Paczałka vel Mysza :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
kotku

Post autor: kotku »

O jaki milutki podramiennik przedklawiaturowy <mrgreen> <zakochana>
Awatar użytkownika
Sothiem

Post autor: Sothiem »

hej. dawno nas nie było :)
pojawia się mały problem. Chyba osoby z doświadczeniem będą mogły się wypowiedzieć.
Paczałka jest od 3miesiąca pod opieka moja i mojego chłopaka. Jednak obydwoje chcemy w marcu (Paczka będzie miała wtedy 1 rok i 3 miesiące) wyjechać do Londynu. Po przeczytaniu wymogów, żeby kot mógł do Wielkiej Brytanii wjechać, doszłam do wniosku, ze tego nie da rady wykonać (od któregoś szczepienia musi minąć co najmniej 6 m-cy - nie zdążę).
I tutaj pytanie, musimy zostawić komuś kota. Jak mały brytyjczyk zniesie odłączenie od 2ch głównych właścicieli? Może umrzeć z tęsknoty? (słyszałam takie akcje).
pomocy :(
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Sothiem pisze:(od któregoś szczepienia musi minąć co najmniej 6 m-cy - nie zdążę)
<shock> 6 miesiecy od szczepienia ?
Mozesz powiedziec co to za przepis ? Dziwne mi sie wydaje.... <suchy>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Nie wiem, czy tu nie chodzi o szczepienie na wściekliznę.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Normalnie to 21 dni, wiec 6 miesiecy wydaje mi sie raczej malo prawdopodobne.... <shock>
Awatar użytkownika
Sothiem

jest to okres kwarantanny.

http://gbritain.net/articles.php?id=48

stąd brałam informacje, powtarzają się one w kilku miejscach, więc są chyba aktualne :(
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

<shock> o rany ! Normalnie zwariowali.... 6 miesiecy kwarantanny (potrafilabym zrozumiec, gdybys jechala z jakiegos strasznie daleko kraju, typ Afryka Poludniowa, gdzie ewentualnie moglyby istniec jakies "inne" zwierzece choroby, ale z Polski ? Naprawde przesadzaja, moim zdaniem....).
:hug: i <ok> za znalezienie dobrego rozwiazania.
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

- nie ma co rozpaczać, to są stare przepisy, które utraciły ważność z dziem 31 grudnia 2011roku, teraz można z kotem podróżować już po 21-28 dniach po szczepieniu przeciw wściekliżnie.... :-)

- wklejam linka z nowymi przepisami ;

http://www.catclub.bydgoszcz.pl/ciekawe ... zecie.html

- głaski dla pięknej Paczałki :kotek:

- acha, i mozna kota przewozić samolotem w transporterku na kolanach w kabinie pasazerskiej jako podręczny bagaż jeżeli nie przekracza łacznie 8 kg,,,,ale nie wszystkie linie lotnicze przewoża zwierzęta..... :-)
Awatar użytkownika
Sothiem

Re: Paczałka vel Mysza :)

Hej. Dziękuję za odpowiedź :)
w między czasie udało się zaaranżować przeprowadzkę i od stycznie kotek bedzie się przyzwyczajał do zycia z moja mamą i reszta futrzaków :)
Jeśli nie da rady to wtedy zaczniemy się martwić :) Jednak serdecznie jeszcze raz dziękuję za szukanie informacji :)

A z nowinek, to stwierdzam że Paczka jest księżniczką :D
Wędlinkę łaskawie zje jeśli nie ma tłuszczyku, skórki ani ścięgienek, do tego wędlinka musi być drobiowa :D
Surowe mięsko tak samo, do tego świeżutkie, bo inaczej przykre niespodziankiw kuwecie O.O
Uwielbia ziarna słonecznika z razowca, świeży chlebek, resztki soku po krejeniu pomidora, a ostatnio... wygrzebała sobie rodzynki z zakupów Oo

Kot anty mięsny, aż strach zostawić coś na wierzchu :D

Czy Wasze pociechy tez mają takie fanaberie? :D

pozdrawiam
Wesołych i futrzastych świąt :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Paczałka vel Mysza :)

Post autor: Miss_Monroe »

Wędlin (i innego ludzkiego jedzenia) kotom nie wolno podawać, ze względu na sól, która wpływa niekorzystnie na układ pokarmowy i kocie nerki.
Zablokowany