Avari FaBriCat*Pl

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
BRI van Doro
Hodowca
Hodowla: Cats van Doro*PL
Kontakt:

Post autor: BRI van Doro »

"Pogoda do kitu a ja fanką zdjęć z lampą nie jestem. "

Nie bardzo jest dla mnie zrozumiałe , że większość z osób na tym forum pisze że nie lubi robić zdjęć z lampą błyskową ?

90% zdjęć , które robię w domu robię z lampą błyskową z założonym dyfuzorem i ze światłem odbitym oraz dodatkowym oświetleniem, często również wykorzystuję blendę. Z blendą są małe problemy bo kociaki sa nimi bardzo zainteresowane <diabeł> . Nawet przy bardzo jasnych obiektywach jest trudno zrobić nieporuszone zdjęcie bez lampy w domu.

Nie bójcie się używać błysków . :-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

BRI van Doro pisze: Nie bardzo jest dla mnie zrozumiałe , że większość z osób na tym forum pisze że nie lubi robić zdjęć z lampą błyskową ?
No tylko, żeby robić porządne zdjęcia z lampą to trzeba mieć porządną lampę do tego, żeby móc sobie skierować błysk na sufit, a nie po oczach kotu. Zdjęcia z normalnej lampy wbudowanej w aparacie to już niestety nie są takie piękne :-/
Awatar użytkownika
BRI van Doro
Hodowca
Hodowla: Cats van Doro*PL
Kontakt:

Post autor: BRI van Doro »

Sonia pisze:
BRI van Doro pisze: Nie bardzo jest dla mnie zrozumiałe , że większość z osób na tym forum pisze że nie lubi robić zdjęć z lampą błyskową ?
No tylko, żeby robić porządne zdjęcia z lampą to trzeba mieć porządną lampę do tego, żeby móc sobie skierować błysk na sufit, a nie po oczach kotu. Zdjęcia z normalnej lampy wbudowanej w aparacie to już niestety nie są takie piękne :-/
Racja , że lepsza jet lampa zewnętrzna , ale jeśli jej nie mamy można używać tej wbudowanej , tylko lepiej założyć dyfuzor, rozproszy światło.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Dziewczyny, na takie rozmowy mamy wątek o fotografii <offtopic>
Awatar użytkownika
E_i_A

Post autor: E_i_A »

Julcik pisze: Sama nie wiem co mam dawać temu mojemu Księciuniowi <mrgreen> Jedyne co mu wchodzi to RC dla brytków. Mokre jest fuuuu tak samo wołowinka i inne mięsko <hm>
Ostatnio nam się skończył RC British a w żadnym zoologicznym niestety nie było to patafonowi wzięliśmy dla wybrednych... I też fuuu...
A może wy coś polecacie?
A to lobuz ;-)) Flufka je wszystko i do tego spieszy sie, zeby zjesc ze swojej miski i wyrzucic Tole od miski, jesli akurat pancia nie widzi ;-))
Julcik pisze:A... pod koniec stycznia będzie można spodziewać się pierwszych kulek po moim Avarze... Z malutkiego kota stał się pełnoprawnym Kocurrem 8-) <mrgreen>
Wow <ok> A ktora kitusia zostanie mamusia??
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Wow <ok> A ktora kitusia zostanie mamusia??
Myszka, niebieska koteczka ;-))
Awatar użytkownika
E_i_A

Post autor: E_i_A »

A to slicznie!! Ciekawe jakie maluszki sie urodza. Trzymam kciuki i koniecznie daj znac jak juz beda na swiecie :kotek:
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

E_i_A pisze:A to slicznie!! Ciekawe jakie maluszki sie urodza. Trzymam kciuki i koniecznie daj znac jak juz beda na swiecie :kotek:
Mogą być niebieskie,czekolady może pointy... Pewnie,że dam znać ;-))
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Czekamy z niecierpliwością <zakochana>
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Ania_83 pisze:Czekamy z niecierpliwością <zakochana>
:-) Dziękuję :-)

Wczoraj byłam,widziałam mamusię, brzuszek dość pokaźni obstawiam 3 sztuki. Zobaczymy potem jak się kluski urodzą ;-))

Zdjęć nie mam ;-( ;-( ;-( Ciemno wszędzie,głucho wszędzie.. Co to będzie co to będzie?! :-?
Jak tak dalej pójdzie to zdjęć będzie można się spodziewać na wiosnę :-? <hm> :hammer:
Zablokowany