Creme pisze:Na moich kotach ten wynalazek nie działa <suchy>
Więcej i dokładniej wyczesuję profesjonalnym grzebieniem i efekt po grzebieniu idealny.
Poza tym furminator nie jest lubiany przez koty, a grzebień to sama przyjemność.
Nie wiem sama, może źle się obchodzę z tym urządzeniem <roll>
Ja mam 4,6 dla mnie to wystarczająco, lecz muszę przyznać, że rzadko używam furminatora. Moim zdaniem wszystkie są takie same, różnią się tylko ceną i wielkością .
asiunia0312 pisze:Ja mam 4,6 dla mnie to wystarczająco, lecz muszę przyznać, że rzadko używam furminatora. Moim zdaniem wszystkie są takie same, różnią się tylko ceną i wielkością .
To nie warto wydawac pieniedzy na te drozsze lepiej kupi te tansze? Czym one sie roznia?
Dziewczyny, a czy furminator nadaje się dla brytka długowłosego? Na razie kupiłam grzebień metalowy Trixie z długimi, szeroko rozstawionymi zębami. Tylko pewnie taki grzebyk nie wystarczy jak przyjdzie linienie
alillah pisze:Dziewczyny, a czy furminator nadaje się dla brytka długowłosego? Na razie kupiłam grzebień metalowy Trixie z długimi, szeroko rozstawionymi zębami. Tylko pewnie taki grzebyk nie wystarczy jak przyjdzie linienie
jak najbardziej do każdego futra <mrgreen> a do długiego tym bardziej :-)
ja mam też sznaucerke olbrzymke i też jest traktowana furminatorem :-)
Natomiast nie zgodziłabym sie z opinią żeby kupować byle co( jestem wrogiem tandety za biedni jesteśmy żeby kupować dziadostwo które szybko sie rozleci) , jeżeli już to coś w miarę sensownego z samooczyszczaczem gdzie jak naciśniesz przycisk to kudły same wylatują z tego pseudo grzebienia wtedy samemu spokojnie mozna kociaka wyczesać .
Teraz na allegro juz jest tego pełno i w dobrej cenie bo jeszcze niedawno płaciłyśmy za ten wynalazek kupe kasy <mrgreen>
Mam zamiar zakupić dla Pumpelków furminator :-) i w związku z tym mam pytanie do dziewczyn, które wypowiadały się w tym wątku wcześniej. Czy nadal jesteście zadowolone z tego urządzenia?
Ostatni wpis był w zeszłym roku i jestem ciekawa, czy nadal używacie furminatorów?
Ja również jestem bardzo zadowolona :-) . Furminator spisuje się na prawdę rewelacyjnie, przy mocnym linieniu używam go dwa razy w tygodniu a tak to raz na dwa tygodnie.