Paczałka vel Mysza :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
kotku

Post autor: kotku »

margita pisze:ale ją ta nauka zmęczyła .... <lol> skąd ja to znam ..... <lol>
super zdjęcie .... :-D
Hehe też tak mam za każdym razem kiedy zacznę czytać właściwą książkę... <mrgreen> Śliczna kocinka :kotek:
Awatar użytkownika
Sothiem

Post autor: Sothiem »

Paczka od jakiegoś czasu zaczyna gubić sierść. Wcześniej tylko troszkę, a teraz całe mieszkanie jest w kłaczkach. <hm> Związane jest to z ostatnimi upałami czy coś nie tak z karmą? Wcina Royala. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie jej odkłaczać... :-o
monika§

Post autor: monika§ »

Taki okres, kociaste gubią sierść teraz na potęgę ;-))
Awatar użytkownika
Sothiem

dziękuję za uspokojenie :)
niby to nie jest mój pierwszy kocio, ale ze względu na błękitna krew <mrgreen> jak tylko coś jest inaczej, spojrzy na mnie innym spojrzeniem to już mam serce w gardle czy coś jej się nie dzieje :)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Hoooooooooooooooo cudenko fotka, jak spi... <zakochana>
(straszliwie "gorzka" ta Twoja czekoladka ;-)) ).

A tak z ciekawosci : co to Sothiem ?
Awatar użytkownika
Sothiem

z tą czekoladką to coś faktycznie na bakier <hm> ale do końca czarna też nie jest :)
Można uznać, że to czarnulka z pasemkami :)

a Sothiem, wstyd się przyznać, ale powstało to po przeczytaniu książki, użyłam tego imienia już w kilku miejscach i od paru dobrych miesięcy próbuję sobie przypomnieć co to za książka mogła być Oo
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Według mnie ona czarna jest, co w niczym nie ujmuje jej uroku :) Czarny kolor tak ma, że nie w każdym miejscu się jednakowo wybarwia, w każdym razie nie zawsze. Widziałam już koty na wystawie, które na ciele wyglądały zupełnie jak czekoladowe, były najzwyczajniej w świecie brązowe, ale nos i poduszki są bezlitosne, one zawsze zdradzają prawdziwy kolor, a często z czasem i futro się wysyca.

Widziałam w innym wątku pozostałą część kociej rodziny, gratuluję!
Awatar użytkownika
Sothiem

Paczałkowe oczko troszkę zachorowało - dostałyśmy kropelki. Świerzb nadal się utrzymuje :(
Kolejny tydzień szczepienia p. wściekliźnie i inne zostają odsunięte. Tym samym podblokowe spacerki będą musiały jeszcze poczekać :(

A z tych milszych rzeczy, dodam, że z powodu temperatur Paczka cały dzień śpi i pije, natomiast dziś w nocy dała nam do wiwatu <mrgreen> około 1 czy 2 zrobiło się na tyle chłodno, że kot postanowił się pobawić w zrzucanie i przewracanie wszystkiego co było w zasięgu kocich łapci. Niestety nie wpadła na pomysł, że reszta rodzinki o tej porze śpi <zły>
Gdy o 4tej zdążyła obudzić nas obydwoje i przy okazji zdenerwować, jakby nigdy nic położyła się na parapecie i poszła spać. <suchy>
kotku

Post autor: kotku »

Hehe uwielbiam te kocie charakterrrrki i kaprysy <mrgreen>
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

kciukam za oczko ... <ok> <ok> <ok>
i spokojne nocki .... <mrgreen>
Zablokowany