Megi i Fibi :)
- Justyna
- Renia
Dla odmiany dobre wieści 
Byliśmy u nowego weterynarza, gdzie pobrano Meguni krew i sprawdzono dokładnie śluzówki. Zrobili testy FIV i FeLV i oba wyszły ujemne <klaszcze> <klaszcze> Byłam w szoku, że na wyniki czekaliśmy 10 minut. Jutro będą wyniki innych parametrów z krwi, ale lekarz podejrzewa chlamydia, przy czym od razu zaznaczył, że to ( w przeciwieństwie do wirusów) da się wyleczyć całkowicie bez użycia tych sterydów, po ktorych moja maleńka tak źle się czuła
Także jestem ogromnie szczęśliwa, że trafiłam na kogoś naprawdę oddanego sprawie. U lekarza spędziłam prawie godzinę, wytłumaczył mi wszystko jak dziecku. Może w koncu los się odmieni i zaczniemy częściej czzytać optymistyczne wieści <serce>
Byliśmy u nowego weterynarza, gdzie pobrano Meguni krew i sprawdzono dokładnie śluzówki. Zrobili testy FIV i FeLV i oba wyszły ujemne <klaszcze> <klaszcze> Byłam w szoku, że na wyniki czekaliśmy 10 minut. Jutro będą wyniki innych parametrów z krwi, ale lekarz podejrzewa chlamydia, przy czym od razu zaznaczył, że to ( w przeciwieństwie do wirusów) da się wyleczyć całkowicie bez użycia tych sterydów, po ktorych moja maleńka tak źle się czuła
-
effendi
- Hodowca
- Hodowla: Effendi * PL
- Kontakt:
- mimbla
- Kontakt:
- Renia
Tak teraz antybiotyki z grupy tetracyklin, jednak lekarz mówi, że ich zastosowanie zanim kotek stanie się "dorosły" jest raczej niewskazane, więc póki co, jeżeli potwierdzą się chlamydia, to bedziemy leczyć kropelkami z tetracykliną, co nie zawsze daje wymierny efekt, ale lagodzi objawy, a jak już Megi dorośnie wprowadzimy antybiotyk w formie zastrzyków lub tabletek i tym zniszczymy tego potworka. Najważniejsze jest jednak to, że mała jest w dobrych rękach i już nie będę musiała co tydzień patrzeć jak ledwo żyje po sterydach. Kamień z serca 
- bajewka
- Hodowca
- Hodowla: Bajbri*Pl
- Kontakt:
-
kasia z gdyni
- Kontakt: