryłam problem (mam taką nadzieję) - felerne opakowanie żwirku, który nie przypomina żwirku a pył <strach> żwirek cats best, taki jakiego używamy zwykle...
tż wczoraj nasypał z nowego i się okazało, że w kuwecie piach w większości <shock>
ma sa kra <shock>

(więcej grzechów nie pamiętam <strach>)
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

animru pisze:Chyba odkryłam problem (mam taką nadzieję) - felerne opakowanie żwirku, który nie przypomina żwirku a pył <strach> żwirek cats best, taki jakiego używamy zwykle...
tż wczoraj nasypał z nowego i się okazało, że w kuwecie piach w większości <shock>
ma sa kra <shock>

(więcej grzechów nie pamiętam <strach>)
U mnie dwie sytuacje BARDZO podobne - Holly ma z okiem to samo, a żwirek cats best nowo zakupiony to drobnoziarnisty , piaszczysty, rozpylający się bubel :-x Słyszalam, że nie jest to dobre dla kota :-( Może to od tego Bazylkowe oko ucierpiało :kotek:
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Coś się z tym żwirem ostatnio popsuło, skończyłam feralne opakowanie, nie wysypując do końca tego pyłu, w pracy czeka na mnie kolejna paczka, jak okaże się równie pylisty, trzeba się będzie przesiąść na ten dla długowłosych. A może o to im chodzi?

Posiadanie w domu butelki płynu Optex naprawdę polecam. Ja używam często u problematycznego Ozza do przemywania i wyciągania śpiochów, ale u Iggiego też się czasem przydaje.
Awatar użytkownika
animru

Znaczy się, że to nie ja mam takiego pecha, że trafiłam jedno trefne opakowanie na jakiś milion wypuszczonych na rynek, tylko po prostu cats best gra sobie z nami w kulki i zamiast kulek oferuje piach <lol>
To opakowanie, które mam teraz wydaje się być w porządku, no ale jeśli to ma być taka loteria <strach> to chyba faktycznie czas zmienić żwirek.

Bazyl dalej w porządku, to chyba naprawdę była wina tego żwiru.

I jeszcze jedno... zakupiłam cały zapas Bozity - kawałki mięsa w sosie. Bo wiadomo - pasztetów nie ruszą No a chłopcy chyba chcą mnie wnerwić, bo pięknie zlizują sosik zostawiając wszysciutkie kawałki mięsa w misce <strach>
Chyba pozostanie mi sprawdzenie przydatności do spożycia i nie otwierania kolejnych opakowań. Za kilka dni spróbuję znowu może wygłodniali coś tkną <lol>
Ostatnio nawet wołowiny przemrożonej nie chcieli.
Dzieci mi zaczęły jeść jak należy, to koty strajkują <lol>
Awatar użytkownika
donka

Post autor: donka »

Dobrze, że z oczkiem jest ok :ok: :kotek:
Nie wiem jak wygląda BOZITA, bo nigdy jej nie kupowałam <roll>
ale jeżeli to są takie kawałki jak np, w saszetkach royala, to u mnie, tego typu jedzonko odpada <gwiżdże>

Już od jakiegoś czasu wszyscy się skarżą na ten żwirek, gdzie Wy go Dziewczyny kupujecie?
Mnie odpukać, jeszcze się taki nie trafił
Awatar użytkownika
animru

donka pisze:Dobrze, że z oczkiem jest ok :ok: :kotek:
Nie wiem jak wygląda BOZITA, bo nigdy jej nie kupowałam <roll>
ale jeżeli to są takie kawałki jak np, w saszetkach royala, to u mnie, tego typu jedzonko odpada <gwiżdże>

Już od jakiegoś czasu wszyscy się skarżą na ten żwirek, gdzie Wy go Dziewczyny kupujecie?
Mnie odpukać, jeszcze się taki nie trafił
Ja tą wadliwą paczkę kupiłam w kakadu :-/ I jeśli ktoś się skarżył na niego to ja oczywiście nie słyszałam <strach>

Tak, Bozita jest jak Royal.
Awatar użytkownika
animru

Biedny Bazylek...

Obrazek

i tak jest ZAWSZE <lol>
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Yin i Yang <lol> U mnie Bibi tak się wciska do Holly,która szybko się ewakuułuje <lol> Przez to, że Teoś jest na pierwszym planie, wydaje się jeszcze bardziej potężny :kotek: :kotek:
Zablokowany