Byczki dwa Tami & Tobi i na zawsze z nami Brysia*

Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Soniu dobrze, że udało Ci się zbadać w porę mocz Tamiego. Tami ma odczyn obojętny, jak mój Carlos. W klinice, gdzie robię badania kociastym, dopuszczalny ciężar właściwy u kota wynosi 1.060, więc ciężar moczu Tamiego spokojnie mieściłby się w normie (Bella i Carlos mają większy ciężar od Tamiego i wet stwierdził, że jest ok).
Najważniejsze, że Tamiś nie ma kamieni. Trzymam kciuki za miśka <ok> żeby terapia przyniosła szybkie efekty :kotek:

I jeszcze jedno, ze względu ma obojętny odczyn moczu Carlosa, będę powtarzać badanie co kwartał.
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

dziewczyny a czy łapiecie mocz na czczo?? tak jak w przypadku ludzi??
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

madziulam2 pisze:dziewczyny a czy łapiecie mocz na czczo?? tak jak w przypadku ludzi??
Nie na czczo tylko poranny <lol>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

W stanach chorobowych, jak wtedy Brysia była chora, to łapałam rano i jechałam na badania krwi na czczo, ale dzisiaj to łapałam po pracy i to po jedzeniu.
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

maga pisze:
madziulam2 pisze:dziewczyny a czy łapiecie mocz na czczo?? tak jak w przypadku ludzi??
Nie na czczo tylko poranny <lol>
Dokładnie. Najlepiej zapolować na pierwsze poranne wykopaliska <lol>
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

Sonia pisze:no to stwierdziłam że najlepiej się nie patyczkować i złapałam za ogon, żeby dupkę dźwignąć i dawaj kubek pod spód <mrgreen> Nawet mu to w niczym nie przeszkodziło. Zrobił co zrobić, zakopał i spokojnie sobie wyszedł :kotek:
<lol> Soniu ja Gurionowi podobnie łapałam , tak się dziwił co ja z tym ogonem wyprawiam :brzydal:
nie pisałam ale my również po antybiotyku :-( teraz muszę odczekać i ponownie ogon w górę <diabeł>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Soniu, jak dobrze, że udało się wyłapać w porę! :hug:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dorota pisze:
Sonia pisze:no to stwierdziłam że najlepiej się nie patyczkować i złapałam za ogon, żeby dupkę dźwignąć i dawaj kubek pod spód <mrgreen> Nawet mu to w niczym nie przeszkodziło. Zrobił co zrobić, zakopał i spokojnie sobie wyszedł :kotek:
<lol> Soniu ja Gurionowi podobnie łapałam , tak się dziwił co ja z tym ogonem wyprawiam :brzydal:
nie pisałam ale my również po antybiotyku :-( teraz muszę odczekać i ponownie ogon w górę <diabeł>
Mam nadzieję, że następna łapanka wykaże, że wszystko już z Gurusiem jest w porządku :kotek:
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

Tami ty się chłopie nie wygłupiaj, jakieś kryształy ci się podobają, one były modne wiele lat temu. Pozbądź się tego jak najprędzej <ok>
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Oj Tamiśku, starasz się aby pańcia się nie nudziła. Soniu dobrze, że udało się w miarę szybko to wykryć. Szkoda mi tylko brzusia Tamiśka. Ale lepsze to niż stres ciągłych kąpieli, a sierść odrośnie.
ODPOWIEDZ