Mam pytanie do właścicieli więcej niż jednego kota. Bella jest jest na diecie, która potrwa jeszcze 2 miesiące Je tylko specjalistyczną karmę, no i trochę "cierpi" na tym Carlos, bo od ponad miesiąca nie jadł wołowinki, którą uwielbia. Jak postępować? Nie dawać obu, czy zamykać męża z Bellą w jednym z pomieszczeń <diabeł> i po cichu karmić Carlosa wołowiną. Niby błaha sprawa, ale mnie nurtuje. Doradźcie coś proszę.
Czasem bym go brała gdzieś w cichy zakątek i podała mięsko :-) Ja suche mam wspólne ze względu na Lulu (RC Growth), ale z mokrym kombinuję przede wszystkim przez różne tempo jedzenia u każdej. Jakby wszystkie równo obok siebie dostały, to Lulu by pękła od wyjadania z wszystkich misek, Bibi dzikuska ze stresu by nie tknęła, a Holly niczym posąg czekała aż pospulstwo odejdzie, bo lubi jeść solo <diabeł>
Jak byłam u Rodziców, dawałam osobno dziewczynkom, o różnych porach. Starałam się im dogodzić, aby bezstresowo mogły zjeść.
To nie jest trudne :-) Za trzecim razem Carlos sam już będzie czekał w miejscu, w którym wcześniej miał podane mięsko
Bartolko poszło łatwiej, niż myślałam. Dołożyłam Belli do mokrej karmy dwie maleńkie kosteczki mięska na zapach i zajęła się jedzeniem swojej porcji, podczas gdy Carlos wcinał wołowinę :-)
U nas oba koty jedzą na razie inne suche - Bella - RC Intestianal, Carlos - RC British Shorthair, i jest z tym trochę gimnastyki, bo Bella zdecydowanie wolałaby karmę brata. W związku z tym micha Carlosa stoi na szafce i jest zdejmowana, gdy ten zgłodnieje (na szczęście pracuję w domu). Carlos, gdy jest głodny, idzie w stronę misek, oblizując się albo wydając specyficzne odgłosy <lol> Dzięki temu jest dużo łatwiej :-)
Trochę zdjęć moich misiaków kochanych <serce> <serce>
Wszystko wskazuje na to, że kuracja lekami i dieta dają u Belli rezultaty :-)
Dieta jeszcze przez ok. 2 mies., ale nic to, byle brzuszek całkiem wyzdrowiał.
Pozdrawiamy weekendowo :-)
Ja bliźniaki zawsze, zawsze podziwiałam. Niezmiennie piękni <zakochana>
A z Carlosa to niezłe kocuriro już wyrosło <shock>
Bellunia niech do końca się wykuruje i śliczny poinci pysiak częściej lansuje