tzn. ja drapak odkupiłam od męża znajomego i on już był przerabiany, tzn. powiększany. Rozeta jest o szerokości 50 cm, podstawa i półka są większe niż w standardowym typie. Półka jest np. wymiarów 55x55 bo miał być to drapak dla Maine Coon'a.. Dlatego zastanawiam się nad dodatkową półką lub hamakiem, bo drapak przez powiększenie jest stabilniejszy. Gdybym miała nie przerabiany to chyba bym się nie zastanawiała nad "dorabianiem"AgnieszkaP pisze:Lena, ten hamak z mdf-u pewnie spokojnie by się zmieścił na słup, ale przed zakupem zapytałabym pana Leszka z Rufiego, czy po zamocowaniu hamaka drapak nie stanie się niestabilny - pewnie chciałabyś skierować hamak w stronę przeciwległą do obecnej półki (z tubą pod spodem). Wtedy hamak wyszedłby poza podstawę drapaka - chyba trochę zagmatwanie to napisałam...Miss_Monroe pisze:aha... a to nie ma takiej jednej poduchy tzn. bez tego dołu dyndającegoDanusia pisze:Lenka ten hamak to półka taka ala poducha i pod tym dyndajacy drugi hamaczek od umocowania do końca hamaczka 42-43 cm ,wiec jak podczepisz pod rozetą to ten drugi hamak będzie leżał na półce? chciałam lepiej... ehhhh
myślałam jeszcze o tym http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf
Ja w swoim drapaku, gdy zamieniłam rozetę z 45 na 50, musiałam poszerzyć podstawę o 5 cm z każdej strony. Ważna jest stabilność, bo nasze koty trochę ważą :-)
Bentley - niebieski brytyjczyk
- Miss_Monroe
- Moderator
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
żle wkleiłam bo to jest pokrowiec do hamaka ale ja mam taki hamak tylko zamontowany do ściany nad Rufiowym drapakiem.
Zgadzam sie też z Agnieszką ,że takie zmiany w drapaku wiążą sie z jego niestabilnością no i to wszystko musi jakos do siebie pasować bo kot musi po tych schodach skakać,
ja mam hamak i twardy i mękki i dyndajacy Kalunia lubi wszystko i wsżędzie jej pełno , Kolorek nie lubi tego dyndającego , dyndajace oba okupuje Kala, także nie można powiedziec ,że koty lubią tylko twarde bo to nieprawda
jest to osobnicze tak jak my ludzie
mamy swoje priorytety.
Zgadzam sie też z Agnieszką ,że takie zmiany w drapaku wiążą sie z jego niestabilnością no i to wszystko musi jakos do siebie pasować bo kot musi po tych schodach skakać,
ja mam hamak i twardy i mękki i dyndajacy Kalunia lubi wszystko i wsżędzie jej pełno , Kolorek nie lubi tego dyndającego , dyndajace oba okupuje Kala, także nie można powiedziec ,że koty lubią tylko twarde bo to nieprawda
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Lena :-) chodzi mi tylko o to, że gdyby hamak znalazł się w obrębie podstawy, to nie byłoby problemu, ale jeśli ma wyjść poza (a tak mi najbardziej pasuje, gdy patrzę na Twój drapak), obawiałabym się, czy drapak nie stanie się niestabilny. Bezpośrednio nad półką to bym nic nie wieszała, bo ciasno się zrobi.Miss_Monroe pisze:tzn. ja drapak odkupiłam od męża znajomego i on już był przerabiany, tzn. powiększany. Rozeta jest o szerokości 50 cm, podstawa i półka są większe niż w standardowym typie. Półka jest np. wymiarów 55x55 bo miał być to drapak dla Maine Coon'a.. Dlatego zastanawiam się nad dodatkową półką lub hamakiem, bo drapak przez powiększenie jest stabilniejszy. Gdybym miała nie przerabiany to chyba bym się nie zastanawiała nad "dorabianiem"AgnieszkaP pisze:Lena, ten hamak z mdf-u pewnie spokojnie by się zmieścił na słup, ale przed zakupem zapytałabym pana Leszka z Rufiego, czy po zamocowaniu hamaka drapak nie stanie się niestabilny - pewnie chciałabyś skierować hamak w stronę przeciwległą do obecnej półki (z tubą pod spodem). Wtedy hamak wyszedłby poza podstawę drapaka - chyba trochę zagmatwanie to napisałam...Miss_Monroe pisze: aha... a to nie ma takiej jednej poduchy tzn. bez tego dołu dyndającego? chciałam lepiej... ehhhh
myślałam jeszcze o tym http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf
Ja w swoim drapaku, gdy zamieniłam rozetę z 45 na 50, musiałam poszerzyć podstawę o 5 cm z każdej strony. Ważna jest stabilność, bo nasze koty trochę ważą :-)
- Miss_Monroe
- Moderator
teraz u Danusi popatrzyłam jakie cudo drapakowe wyczyniła z mężem <lol> i tak się zastnawiam czy na dole tzn. pod półką na słupie nie dorobić http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf te moje kombinowanie od rana nie jest czymś dobrym
dziękuję bardzo dziewczyny bo wasze opinie są nieocenione :-) po południu też chyba przedzwonię do Rufiego..
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Danusiu masz rację,kazdy kotek ma swoje upodobaniaDanusia pisze:żle wkleiłam bo to jest pokrowiec do hamaka ale ja mam taki hamak tylko zamontowany do ściany nad Rufiowym drapakiem.
ja mam hamak i twardy i mękki i dyndajacy Kalunia lubi wszystko i wsżędzie jej pełno , Kolorek nie lubi tego dyndającego , dyndajace oba okupuje Kala, także nie można powiedziec ,że koty lubią tylko twarde bo to nieprawdajest to osobnicze tak jak my ludzie
mamy swoje priorytety.
- Miss_Monroe
- Moderator
- Miss_Monroe
- Moderator
- Miss_Monroe
- Moderator