Brytyjczyk Czekoladowy

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Cześć Kuba :kotek:
Witam i Panią Kubusia <mrgreen>

Z towarzyskością różnie bywa, mój też lubi przebywać tam gdzie jest najwięcej osób, ale czasem ma nas wszystkich w nosie i zaszyje się w pokoju w którym nikogo nie ma, gdy tam wejdę tylko zezuje nie podnosząc łepka z kanapy, jakbym nie była warta takiej uwagi <lol>
Awatar użytkownika
dobrochna
Hodowca
Hodowla: Aydindril*PL
Kontakt:

Post autor: dobrochna »

Witam, bardzo zastanawia mnie co tu robi zdjęcie Mojo....Mojo mieszka u Madzi w hodowli DiDworek... :-| własnoręcznie zrobiłam to zdjęcie, więc Pani Isabello...chyba, nie muszę pisać co wypada teraz zrobić...

Czas chyba zacząć sygnować wszystkie zdjęcia..... :-/
Awatar użytkownika
Magdalena
Hodowca
Hodowla: Di Dworek*PL
Kontakt:

Post autor: Magdalena »

Dorszka pisze:Przepraszam, oczywiście złośliwość przedmiotów martwych jest pewna jak śmierć i podatki - miałam awarię internetu, o objawach odstawienia, jakie wystąpiły u mnie już po 5 minutach od komunikatu, że nie mam połączenia z internetem, nie będę lepiej pisać...

Już wstawiam zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A dlaczego mój kot Mijo Priest of Aydindril * PL jest na ostatnim zdjęciu ?????????
Awatar użytkownika
Hannah2

Post autor: Hannah2 »

Witam i ja. Bardzo rzadko spotykany kolor, który coraz bardziej mi sie podoba.
Jesli chodzi o towarzyskośc to w moim przypadku jest tak pośrodku, tzn. nasz Brytyjczyk lubi byc blisko człowieka, np. śpi tam gdzie my siedzimy, jest jak najbardziej ciekawski ale to cecha wszystkich kotów niezależnie od rasy, natomiast nie jest to kot nakolankowy.
Nie przychodzi sam na kolana, nie lubi być noszony, trzyma dystans.
Poza tym jak typowy brytyjczyk jest spokojny łagodny i bardzo grzeczny.
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Witam na forum ...

no właśnie - przez chwilę poczułam się zdezorientowana, bo ostatnie zdjęcie jest mi bardzo dobrze znane i znam też miejsca pobytu wszystkich kociąt z tego miotu. Sądzę, że w takim przypadku niezbędna jest zgoda autora zdjęcia.
Awatar użytkownika
Izabella1974

Post autor: Izabella1974 »

dobrochna pisze:Witam, bardzo zastanawia mnie co tu robi zdjęcie Mojo....Mojo mieszka u Madzi w hodowli DiDworek... :-| własnoręcznie zrobiłam to zdjęcie, więc Pani Isabello...chyba, nie muszę pisać co wypada teraz zrobić...

Przepraszam najmocniej, chciałam przybliżyć sylwetkę swojego brytyjczyka, bo jest kopią z tego zdjęcia. Chyba nie popełniłam przestępstwa?;-)Pozostałe zdjęcia robiłam juz KUBIE.
Pozdrawiam IZA
Awatar użytkownika
Izabella1974

Rodzice KUBY

Rodzicami KUBY są OJCIEC-czekoladowy Czoko - Emerson Kaspero*CZ INTERNATIONAL CHAMPION oraz MATKA szylkret czarny Dońcia - Black Concordia No Demetra CHAMPION.
Ja kupiłam go "na kolanka" i w niedzielę go wykastrowałam;-(. Zniósł to b. źle, ale juz na drugi dzień doszedł do siebie. Jest b. mądry i szybko wszystkiego się uczy. Teraz zamęcza mnie zabawą w chowanego. Chowa się, miałczy bym go szukała a jak znajdę znowu ucieka by się chować, potem mnie szuka i tak może z godzinę...;-))nIESAMOWITY KOT...
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Izabella1974 pisze:Przepraszam najmocniej, chciałam przybliżyć sylwetkę swojego brytyjczyka, bo jest kopią z tego zdjęcia. Chyba nie popełniłam przestępstwa?;-)Pozostałe zdjęcia robiłam juz KUBIE.
Pozdrawiam IZA
Pani Izo, nie byłoby zapewne problemu, gdyby podpisała Pani zdjęcie, jako nie należące do Pani kota, opisała z imienia i podała stronę, z której zostało pobrane. W innych wypadkach to jest, niestety, przestępstwo - proszę sobie wyobrazić, że ktoś prezentuje Pani kotka jako własnego. Nie byłoby Pani przyjemnie. Zdjęcie jest własnością autora, i ewentualnie osoby, której autor zdjęcie podaruje bądź sprzeda. Posługiwanie się czyjąś własnością bez zgody właściciela ma bardzo konkretną nazwę, niestety.

Dobrochnę publicznie przepraszam - nie przejrzałam zdjęć, nie przyszło mi zwyczajnie do głowy, że to konieczne. Było późno, i po prostu załadowałam to, co dostałam. Nie jestem w stanie spamiętać wszystkich Waszych zdjęć. Natomiast co do podpisywania - ja właśnie z powodu takich zapożyczeń podpisuję każde ze swoich zdjęć, był czas, że wręcz na kocie, bo niektórzy beztrosko wycinają to, co jest w rogach.

Zdjęcie oczywiście usuwam.
Awatar użytkownika
Izabella1974

dobrochna pisze:Witam, bardzo zastanawia mnie co tu robi zdjęcie Mojo....Mojo mieszka u Madzi w hodowli DiDworek... :-| własnoręcznie zrobiłam to zdjęcie, więc Pani Isabello...chyba, nie muszę pisać co wypada teraz zrobić...

Szczerze powiem, zdjęcie było też małą prowokacją, bo jest tych zdjęć pełno w necie, chciałam wiedzieć skąd jest ten kotek i kto jest jego właścicielem. Ja mam dosłownie sobowtóra, aczkolwiek mój ma białe wąsy;-)
Miło mi poznać właścicielkę;-)
Pozdrawiam IZA
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Zabawa w "ganianego" to jedna z ulubionych kocich zabaw - nie każdy się tu do tego przyznaje, chociaż już coraz więcej osób, że ganiamy się z kotami w podobny sposób. Nawet z tymi dorosłymi. Niektóre z moich kotek wręcz wolą zapraszać do zabawy mnie, zamiast inne kotki <lol>
Zablokowany