Vitali II von Sturmcastle

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
kotku

Post autor: kotku »

<zakochana> <zakochana> <zakochana> <zakochana>
To jest naprawdę wielka miłość Vitkowo - Muffinkowa. Są wspaniali. A jaka wyśmienita kołysanka... no no. <gwiżdże> :aaa:
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

:-) - cieszem się bardzo, że Wam się podoba...faktycznie Baranek z Vitkiem tworzą nierozłączną parę, wszystko robią razem, nawet psocą się Elle,mu też razem....nawet do kuwety pędzą razem,,,, ;-)) - ech, kochane dzidziuchy..... <serce>

- dobranocki przesyłamy :aaa:
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

<zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

Ale uroczo u Ciebie w nocy i nie tylko w nocy...
Awatar użytkownika
Ada

- a u mnie remont w pełnym rozkwicie,,,,wiecie jak to jest...niby tylko przedpokój, ale ...płytki mi kiedyś odpadły pod oknem w kuchni,,,,i za suszarką do naczyń...trzeba poprzyklejać....a i boazerię także bo gdzieniegdzie się poluzowała,,,,no i okazało się , że w moim pawlaczu biegnie sobie gruba rura z góry na dół....i nie można jej uciąć bo sobie biegnie przez 10 pięter- jak u Barei......więc trzeba w tej nowej , nowiutkiej szafie też dziury wyciąć, żeby ta cholerna rura tam sobie mieszkała, zamiast moich rzeczy,,,,tym, którzy projektowali i budowali takie bloki z rurami na 20 cm od ściany to ja bym przyznała nobla z głupoty,,,no ale coż, nic nie poradzę.....
- no i jeszcze trzeba drzwi docinać i cudować z nimi, bo nijak do futryn nie pasują, a futryny są metalowe, takie na zawsze i sobie siedzą w tym mieszkaniu już pewnie ze 30 lat,,,można je wywalić i zrobić piękne nowe ....ale co mam zrobić z moimi kotami, a zwłaszcza z Tiką???
- przecież ona jest teraz już na prochach przeciwświądowych i lelem ją i caluję po nosku, żeby się nie stresowała tak bardzo, a jeżeli wpuszczę ekipę , która mi będzie wyrywać te futryny metalowe ( a one są wpuszczone nie tylko w ściany ale i w posadzki i zalane betonem)- to Tika tego nie wytrzyma....obawiam się, że cała ekipa byłaby mocno zestresowana i zaczęłoby się sikanie po kątach i nie daj bosz... agresja wzajemna wynikająca z braku bezpieczeństwa na swoim terytorium <hm> .....więc ja pasuję, wolę nie...

- obejrzałam dzisiaj drzwi i ubłagałam (chyba) mojego fachmana, żeby wysilił swój umysł i zdrowy polski , chłopski rozsądek i coś wymyślił - trzeba zmienić bolce bo nie pasują do zawiasów i drzwi łazienkowe są innej grubości, no to trzeba albo przyciąć - przyheblować, wyciąć - sama nie wiem co, ale coś trzeba wymyśleć.....i najlepiej to robić gdzieś- na korytarzu, albo poza domem, żeby moje kochane potwory nie powariowały,,,,,

- suma sumarum - z trzech dni remontu robi mi się ...chyba 10 dni.....o matko !!!! <strach>
Awatar użytkownika
Ada

- dzisiaj znowu Marra wprawiła mnie w osłupienie swoim zachowaniem, to naprawdę bardzo mądra kotka, aż miałam ciary na plecach, jak zrozumiałam jej zachowanie, a było tak;

- rano pojechałam z moim fachmanem oglądac te przeklęte drzwi i kupować kleje...do OBI pojechałam i oczywiście wpadłam w kwiatki bo dwa dni temu kupiony papirus już pożarty do cna więc kupiłam następny, innego gatunku, taki który mniej się łamie, bo łodyżki bardziej elastyczne,,,no i zdecydowałam się na mojego wymarzonego sukulenta z rodziny Nolina- dziwadło afrykańskie ( póżniej zrobię zdjęcie) - to bardzo żadki okaz, dosyć drogi, więc się zastanawiałam parę dni, ale cóż hmmmm .....

- przytargałam te "kwiatki" do domu ( majster przy okazji kupił pełne wory czegoś tam do remontu), kwiatki postawiłam na podłodze, rozpakowałam ziemię do sukulenta i poszłam zrobić kawę bo zaczęło siąpić,,,w tym czasie Muffin z Vitkiem dopadli papirus i dawaj wcinać,,,ale Muffin zainteresował się też i tym sukulentem - roślina ma pień zdrewniały w kształcie kuli i z tej kuli wyrastają piuropusze ostrej twardej trawy, i tą trawę zaczął podgryzać Muffin i nagle przyleciała Marra, zainteresowała się papirusem i afrykańczykiem... i nagle dała w łeb Muffiemu,,,,on jej oddał,,,potem był spokój między nimi ale Marra wywaliła sykulent z donicy ( był lużny, bo tam były same korzenie bez ziemi), ja nafukałam na Marrę i zaczęłam wsadzać go do nowej donicy,,,ale patrzę, a Muffin zaczyna się mocno oblizywać a z pyszczka zwisają mu i urywają duże płaty białej piany,,,dosłownie w minutę siedział już wśród piany, jak w horrorze,,,,nic więcej się nie działo- piana ze śluzem zwisała mu z pyszczka a on się ciągle oblizywał, a właściwie tym jęzorkiem robił takie ruchy jakby coś chciał wypluć z paszczy,,,,zadzwoniłam natychmiast do naszego weta a on kazal strzykawą z wodą przemyć porządnie Muffinowi pyszczek i obserwować....
- u mnie teraz strzykawy są na samym wierzchu, bo Muffin wszystko pakuje do gęby, więc dosłownie po minucie już mu myłam pyszczydło, potem jeszcze dostał trochę wody do środka, ślinienie z pianą ustało, Muffin się uspokoił, przestał się oblizywać a po 20 minutach zwymiotował,,,,,,,ufff.....

- po godzinie dostał mokre jedzonko i mimo , że wszystko było dobrze to jednak poszłam do naszego weta, tak na wszelki wypadek,,,,
- zatrucia nie stwierdzono, ale, tak na wszelki wypadek
sukulent wylądował wysoko na szafie, gdzie tylko Marra wchodzi, a ona jest mądrzejsza ode mnie, bo od razu wiedziała, że to ładna ale zapewne trująca roślinka....więc na pewno sama nie zje i może się zlituje i nie zwali z szafy na podłogę o 4 nad ranem.......
- kochana Marrunia <serce>
kotku

Post autor: kotku »

Marra jest wspaniała <zakochana> <shock> Taka mądra kicia.
Współczuję tych wszystkich zawirowań związanych z remontem, trzymam kciuki żeby wszystko udało się zrobić jak najszybciej, najmądrzej i najmniej problematycznie <ok>

P.S. Muffin ty żarłoku!
Awatar użytkownika
Ada

- Kochani, dostałam tel z kliniki - we krwi Sapcia nie ma już anaplasmy - Sapcio ma wyniki ujemne - HURRRAAAA !!!!! <klaszcze> <tańczy> <klaszcze>
- w poniedziałek mamy konsultację na temat dalszego leczenia Ropuszka...ufff..... <ok> <ok> <ok> <serce> <serce> <serce>
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

:radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha:

jupiiiiiiiiiii!!!!!
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

BRAWO!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę, że Sapcio już uwolniony od paskud niedobrych :pies: <klaszcze>
Zablokowany