Bentley - niebieski brytyjczyk

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

AgnieszkaP pisze:
Miss_Monroe pisze:
Danusia pisze:Lenka ten hamak to półka taka ala poducha i pod tym dyndajacy drugi hamaczek od umocowania do końca hamaczka 42-43 cm ,wiec jak podczepisz pod rozetą to ten drugi hamak będzie leżał na półce :-(
aha... a to nie ma takiej jednej poduchy tzn. bez tego dołu dyndającego :-( ? chciałam lepiej... ehhhh :-| myślałam jeszcze o tym http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf
Lena, ten hamak z mdf-u pewnie spokojnie by się zmieścił na słup, ale przed zakupem zapytałabym pana Leszka z Rufiego, czy po zamocowaniu hamaka drapak nie stanie się niestabilny - pewnie chciałabyś skierować hamak w stronę przeciwległą do obecnej półki (z tubą pod spodem). Wtedy hamak wyszedłby poza podstawę drapaka - chyba trochę zagmatwanie to napisałam...
Ja w swoim drapaku, gdy zamieniłam rozetę z 45 na 50, musiałam poszerzyć podstawę o 5 cm z każdej strony. Ważna jest stabilność, bo nasze koty trochę ważą :-)
tzn. ja drapak odkupiłam od męża znajomego i on już był przerabiany, tzn. powiększany. Rozeta jest o szerokości 50 cm, podstawa i półka są większe niż w standardowym typie. Półka jest np. wymiarów 55x55 bo miał być to drapak dla Maine Coon'a.. Dlatego zastanawiam się nad dodatkową półką lub hamakiem, bo drapak przez powiększenie jest stabilniejszy. Gdybym miała nie przerabiany to chyba bym się nie zastanawiała nad "dorabianiem" :-D
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

żle wkleiłam bo to jest pokrowiec do hamaka ale ja mam taki hamak tylko zamontowany do ściany nad Rufiowym drapakiem.

Zgadzam sie też z Agnieszką ,że takie zmiany w drapaku wiążą sie z jego niestabilnością no i to wszystko musi jakos do siebie pasować bo kot musi po tych schodach skakać,
ja mam hamak i twardy i mękki i dyndajacy Kalunia lubi wszystko i wsżędzie jej pełno , Kolorek nie lubi tego dyndającego , dyndajace oba okupuje Kala, także nie można powiedziec ,że koty lubią tylko twarde bo to nieprawda :ok: jest to osobnicze tak jak my ludzie ;-)) mamy swoje priorytety.
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Miss_Monroe pisze:
AgnieszkaP pisze:
Miss_Monroe pisze: aha... a to nie ma takiej jednej poduchy tzn. bez tego dołu dyndającego :-( ? chciałam lepiej... ehhhh :-| myślałam jeszcze o tym http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf
Lena, ten hamak z mdf-u pewnie spokojnie by się zmieścił na słup, ale przed zakupem zapytałabym pana Leszka z Rufiego, czy po zamocowaniu hamaka drapak nie stanie się niestabilny - pewnie chciałabyś skierować hamak w stronę przeciwległą do obecnej półki (z tubą pod spodem). Wtedy hamak wyszedłby poza podstawę drapaka - chyba trochę zagmatwanie to napisałam...
Ja w swoim drapaku, gdy zamieniłam rozetę z 45 na 50, musiałam poszerzyć podstawę o 5 cm z każdej strony. Ważna jest stabilność, bo nasze koty trochę ważą :-)
tzn. ja drapak odkupiłam od męża znajomego i on już był przerabiany, tzn. powiększany. Rozeta jest o szerokości 50 cm, podstawa i półka są większe niż w standardowym typie. Półka jest np. wymiarów 55x55 bo miał być to drapak dla Maine Coon'a.. Dlatego zastanawiam się nad dodatkową półką lub hamakiem, bo drapak przez powiększenie jest stabilniejszy. Gdybym miała nie przerabiany to chyba bym się nie zastanawiała nad "dorabianiem" :-D
Lena :-) chodzi mi tylko o to, że gdyby hamak znalazł się w obrębie podstawy, to nie byłoby problemu, ale jeśli ma wyjść poza (a tak mi najbardziej pasuje, gdy patrzę na Twój drapak), obawiałabym się, czy drapak nie stanie się niestabilny. Bezpośrednio nad półką to bym nic nie wieszała, bo ciasno się zrobi.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

teraz u Danusi popatrzyłam jakie cudo drapakowe wyczyniła z mężem <lol> i tak się zastnawiam czy na dole tzn. pod półką na słupie nie dorobić http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf te moje kombinowanie od rana nie jest czymś dobrym :-/ dziękuję bardzo dziewczyny bo wasze opinie są nieocenione :-) po południu też chyba przedzwonię do Rufiego..
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Danusia pisze:żle wkleiłam bo to jest pokrowiec do hamaka ale ja mam taki hamak tylko zamontowany do ściany nad Rufiowym drapakiem.

Zgadzam sie też z Agnieszką ,że takie zmiany w drapaku wiążą sie z jego niestabilnością no i to wszystko musi jakos do siebie pasować bo kot musi po tych schodach skakać,
ja mam hamak i twardy i mękki i dyndajacy Kalunia lubi wszystko i wsżędzie jej pełno , Kolorek nie lubi tego dyndającego , dyndajace oba okupuje Kala, także nie można powiedziec ,że koty lubią tylko twarde bo to nieprawda :ok: jest to osobnicze tak jak my ludzie ;-)) mamy swoje priorytety.
Danusiu masz rację,kazdy kotek ma swoje upodobania
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Bentley lubi miękko mieć pod sobą bo śpi ze mną w nocy na poduszce <lol> Tak na prawdę to ON śpi na poduszce... ja już się prawie na nią nie mieszczę jak Bentley ułoży się w poprzek <lol>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

żebyś nigdzie beze mnie nie poszła!
Obrazek

z serii... "jaki ja jestem zmęczony upałem... i nic nie robieniem <lol> "
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

uwielbiam te pozy ... <mrgreen>
jest słodki <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
wb_płock

Post autor: wb_płock »

ale super, jaki rozciągnięty :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

wb_płock pisze:ale super, jaki rozciągnięty :)
jak dżdżownica, tylko że unikatowa.. bo niebieska <lol>
Zablokowany