...wiem, że może nie powinnam ale jadłam jogurt przed chwilą dałam ociupinkę do miseczki i zanużyłam trochę karmy...to wylizał całą miseczkę. hmmm może dać mu co innego?
nie zmuszam kotka, miseczki stoją w jednym miejscu. być może dojada w nocy. mam nadzieję,że może jutro coś spałaszuje.
...właśnie zdałam sobie sprawe,że w weekend jadę na zajęcia i będe musiała się z nim rozstać
Oj trudno jest sie rozstawac z kotkiem, tym bardziej, ze masz go od tak niedawna
Ja za dwa tygodnie rozstaje sie ze Śpioszkiem na miesiąc (sprawy rodzinne) i też to bardzo przezywam
Co do spraw jedzeniowych, nie wiem jakiej karmy uzywacie. Ja od samego poczatku wsypuje do michy Royal Canin - kitten 36 i raczej jest chetnie zjadana.
Z drugiej strony mam nadzieje, ze u Twojego kotka to jest tylko stres i nim sie obejrzysz, bedzie smacznie wcinał żarełko
Benia jak była małym okruszkiem wcinała serek Bieluch, gotowanego kurczaka, gotowaną rybkę i wołowinkę. Na suche i mokre z saszetki nawet nie spojrzała. Z czasem wszystko sie unormowało, więc uszy do góry, wszystko bedzie dobrze :-)
Nasyp karmy do kilku misek, porozstawiaj w różnych miejscach, w tym również w takich "schowanych", np. pod fotelem czy kanapą. W ten sam sposób spróbuj skusić jakąś puszeczką. Jeśli z którejś miseczki zacznie ubywać, na razie karmę stawij tylko w tym miejscu
Jest dobrze...pojechałam do sklepu i kupiłam wątróbkę i skrzydełko. Wszystko ugotowałam i pokroiłam. Dałam mu małą porcję i wszystko w mik znikneło W hodowli jadł wątróbkę więc może to jest sposób i jakieś wyjście. A z tymi miseczkami spróbuję może się uda
Cieszę się, że w końcu coś przekąsił Tylko nie rozpuszczaj go takimi pysznościami, bo nie będzie później chciał jeśc nic innego bo to sprytne bestie są
Wątróbka też może szybko wywołać biegunkę, zwłaszcza jak dostanie jeszcze coś mokrego, także teraz lepiej jednak chrupki podać.