Kitka, Bazyl i Eliot

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Re: Kitka i Bazyl

Post autor: Becia »

Słodki misiu, piękny jest <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Tak, tak wąsiska Bazylek ma niesamowite - długie, grube i proste, jak odrysowane od linijki :-) :kotek:
Kitka jest piękna <serce> :kotek: A ta jej portretowa fotka z pierwszej stronie wątku <pokłon>

Obrazek
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Soniu, Agnieszko - rzeczywiście takie ma! Ale tak intuicyjnie to przeczuwałam :) DO pewnego czasu planuję zakup jakiejś stosownej miseczki dla niego, bo tak wydawało mi się, że typowa kocia nie jest dla niego dobra, bo za bardzo mu drażni te wąsiska. Mam na oku coś takiego. Co o tym myślicie?

Agnieszko, dziękuję w imieniu Kitki :) I autora fotki też, bo tym razem to nie ja, tylko TŻ :)

Beciu, Ty to dopiero masz miśka cudnego, ja nie wiem czy z powodu Twojej czekoladki zamiast w przyszłości poszukać sobie jakiejś cętkowanej lub kolorowej panienki, nie zacznę rozglądać się za czekoladowym chłopaczkiem ;)

Inna sprawa, że wszystkie Wasze koteczki są cudne i robią mętlik w głowie, jakby się człowiek miał na coś decydować.
Pierwszy kotek jest niebieski bo taki miał być (od kilkunastu lat), więc te pół roku temu moja decyzja była niezachwiana.
A teraz? Teraz to na szczęście nie muszę decydować, wyrabiam sobie tylko upodobania.
Teraz to już nawet nad pointami się zastanawiam :D takie cudne tu widziałam.
A jeszcze pół roku temu zdecydowanie najmniej mi się podobały. Wybaczcie mi Wy, które takie macie - teraz też uważam, że są równie piękne jak wszystkie inne!
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

atomeria pisze: Pierwszy kotek jest niebieski bo taki miał być (od kilkunastu lat), więc te pół roku temu moja decyzja była niezachwiana.
A teraz? Teraz to na szczęście nie muszę decydować, wyrabiam sobie tylko upodobania.
<lol> to chyba wiekszosc z nas tak ma.... <lol>
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

A tu jeszcze coś specjalnie dla Agnieszki :)

Obrazek

I spróbuj obok czegoś takiego przejść obojętnie, nie wtykając nosa w to brzusio :)
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

U mnie też tak było. Jak kupowaliśmy Leona to po pierwsze - o żadnym innym kolorze mowy nie było, po drugie - nawet nikomu do głowy nie przyszło, że to nie będzie pierwszy kot. Nad jednym kotkiem długo myśleliśmy, dwóch w ogóle w planach nie było. Jak już kompletnie zakochałam się w bryśkach, to bardzo spodobały mi się kremowe. Nawet nieśmiało zaczęłam myśleć o drugim kocie, właśnie w tym kolorze. Czekolada wcale nie była brana pod uwagę. Aż tu dnia pewnego na forum przeczytałam, że w Forastero urodziły się kotki. Oglądam zdjęcia i jak zobaczyłam Boguśka, to po prostu wiedziałam, że on musi być mój. Koniec kropka. I tak zakochałam się, zupełnie przypadkowo, w czekoladzie <serce>
Awatar użytkownika
Molly

Post autor: Molly »

co do miseczki to fajny pomysł, w animalii są dwie wersje większa i mniejsza tu masz linka do mniejszej http://animalia.pl/produkt,23018,savic- ... 35-cm.html
A wąsiska kociaste robią wrażenie - będę mu mówić - wujku <mrgreen>
I Kitka w koszyczku słodzizna taka , faktycznie nic tylko pieścić :-)

A pod historią Beci to bym się mogła podpisać :)
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Beciu, ja na to właśnie liczę, że któregoś dnia zobaczę, zakocham się i będę wiedziała, że to ten kotek, bez względu na umaszczenie i płeć :)

Bardzo szybko zdecydowałam się na dwa koty (chociaż w pierwszej wersji też miał być jeden), właśnie dzięki dorszkowemu forum :) Bo zaczęłam po nim szperać, jak tylko zapadła decyzja o powiększeniu rodziny. To ono przekonało mnie, że dwa to najlepsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Cudny jest ten portrecik Kitki, ma przepiękny kolor oczu i ten nosek różowy do kompletu jest idealny <zakochana>
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Dzięki Molly :)
W zooplus do 28-01 jest rabat na akcesoria (20%), więc ta większa wypada w bdb cenie...
Jednak nie wiem czy nie wolałabym tej kości słoniowej, a w zooplus nie mają, już pytałam.
No i rozmiar, teraz ten duży wydaje się za duży, ale Bazyl ma dopiero 8 miesięcy..
Zablokowany