Bella & Carlos

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

kciuki i to ogromne ... <ok> <ok> <ok>
:kotek:
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Co się dzieje z tymi naszymi kotami? Chyba upały im szkodzą... Mój ma krwawiący ogonek, Bella buziaka... Kciuki oczywiście trzymamy mocno :kotek:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Baaaardzo mocne <ok> za biedaczke :kotek: !
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Za Beluchnę <ok> niech się goi szybciutko :kotek:
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

biedna mała :kotek: kciuki mocno zaciskam <ok> i głaskam oba futerka :kotek:
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Biedna Bellunia, może coś ja ugryzło i dlatego tak rozdrapała. Trzymam kciuki za bączka. Agniesiu, ja to bym chyba na Twoim miejscu spróbowała zmienić żwirek. Ewentualnie wydedukować co ją mogło uczulić. Głaski dla dziewczynki.
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

<ok>
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

W lipcu Holly i Bibi też się rozdrapały i też dostały Dexafort. Strasznie trudno namierzyć alergen i niestety może być ich wiele jeśli kot jest atopowy. Czy wiesz Aguś jaką dawkę sterydu dostała Bella? Pytam, bo Holly dostała za dużą (0,8 )i przeżyliśmy trochę stresu. Bibi dostała 0,5. Zdrówka dla Belluni :kotek:
Awatar użytkownika
kosanna

Post autor: kosanna »

Dużo zdrowia! <serce>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Agnieszka7714 pisze:Biedna Bellunia, może coś ja ugryzło i dlatego tak rozdrapała. Trzymam kciuki za bączka. Agniesiu, ja to bym chyba na Twoim miejscu spróbowała zmienić żwirek. Ewentualnie wydedukować co ją mogło uczulić. Głaski dla dziewczynki.
Aguś, to na pewno nie od ugryzienia. Już tydzień temu byłam z Bellą u weta, bo zauważyłam przerzedzenie nad jednym okiem. Ona od jakiegoś czasu dużo się drapie i mocno wylizuje futerko. Ale nad oczkiem nie było żadnych zadrapań ani zaczerwienienia. Braliśmy pod uwagę wariant, że Carlos w zabawie wyrwał jej futerko. Po tej pierwszej wizycie wet przepisał preparat Efa Oile i kazał obserwować. No i do wczoraj większych zmian nie było.
Kolejną wizytę mamy w sobotę wieczorem. Plan jest taki, że jeśli będzie wyraźna poprawa, wracamy do dotychczasowej karmy i obserwujemy. Jeśli sytuacja się powtórzy, odstawiamy obecną karmę i przechodzimy na karmę hypoalergiczną. Z tym żwirkiem to sama nie wiem co robić, bo jeśli dotychczasowy nie jest winowajcą, a zamienię na nowy, który będzie uczulać :-/
Jeszcze jedno przyszło mi do głowy. Jakiś miesiąc temu położyliśmy na balkonie drewno, które zabezpieczyliśmy olejem. Koty nie wchodziły na balkon przez ponad tydzień, ale może ten olej mimo wszystko uczulił Bellę... Opcji jest naprawdę bardzo wiele...
Bartolka pisze:W lipcu Holly i Bibi też się rozdrapały i też dostały Dexafort. Strasznie trudno namierzyć alergen i niestety może być ich wiele jeśli kot jest atopowy. Czy wiesz Aguś jaką dawkę sterydu dostała Bella? Pytam, bo Holly dostała za dużą (0,8 )i przeżyliśmy trochę stresu. Bibi dostała 0,5. Zdrówka dla Belluni :kotek:
Bella dostała dawkę 0,5. Wet dobrał ją do wagi (6 kg). Po podaniu zastrzyku wszystko było ok. Widzę wyraźnie, jak ten zastrzyk działa (ma działać do niedzieli) - Bella prawie w ogóle się nie drapie i dużo mniej liże. Bartolko, a czy u Was udało się namierzyć, co uczula H&B?
Zablokowany