Mossy z TYCAT PL, w domu zwana Luną - liliowa brytyjka :))

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Dziewczynki piszcie piszcie - ja chętnie to wszystko czytam :)
Póki co oprócz możliwie zasłonięcia miejsc z kablami, kontaktów, powpychaniu ręczników w miejsca gdzie Lunka nie powinna wchodzić, koców na skórzanym narożniku nic więcej Lunia nie zmieniała. Firanki póki co są całe. A tymi z koralikami to się bawi, tzn buja sobie i łapie łapką ale nie wspina się po nich <mrgreen> No ale pewnie wszystko przede mną hehe
Właśnie pierwszy raz w życiu obcinałam kotkowi pazurki <shock> Nie poszło tak źle. Nawet Lunka siedziała spokojnie, dopiero przy ostatnich zaczęła się wiercić, ale jak na pierwszy raz jestem zadowolona. Potem ją delikatnie przeczesałam, potem malutka brykała a teraz jak siadłam, ona położyła się koło mnie i widzę powoli zasypia :)
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Dzielna dziewczynka :kotek:
Awatar użytkownika
BRI van Doro
Hodowca
Hodowla: Cats van Doro*PL
Kontakt:

Post autor: BRI van Doro »

Ty tak słodko piszesz o tej Lunczce , że nawet jak opiszesz jej pierwsze psoty to będzie to miłe w odbiorze.
:-D
Słodka kociunia ! <zakochana>
Awatar użytkownika
Ania_83

Wybaczcie ale się nie powstrzymałam i muszę Wam przedstawić moją drugą miłość.
To jest Gabi która ma obecnie 5 lat. Kocham ją bardzo bardzo ale jak się wyprowadziłam od rodziców to mordka została z nimi. Przyzwyczajona jest do dużego domu, ogrodu itd. A ja mam tylko 42 metry. Jak odwiedzili mnie kiedyś rodzice z Gabusią to zajęła połowę wolnej podłogi <lol> Malutka to ona nie jest.. <lol>
Wiem że to wątek o kociakach, ale tak raz szybciutko chciałam pokazać również moją psinę.

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-F1UI ... 01.JPG[img][/img]

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-MDmK ... 20.JPG[img][/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/--0xM ... 87.JPG[img][/img]
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Witam Ciebie Gabisiaczku <zakochana>
Masz cudną mordeczkę , piękne oczyska ,a przede wszystkim wielki cudny nochalek i jesteś duża i piękna ,a ja kocham takie duże psiunie.
Koło mnie niedaleko pod lasem kabackim jest taka wielka polana , myslę ,że z moją dziewczyną sznaucerka olbrzymką nieżle byście sie pobawiły :pies: :pies: :pies:
Ty biała ona czarna ale by sie działo <lol>
Pani przesadza z tym metrażem , moja znajoma ma doga tego największego i 2 grzywacze chinskie i mieszka w kawalerce na 10 piętrze no i kota dachówkę ,a i śpią wszyscy razem :haha:
Tyle miłości w jednym łóżeczku <lol>

:kiss: :kotek: :pies:
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Danusiu wesoło musi mieć Twoja znajoma <lol>

Aniu Piękną masz psinkę. Na pewno trudno było się rozstać Głaski dla Gabi :pies:

A.. Gabę możesz polansować tu: http://www.forum.agiliscattus.pl/viewforum.php?f=22
Awatar użytkownika
Ania_83

Oj tak Danusiu jakby nasze psiaki się spotkały to na pewno by się działo.. Szczególnie że Gabi kocha wszystko co się rusza :) Sznaucerka też kiedyś miałam ale odszedł ze starości 6 lat temu :( Ja bym się nie odważyła wziąć do siebie Gabi bo wiem że by się tu męczyła. Przyzwyczajona jest że wychodzi na ogród kiedy chce, czasem milion razy dziennie hehe
Ale za to mam teraz pięknego koteczka, a psiaka odwiedzam tak często jak to możliwe (rodziców oczywiście również <lol> )

Julcik - dziękuję za link :) Może jak kiedyś będę miała więcej czasu to się tam polansujemy :)

A Luneczka znowu śpi wtulona we mnie, choć chwilowo była obrażona na mnie bo robiłam obiad i nic jej z tego obiadu nie dałam.. Nie dała sobie wytłumaczyć że to nie kocie jedzonko <lol> Obraziła się i poszła do drugiego pokoju spać <lol> No ale szybko jej przeszło <mrgreen>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Aniu ja Gabi jak najbardziej rozumiem <lol> sie będzie o meble obijać <lol>

A tak na poważnie jak po wakacjach moja sznaucerka wraca do mieszkania ,a całe wakacje siedzi w naszym domku na wsi z wielka działą i kawałem lasu to jest bardzo smutna :-( i widać ,ze tęskni ,a jak jedziemy na weekend to ma taką głupawkę i tak szaleje ,ze do domu na noc nie można jej dowołać. Pies musi się wybiegać :pies:

A koteczka super ,że jest taka przytulaśna bo nie wszystkie kociaste takie są.
Kolorek przytula się przede wszystkim do mojej córci , męża omija ,a ja dostaje buziaka jak ma dobry humor ,a i tak kocham go na maxa <lol>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Piękna labladorka. Uwielbiam tą rasę, gdybym miała możliwości to właśnie labladora albo owczarka niemieckiego mogłabym chcieć. No ale, mieszkanie w klitce skutecznie mi to uniemożliwia. Dobrze, że Gabi została z rodzicami, tam na pewno jest szczęśliwsza, bo ma miejsce i może sobie wychodzić kiedy chce. W bloku to już nie miałaby tak fajnie.
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Matyldonka »

Widać jak bardzo jest szczęśliwa. Piękna psinka.
Zablokowany