Zobaczymy jak to bedzie w ten week-end, potem jakos w sierpniu, przed urlopem, moze tesciowie na 3 dni przyjada do nas z kicia, zobaczyc jak sie sprawy maja i czy pod koniec sierpnia Missy zechce kolezanka na swoim terenie zaakceptowac !
Yamaha, święty kot birmański ma podobny charakter do ragdolli. Nawet powiedziałabym, że jest jeszcze bardziej uległy i kochany niż raguś. Myślę, że jeżeli kotka zachowaniem nie odbiega od standardu rasy to nie musisz się niczym martwić. Te koty są bardzo kontaktowe i przyjaźnie nastawione do innych zwierząt. Oczywiście zawsze może być troszkę inaczej ale oczywiście trzymam kciuki. Ja wprowadziłabym Twoją kotkę w transporterze i dopóki nie obwąchają się przez krateczki i nie przyzwyczają do swojej obecności nie puszczałabym jej na pokój.
Agnieszka7714 pisze:Yamaha, święty kot birmański ma podobny charakter do ragdolli. Nawet powiedziałabym, że jest jeszcze bardziej uległy i kochany niż raguś. Myślę, że jeżeli kotka zachowaniem nie odbiega od standardu rasy to nie musisz się niczym martwić. Te koty są bardzo kontaktowe i przyjaźnie nastawione do innych zwierząt. Oczywiście zawsze może być troszkę inaczej ale oczywiście trzymam kciuki. Ja wprowadziłabym Twoją kotkę w transporterze i dopóki nie obwąchają się przez krateczki i nie przyzwyczają do swojej obecności nie puszczałabym jej na pokój.
Dzieki !
Rzeczywiscie Choupette jest kicia bardzo towarzyska (na moze poza wroblami i jaszczurkami, na ktore poluje calkiem skutecznie), mam nadzieje, ze dziewczyny sie "zakumpluja" ! <ok>