Yana, Olam, Bonii

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Izabela AD

Post autor: Izabela AD »

Witam wszystkich po długiej przerwie. Dzisiaj w nocy przybył do naszego domku w Łodzi Olamek. Podróż ze Szczecina minęła spokojnie , nasze czekoladowe szczęście pomiaukiwało sobie od czasu do czasu . W domu Yanka jak zobaczyła kontener z Olamkiem zaczęła syczeć , prychać , warczeć - Oj! Groźnie to wyglądało. Olam wyszedł dzielnie z kontenera i zaczął zwiedzanie kątów. Yanka uciekła na parapet zdziwiona i warczała głośno... Bonii wyszła na przywitanie , ale gdy kociak zrobił parę kroków w jej kierunku i najeżył się bardzo uciekła przerażona do swojego legowiska w szafie . Pewnie myślała : '' ojej jeszcze jeden ..''
Na noc przerwaliśmy dokacanie. Yanka w innym pomieszczeniu a Olam z nami bo bardzo zaczął miauczeć . Bardzo tęsknił za swoimi braćmi i Olinką . Zasnął nad ranem miziany po brzuszku . Nie wiem czy spałam z godzinkę? Od rana znowu warczenie, syczenie ...... :zalamka: I tak do południa. Zrobiłam kilka zdjęć rano i postaram się wkleić wieczorkiem, choć nie są dobrej jakości bo bałam się ,ze się zacznie bijatyka.
Czytałam kilka razy wątek o dokacaniu , ale nie myslałam , że to tak może groźnie wyglądać ... Trzymajcie proszę kciuki za nas i za Olamka , który okazał się bardzo towarzyski i odważny i dzielny i piękny i mądry i kochaniutki.... wiecie same ''naj '' :kotek:
Pozdrawimy i miziamy wszystkie koty :kotek:
Awatar użytkownika
wb_płock

Post autor: wb_płock »

<ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

Potrzebny jest czas, o czym wiesz. Powinno ułożyć się. <ok>

I mówiłam, że Olam to nadworny miauczek. Przygotujcie się psychicznie na gadatliwego brytka. ;-))

:kotek: :kotek: :pies:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Trzymam kciuki, żeby Olamek jak najszybciej stał się swój w stadku i nastała pełna harmonia w domu <ok>
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

jeju ... ja też bardzo mocno trzymam kciuki, oby jak najszybciej kotki się zaakceptowały.
Pisz codziennie czy sytuacja się zmienia ... oby to było jak najszybciej ... :-|
Awatar użytkownika
Izabela AD

kizior pisze:Potrzebny jest czas, o czym wiesz. Powinno ułożyć się. <ok>

I mówiłam, że Olam to nadworny miauczek. Przygotujcie się psychicznie na gadatliwego brytka. ;-))

:kotek: :kotek: :pies:
\
Wiemy , wiemy...
Dziękujemy Wam bardzo za Olamka . Cały miot Yasieńki- mojej ulubienicy jest wspaniały.. wszystkie jak jeden ... i mizialskie i piękne i zadbane i dopieszczone...itd....
W końcu Yanka to latający brytek po domu a waży teraz 5,5 po kłopotach zdrowotnych , to jakże ma wyglądać inny brytek wchodzący do domu? Olam skacze po meblach i na komodę i na półki a jeszcze doba nie minęła ...... wesoło mamy .
Tylko aby skończyły się szybko syki, warki i mruczenia .....
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

bardzo mocno kciukam za Olamka ,a może obroże behawioralne by sie przydały

http://animalia.pl/produkt,18991,sergea ... 38-cm.html

:kotek: <serce>
Awatar użytkownika
Izabela AD

wklejam powolutku zdjęcia syków, obserwacji, miauczenia, warczenia i dotyku łapką przy dokacaniu .....
Yana obserwuje
Obrazek
co ty robisz na moim drapaku?
Obrazek
co to za kuweta przy balkonie ...........???
Obrazek
zaraz pacnę Cię łapką
Obrazek
A co Ty robisz przy mojej misce?
Obrazek
A ja tu bede mieszkał......ssssyyykkkk
Obrazek
to ja tu rządzę smarkaczu!!!!
Obrazek
zrozumiałeś?????
Obrazek
ja jestem grzeczny ....
Obrazek
to grzeczny chłopczyk ale i tak pacnę cie łapą
Obrazek
jak będę większy to ugryzę cię w ogon
Obrazek
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

To ja pozachwycam się Yanką. Jak ślicznie wydobrzała po problemach. Zuch dziewczyna. W takim tempie odrabianie masy skończy się przymusową dietą. :-)
Awatar użytkownika
Izabela AD

Yanka wczoraj wieczorem
Obrazek
Zablokowany