Kitka, Bazyl i Eliot
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Re: Kitka i Bazyl
Słodki misiu, piękny jest <zakochana> <zakochana> <zakochana>
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Tak, tak wąsiska Bazylek ma niesamowite - długie, grube i proste, jak odrysowane od linijki :-)
Kitka jest piękna <serce>
A ta jej portretowa fotka z pierwszej stronie wątku <pokłon>

Kitka jest piękna <serce>
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Soniu, Agnieszko - rzeczywiście takie ma! Ale tak intuicyjnie to przeczuwałam
DO pewnego czasu planuję zakup jakiejś stosownej miseczki dla niego, bo tak wydawało mi się, że typowa kocia nie jest dla niego dobra, bo za bardzo mu drażni te wąsiska. Mam na oku coś takiego. Co o tym myślicie?
Agnieszko, dziękuję w imieniu Kitki
I autora fotki też, bo tym razem to nie ja, tylko TŻ 
Beciu, Ty to dopiero masz miśka cudnego, ja nie wiem czy z powodu Twojej czekoladki zamiast w przyszłości poszukać sobie jakiejś cętkowanej lub kolorowej panienki, nie zacznę rozglądać się za czekoladowym chłopaczkiem ;)
Inna sprawa, że wszystkie Wasze koteczki są cudne i robią mętlik w głowie, jakby się człowiek miał na coś decydować.
Pierwszy kotek jest niebieski bo taki miał być (od kilkunastu lat), więc te pół roku temu moja decyzja była niezachwiana.
A teraz? Teraz to na szczęście nie muszę decydować, wyrabiam sobie tylko upodobania.
Teraz to już nawet nad pointami się zastanawiam
takie cudne tu widziałam.
A jeszcze pół roku temu zdecydowanie najmniej mi się podobały. Wybaczcie mi Wy, które takie macie - teraz też uważam, że są równie piękne jak wszystkie inne!
Agnieszko, dziękuję w imieniu Kitki
Beciu, Ty to dopiero masz miśka cudnego, ja nie wiem czy z powodu Twojej czekoladki zamiast w przyszłości poszukać sobie jakiejś cętkowanej lub kolorowej panienki, nie zacznę rozglądać się za czekoladowym chłopaczkiem ;)
Inna sprawa, że wszystkie Wasze koteczki są cudne i robią mętlik w głowie, jakby się człowiek miał na coś decydować.
Pierwszy kotek jest niebieski bo taki miał być (od kilkunastu lat), więc te pół roku temu moja decyzja była niezachwiana.
A teraz? Teraz to na szczęście nie muszę decydować, wyrabiam sobie tylko upodobania.
Teraz to już nawet nad pointami się zastanawiam
A jeszcze pół roku temu zdecydowanie najmniej mi się podobały. Wybaczcie mi Wy, które takie macie - teraz też uważam, że są równie piękne jak wszystkie inne!
- yamaha
- Genius Loci
<lol> to chyba wiekszosc z nas tak ma.... <lol>atomeria pisze: Pierwszy kotek jest niebieski bo taki miał być (od kilkunastu lat), więc te pół roku temu moja decyzja była niezachwiana.
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
A tu jeszcze coś specjalnie dla Agnieszki 

I spróbuj obok czegoś takiego przejść obojętnie, nie wtykając nosa w to brzusio
I spróbuj obok czegoś takiego przejść obojętnie, nie wtykając nosa w to brzusio
- Becia
- Agilisowy Rezydent
U mnie też tak było. Jak kupowaliśmy Leona to po pierwsze - o żadnym innym kolorze mowy nie było, po drugie - nawet nikomu do głowy nie przyszło, że to nie będzie pierwszy kot. Nad jednym kotkiem długo myśleliśmy, dwóch w ogóle w planach nie było. Jak już kompletnie zakochałam się w bryśkach, to bardzo spodobały mi się kremowe. Nawet nieśmiało zaczęłam myśleć o drugim kocie, właśnie w tym kolorze. Czekolada wcale nie była brana pod uwagę. Aż tu dnia pewnego na forum przeczytałam, że w Forastero urodziły się kotki. Oglądam zdjęcia i jak zobaczyłam Boguśka, to po prostu wiedziałam, że on musi być mój. Koniec kropka. I tak zakochałam się, zupełnie przypadkowo, w czekoladzie <serce>
- Molly
co do miseczki to fajny pomysł, w animalii są dwie wersje większa i mniejsza tu masz linka do mniejszej http://animalia.pl/produkt,23018,savic- ... 35-cm.html
A wąsiska kociaste robią wrażenie - będę mu mówić - wujku <mrgreen>
I Kitka w koszyczku słodzizna taka , faktycznie nic tylko pieścić :-)
A pod historią Beci to bym się mogła podpisać
A wąsiska kociaste robią wrażenie - będę mu mówić - wujku <mrgreen>
I Kitka w koszyczku słodzizna taka , faktycznie nic tylko pieścić :-)
A pod historią Beci to bym się mogła podpisać
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Beciu, ja na to właśnie liczę, że któregoś dnia zobaczę, zakocham się i będę wiedziała, że to ten kotek, bez względu na umaszczenie i płeć 
Bardzo szybko zdecydowałam się na dwa koty (chociaż w pierwszej wersji też miał być jeden), właśnie dzięki dorszkowemu forum
Bo zaczęłam po nim szperać, jak tylko zapadła decyzja o powiększeniu rodziny. To ono przekonało mnie, że dwa to najlepsze rozwiązanie.
Bardzo szybko zdecydowałam się na dwa koty (chociaż w pierwszej wersji też miał być jeden), właśnie dzięki dorszkowemu forum
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Cudny jest ten portrecik Kitki, ma przepiękny kolor oczu i ten nosek różowy do kompletu jest idealny <zakochana>
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Dzięki Molly 
W zooplus do 28-01 jest rabat na akcesoria (20%), więc ta większa wypada w bdb cenie...
Jednak nie wiem czy nie wolałabym tej kości słoniowej, a w zooplus nie mają, już pytałam.
No i rozmiar, teraz ten duży wydaje się za duży, ale Bazyl ma dopiero 8 miesięcy..
W zooplus do 28-01 jest rabat na akcesoria (20%), więc ta większa wypada w bdb cenie...
Jednak nie wiem czy nie wolałabym tej kości słoniowej, a w zooplus nie mają, już pytałam.
No i rozmiar, teraz ten duży wydaje się za duży, ale Bazyl ma dopiero 8 miesięcy..