Ozzy i Iggy

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Jaka śliczna mordka <zakochana>
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Telenowela pt. Moda Na Struwit trwa nadal.
Dzisiaj o 3 rano ponownie zabrałam kuwetę, po 7mej obudził mnie Ozz drapiacy w drzwi pokoju, w którym kocią toaletę schowałam. Bałam się, że to za wcześnie, z drugiej strony lepiej mieć material stary, niż materiał rozlany po panelach <lol> Gabinet otwierany jest o 9-tej, dokładnie do tej godziny czekal Iggy z oddaniem swojego materiału :-x Zapakowałam oba koty do samochodu i znowu towarzyszyła nam fajna piosenka w Esce Rock, też z dedykacją dla Iggiego- wokalista Comy śpiewał "przestań wyć! przestań płakać!", a Iggy darł mordę niemiłosiernie. Milknie zawsze dopiero po przekroczeniu progu poczekalni.

W żadnym moczu nie mamy bakteri!!! Wytłuczone pieknie, Ozz musi jeszcze wybrać resztkę antybiotyku, Igor dzisiaj skończył kurację.
Iggy nie ma też już śladu po trumienkach <mrgreen> Jesteśy bezstruwitowi, mamy dokończyć Hillsa s/d i jeszcze przez 2 miesiace podawać c/d. Krew zbadamy dopiero po 2 tygodniach od zakończenia kuracji antybiotykowej Ozza.

Problemem jest natomiast nadal wysoka liczba leukocytów oraz nieco białka we krwi- u obu kotów. Usłyszałam termin "idiopatyczne zapalenie pęcherza" i zaczęłam czytać. Powinno sie nazywać "idiotyczne". Będzie nawracać i będzie się brało nie wiadomo skąd. Że ze stresu, to akurat prawdopodobne, moje koty stresują się wszystkim Obrazek Musimy odbudować ścianki pęcherza, dbać o niski poziom stresu [no u mnie nie może być już spokojniej :-( ], zmusić je do wypijania jeszcze większej ilości płynów i włączać leczenie jeśli pojawią się objawy. Na razie ich nie ma- koty chodzą to kuwety kilka razy w ciągu doby i zostawiają po sobie spore grudki, w moczu nie ma krwi.

Zacznę gotować im rosołki z dodatkiem kurzych łap- będą też działać dobrze na stawy. A przynajmniej pić będą więcej.

Na Hillsie c/d krępy Ozz dostał ładnego wcięcia w boku, ale widzę, że jedzą go mniej, niż dotychczasowych mieszanek. Muszę zważyc obu. Na razie ważę tylko siebie <lol>

Patrzcie, jak ściemniał Igor.

Obrazek

Obrazek

Przepraszam za jakosć, ale robiłam zdjęcia przy kiepskim świetle, więc iso 800 zziarniło ich trochę <lol> .
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

<klaszcze> <klaszcze>

to zabieram się do pisania o postępach u nas w wątku
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Igor postanowił chyba zostać całkowitym czekoladensem a nie pointem <mrgreen>
Będziesz miała Marta w domu ewenement, czekoladowego brytka z niebieskimi oczkami :kotek: Dobrze, że bakterie macie już wybite. U mnie też jak przez 2 tyg. koty były na samym Urinary HD to Tami zrzucił 0,5 kg. A dzisiaj się rozczarowałam, mamy do przodu chyba ze 0,6 kg <diabeł> bo od jakiegoś czasu znowu przeszliśmy na jeden posiłek mokry. Albo wagę mamy do d...., bo ona za każdym razem pokazuje coś innego.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Takie piękne chłopaki przystojniaki i jakieś idiopatyczne czorostwo mają ,a kysz choróbsko.
Może jakieś czary mary trzeba kawalerom odprawić :-(

Najwazniejsze ,że bakterie poszły papa i te trumienki nieszczęsne ale jeszcze problem został.
Mam nadzieję ,ze karma weterynaryjna też tu pomoże.

Igorek ma niesamowite to pysio z tymi niebieskimi oczkami <serce> ,a chyba pancia czekoladą go wymazała no tyle jej <shock>

A Ozi oczy , oczy te jego oczy najpiekniejsze jakie moga być cudna pralineczka <serce>

mocno kciukam za zdrówko chłopaków <ok> <ok>

:kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

i tu mogę napisac ufff.
Jak mnie ktoś znowu zapyta o czekoladensa z niebieskiemi oczami odeśle do Ciebie <lol>
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

To ja wzniose toast za zdrowe pęcherze dwa :winko: :-D
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

za wyniki <klaszcze>

chłopaki przecudowni <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

maga pisze:i tu mogę napisac ufff.
Jak mnie ktoś znowu zapyta o czekoladensa z niebieskiemi oczami odeśle do Ciebie <lol>
To chyba bik czekoladowy :D

Śmieję się, że mam pointa białego, a miał być czekoladowy- Magda z Mirkiem zrobili jakiś szacher-macher ;-))
Awatar użytkownika
bea

Post autor: bea »

caluski w nochalki naszych przystojniakow :kotek:
Zablokowany