Holly & Bibi Nagada*PL i Lulu Agilis Cattus*PL

Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Przepiękne trzy kociaki ! Tylko pogratulować takich wyborów. Portreciki świetne <zakochana>
kotku

Post autor: kotku »

Cudeńka! A ten różowy nosek... ach <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Piękne portrety pięknych kotków!
Awatar użytkownika
Alicja
Hodowca
Hodowla: BRITALISE*PL
Kontakt:

Post autor: Alicja »

I mnie zauroczył różowy nosek <zakochana>
Cała trójka jest super :kotek:
Awatar użytkownika
wb_płock

Post autor: wb_płock »

piękna kocia rodzinka :) szczególne pozdrowienia dla Bibi ;-)) :kotek:
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Bartolko, bardzo się cieszę, że wyniki badań dziewczynek wyszły dobre. Takich wiadomości ostatnio na forum bardzo brakuje.

A fotki <pokłon> jak zawsze!!! Holly ma coś w tym pysiu, że widać, że to mądra koteczka <zakochana>
Wąchający pycholek Lulu <zakochana> a wąsiska jakie ma grubaśne!
Bibi niesamowicie wybarwiły się oczka <serce>

Dużo głasków dla dziewczynek :kotek:
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Jak zwykle zdjęcia i modele super <!>

Lulu rośnie jak na drożdżach i pysio jej tak ładnie okrągleje <zakochana>

:kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

AgnieszkaP pisze:Bartolko, bardzo się cieszę, że wyniki badań dziewczynek wyszły dobre. Takich wiadomości ostatnio na forum bardzo brakuje.

A fotki <pokłon> jak zawsze!!! Holly ma coś w tym pysiu, że widać, że to mądra koteczka <zakochana>
Wąchający pycholek Lulu <zakochana> a wąsiska jakie ma grubaśne!
Bibi niesamowicie wybarwiły się oczka <serce>

Dużo głasków dla dziewczynek :kotek:
Agnieszko :-) Jeszcze nie miały badań, narazie poluję na siuśki <lol> Napisałam, że wszystko ok w temacie relacji między całym trio :-)
Martwię się jednak, bo Holly i Bibi drapią się po szyi i w okolicach uszu. Dodatkowo zauważyłam dziś pod wieczór u Bibi na lini ucho-oko rozdrapaną skórę i obok łysawy placek (ok 2 cm) Bibulek - mój okaz zdrowia z futrem jak kocia peruka ma kłopoty i to pewnie przeze mnie <oops> Jedzą to samo, ale pokusiło mnie i kupiłam multiwitaminową paste Gimpeta i dostawały dwie starsze przez dwa tygodnie codziennie (tak mało jadły u moich Rodziców, chciałam czymś dietę wzbogacić ). Dodatkowo dostałam przysmaki w postaci sosu do wyciskania Vitakraft Liquid Snack i podałam Bibi dwa razy <oops> Myślicie, że to może być przyczyną alergii? Normalnie ja wróg fast-fooda i kocich łakoci :-x <oops> <oops> <oops>
Zobaczę co będzie jutro...
Awatar użytkownika
Bartolka

Jeszcze dostały parę razy polecany na forum przysmak Brit Care Snack Let's Bite Chciken Sandwich. Oczywiście więcej tych rzeczy żadna nie dostanie.
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Zdjęcia jak zawsze pełne uroku i spokoju. Balsam dla duszy. Co do przysmaków, to ja laik jestem. Generalnie nie podaję, bo najzwyczajniej boje się sensacji u Froda. Jedynym przysmakiem to polecana pasta serowa Gimpeta. A teraz przysmakiem dla Frodzia jest pasta Enisyl-F (ale to bardziej lekarstwo). Może i te witaminy tak podziałały na sierść Twojej kruszynki. Ja bym odstawiła i pojechała do weta aby sprawdził swoim wprawnym okiem. Lepiej dmuchać na zimne tym bardziej, że się drapie.
Awatar użytkownika
Bartolka

Agnieszka7714 pisze:Zdjęcia jak zawsze pełne uroku i spokoju. Balsam dla duszy. Co do przysmaków, to ja laik jestem. Generalnie nie podaję, bo najzwyczajniej boje się sensacji u Froda. Jedynym przysmakiem to polecana pasta serowa Gimpeta. A teraz przysmakiem dla Frodzia jest pasta Enisyl-F (ale to bardziej lekarstwo). Może i te witaminy tak podziałały na sierść Twojej kruszynki. Ja bym odstawiła i pojechała do weta aby sprawdził swoim wprawnym okiem. Lepiej dmuchać na zimne tym bardziej, że się drapie.
Z alergią jest tak, że kluczowe jest namierzenie alergenu, więc wszystko co nowe idzie u mnie na odstawkę. Suche, mokre to co zawsze, mięcho i zobaczę jak się sytuacja rozwinie :-)
Poczytałam w nocy trochę o alergiach u kota i typowe dla pokarmowej jest właśnie świąd w okolicy głowy, szyi oraz rzadsza sierść na odcinku od zewnętrznego kąta oka do podstawy małżowiny usznej. W dziale o zdrowiu umieszczę ciekawy wywiad z lekarzem weterynarii Joanną Karaś-Tęczą na temat włąśnie alergii u kota.
Bibi trochę się drapie, ale nie jest gorzej - małe zadrapanie i łysawe miejsce wielkości monety dwuzłotowej.
ODPOWIEDZ