Paczałka vel Mysza :)
- Sothiem
hej. dawno nas nie było 
pojawia się mały problem. Chyba osoby z doświadczeniem będą mogły się wypowiedzieć.
Paczałka jest od 3miesiąca pod opieka moja i mojego chłopaka. Jednak obydwoje chcemy w marcu (Paczka będzie miała wtedy 1 rok i 3 miesiące) wyjechać do Londynu. Po przeczytaniu wymogów, żeby kot mógł do Wielkiej Brytanii wjechać, doszłam do wniosku, ze tego nie da rady wykonać (od któregoś szczepienia musi minąć co najmniej 6 m-cy - nie zdążę).
I tutaj pytanie, musimy zostawić komuś kota. Jak mały brytyjczyk zniesie odłączenie od 2ch głównych właścicieli? Może umrzeć z tęsknoty? (słyszałam takie akcje).
pomocy

pojawia się mały problem. Chyba osoby z doświadczeniem będą mogły się wypowiedzieć.
Paczałka jest od 3miesiąca pod opieka moja i mojego chłopaka. Jednak obydwoje chcemy w marcu (Paczka będzie miała wtedy 1 rok i 3 miesiące) wyjechać do Londynu. Po przeczytaniu wymogów, żeby kot mógł do Wielkiej Brytanii wjechać, doszłam do wniosku, ze tego nie da rady wykonać (od któregoś szczepienia musi minąć co najmniej 6 m-cy - nie zdążę).
I tutaj pytanie, musimy zostawić komuś kota. Jak mały brytyjczyk zniesie odłączenie od 2ch głównych właścicieli? Może umrzeć z tęsknoty? (słyszałam takie akcje).
pomocy

- Sothiem
jest to okres kwarantanny.
http://gbritain.net/articles.php?id=48
stąd brałam informacje, powtarzają się one w kilku miejscach, więc są chyba aktualne
http://gbritain.net/articles.php?id=48
stąd brałam informacje, powtarzają się one w kilku miejscach, więc są chyba aktualne

- yamaha
- Genius Loci
<shock> o rany ! Normalnie zwariowali.... 6 miesiecy kwarantanny (potrafilabym zrozumiec, gdybys jechala z jakiegos strasznie daleko kraju, typ Afryka Poludniowa, gdzie ewentualnie moglyby istniec jakies "inne" zwierzece choroby, ale z Polski ? Naprawde przesadzaja, moim zdaniem....).
i <ok> za znalezienie dobrego rozwiazania.

- Ada
- nie ma co rozpaczać, to są stare przepisy, które utraciły ważność z dziem 31 grudnia 2011roku, teraz można z kotem podróżować już po 21-28 dniach po szczepieniu przeciw wściekliżnie.... :-)
- wklejam linka z nowymi przepisami ;
http://www.catclub.bydgoszcz.pl/ciekawe ... zecie.html
- głaski dla pięknej Paczałki
- acha, i mozna kota przewozić samolotem w transporterku na kolanach w kabinie pasazerskiej jako podręczny bagaż jeżeli nie przekracza łacznie 8 kg,,,,ale nie wszystkie linie lotnicze przewoża zwierzęta..... :-)
- wklejam linka z nowymi przepisami ;
http://www.catclub.bydgoszcz.pl/ciekawe ... zecie.html
- głaski dla pięknej Paczałki

- acha, i mozna kota przewozić samolotem w transporterku na kolanach w kabinie pasazerskiej jako podręczny bagaż jeżeli nie przekracza łacznie 8 kg,,,,ale nie wszystkie linie lotnicze przewoża zwierzęta..... :-)
- Sothiem
Re: Paczałka vel Mysza :)
Hej. Dziękuję za odpowiedź
w między czasie udało się zaaranżować przeprowadzkę i od stycznie kotek bedzie się przyzwyczajał do zycia z moja mamą i reszta futrzaków
Jeśli nie da rady to wtedy zaczniemy się martwić
Jednak serdecznie jeszcze raz dziękuję za szukanie informacji 
A z nowinek, to stwierdzam że Paczka jest księżniczką
Wędlinkę łaskawie zje jeśli nie ma tłuszczyku, skórki ani ścięgienek, do tego wędlinka musi być drobiowa
Surowe mięsko tak samo, do tego świeżutkie, bo inaczej przykre niespodziankiw kuwecie O.O
Uwielbia ziarna słonecznika z razowca, świeży chlebek, resztki soku po krejeniu pomidora, a ostatnio... wygrzebała sobie rodzynki z zakupów Oo
Kot anty mięsny, aż strach zostawić coś na wierzchu
Czy Wasze pociechy tez mają takie fanaberie?
pozdrawiam
Wesołych i futrzastych świąt

w między czasie udało się zaaranżować przeprowadzkę i od stycznie kotek bedzie się przyzwyczajał do zycia z moja mamą i reszta futrzaków

Jeśli nie da rady to wtedy zaczniemy się martwić

A z nowinek, to stwierdzam że Paczka jest księżniczką

Wędlinkę łaskawie zje jeśli nie ma tłuszczyku, skórki ani ścięgienek, do tego wędlinka musi być drobiowa

Surowe mięsko tak samo, do tego świeżutkie, bo inaczej przykre niespodziankiw kuwecie O.O
Uwielbia ziarna słonecznika z razowca, świeży chlebek, resztki soku po krejeniu pomidora, a ostatnio... wygrzebała sobie rodzynki z zakupów Oo
Kot anty mięsny, aż strach zostawić coś na wierzchu

Czy Wasze pociechy tez mają takie fanaberie?

pozdrawiam
Wesołych i futrzastych świąt

- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Paczałka vel Mysza :)
Wędlin (i innego ludzkiego jedzenia) kotom nie wolno podawać, ze względu na sól, która wpływa niekorzystnie na układ pokarmowy i kocie nerki.