Barney & Horton

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jupi

Barney & Horton

Post autor: Jupi »

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Po kilku miesiącach czytania Waszego forum z ukrycia, postanowiłam się w końcu ujawnić.
Może na wstępnie kilka słów o mnie i mojej przygodzie z Brytkami. Przyznam, że kiedyś nie przepadałam za kotami <oops> Taki stan utrzymywał się do momentu kiedy zobaczyłam w internecie zdjęcie kota brytyjskiego. Od tamtej chwili dostałam fioła na ich punkcie. Długo marzył mi się niebieski Brytyjczyk.
Marzenie spełniło się w styczniu tego roku. Wtedy zamieszkał z nami Gordon. Kot idealny. Odnosi się to zarówno do charakteru jak i wyglądu. Dał nam mnóstwo radości, która niestety trwała zaledwie 3 miesiące. Gorduś zachorował na FIP. Miał tylko pół roku ;-( . Bardzo przeżyłam jego śmierć. Zresztą jak wszyscy w naszym domu.
Ktoś mi wtedy powiedział że najlepszym lekarstwem na ból po stracie kota jest drugi kot. Teraz mogę to potwierdzić. Szybko zdecydowaliśmy się na zakup kociaka. Oczywiście obowiązkowo niebieskiego kocurka ;-)) Jednak w niemalże ostatniej chwili, zdecydowaliśmy się też na drugiego – lilaka. Tak więc od 9 czerwca mieszkają z nami bracia, bliźniaki – Barney (niebieski) i Horton (liliowy) :-D Chłopaki pochodzą z hodowli Bursztynowy Gryf. Ich ojcem jest przepiękny Whisky.
A tu zdjęcia z pierwszych dni w nowym domku :-)
Obrazek

Obrazek

Obecnie chłopaki mają 4,5 miesiąca.
Barney zwany też Barnoldem. Początkowo strachliwy dzikusek, totalnie niedotykalski. Potrzebował sporo czasu żeby się oswoić. Teraz jest tak, że to on wybiera moment kiedy chce być miziany. Ale jak już mu się zbierze na pieszczoty to końca nie widać:) Ma swój charakterek, ale jest przeuroczy. Straszny z niego leniwiec. Kiedy Horton gania i skacze np. za piórkami, on woli poczekać aż piórko samo przyjdzie. Po co się wysilać.. ;-))
Horton, ma cudny charakter. Od początku ogromny pieszczoch. Nie było z nim żadnego problemu jeśli chodzi o aklimatyzację. Od początku był odważny i wszędobylski. Mizianie.. zawsze i wszędzie. Jest zdecydowanie aktywniejszy niż Barney.
Te dwa kociaki to diabełki wcielone <diabeł> z anielskimi pyszczkami <święty> . Psocą na potęgę. Pod tym względem są bardzo kreatywne. Dziś np. wyprałam biały fotel i zostawiłam w pokoju żeby wysechł. Jakie było moje zdziwienie kiedy przyszłam po jakimś czasie a fotel miał już łapkowy wzorek.. Hmm, sugestia że białe jest nudne <?> Niewinne miny gdy je złapie na gorącym uczynku.. bezcenne..

To teraz kilka zdjęć naszych łobuziaków :-)
Obrazek

Obrazek

Trochę lenistwa ;-))
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oj chyba się rozpisałam, jak na pierwszy post :->
Awatar użytkownika
Hannah2

Post autor: Hannah2 »

Witam na forum.
Fajnie że od razu 2 i to rodzeństwo. Są śliczne <serce> <serce>
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

ja też witam <mrgreen>
a chłopaki łobuziaki - cudowni ... <zakochana>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Witam na forum :-)
Śliczne bliźniaki, super, że od razu wzięliście dwupaka :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Szopi
Hodowca
Hodowla: Mikołówka*Pl

Post autor: Szopi »

witamy na forum :kotek: :kotek:
kotku

Post autor: kotku »

I ja witam dwa piękne futerka :kotek: :kotek: Mam nadzieję często oglądać ich zdjęcia i pycholce.
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Witam piękne 2 futerka :kotek: :kotek:

Bardzo szkoda mi z powodu pierwszego kotka :-(
Dobrze, że się zdecydowaliście po raz drugi na kota i to na dodatek na dwupaczek :ok:

Mam nadzieję, że będziesz nas zasypywać dużą ilością zdjęć <gwiżdże>

:kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Witam serdecznie na forum :)
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

Witajcie piękni panowie :kiss: