Legowisko

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Re: Legowisko

Post autor: Danusia »

Jestem nieco zszokowana akurat dzisiaj zamawiałam rozety u Rufiego już sie boję <strach> co do mnie dotrze :-///// mam nadzieję ,że aż tak kryzys nie obniżył solidności Rufiego.
Becia reklamuj tą niedoróbę przecież jakby mój Koloruś się do tego dorwał to byłaby masakra rozety i jego łapki o te zszywki <zły> ,a 210 zł piechotą nie biega :((((

Oglądaliśmy właśnie dokładnie tą rozete montowaną do ściany bo właśnie 40-tkę którą chcę wymienić w drapaku na dużą chciałabym podobnie wykorzystać wprawdzie coś tam mąż mamrotał ,że on inaczej to widzi ale jak dla mnie wykonanie oceniam na wielka dwóję <kciukwdół>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Niechlujnie to wygląda <kciukwdół>
Na stronie Rufiego jest pokazane, że ten typ rozety jest wykończony od środka silikonem czy czy czymś w tym rodzaju, ale tam jakoś porządniej to wygląda. Beciu, u Ciebie to chyba ta górna zszywka jest praktycznie na wierzchu :-o

Tak wygląda rozeta na stronie Rufiego:
http://www.drapaki.pl/pl/legowiska/169- ... ciany.html
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

Dorszka pisze:A u mnie też wszystko miękkie odpadało, przez lata całe, dopóki nie pojawiło się legowisko Reni <lol> Ja bym jednak spróbowała :)

potwierdzam :ok: u mnie podobnie

Legowisko od Reni przywiozłam z Bielska przecież...... :-> przez prawie rok nabierało mocy magicznej gdyż od trzech misięcy Guru nie wychodzi z niego <lol> sprawdziła się przepowiednia Mago , ona to wywróżyła chyba :kiss:
dodam tylko , że mam wersję twardą tj. spód legowiska jest zupełnie niczym nie wypełniony taka sama szmatka.
Awatar użytkownika
oomisoka

Post autor: oomisoka »

Właśnie obejrzałam rozetę na stronie i na tym zdjęciu:
Obrazek

wydaje mi się, że widać takie łączenie, jak w rozecie Beci - może to jedyny sposób łączenia w przypadku maty sizalowej? Tal czy inaczej, i tak myślę, że warto się dopytać - dla własnego spokoju :-D
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

oomisoka pisze:Właśnie obejrzałam rozetę na stronie i na tym zdjęciu:
Obrazek

wydaje mi się, że widać takie łączenie, jak w rozecie Beci - może to jedyny sposób łączenia w przypadku maty sizalowej? Tal czy inaczej, i tak myślę, że warto się dopytać - dla własnego spokoju :-D
ja mam drapak z takimi rozetami i jest identyczne łączenie :-)
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Dorotko, super, że Guruś w końcu poległ! Dosłownie <lol>

Dziewczyny, ale "zgrzew" na zdjęciu firmowym wygląda starannie, a ten w rozecie Beci już nie.
Tak przynajmniej sądzę.
W każdym razie, miałam plan zamówić takie rozety montowane do ściany, ale zrezygnuję, bo u mnie Gaton skubie wszystkie takie rzeczy. Nie mogę umierać ze strachu, że zje wygryzione kawałki kleju. Takim klejem miałam w drapaku złapaną końcówkę sznura do zabawy, żeby się nie rozplątał. Musiałam to odciąć, bo Gaton konsekwentnie to wyskubywał.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Produkty Rufiego nigdy nie były tanie, ale cena szła w parze z jakością. Ja bym nie zgodziła się na tak nieestetycznie wykonany produkt i bym reklamowała tą rozetę. U mnie Bentley by to obskubywał i zjadał ten fragment, bo ja już wiem co on potrafi do pyska pakować. Też miałam kupić takie legowisko i właśnie u Rufiego i teraz się zastanawiam.
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Jak dla mnie wygląda mało profesjonalnie nawet tandetnie, a na dodatek jest niebezpieczne dla kota... Zadzwoniłabym i powiedziała, że nie chcę takiej rozety i spytała się czy nie mogą zrobić jej normalnie z dywanu, jaki to problem?
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Dziewczyny, na zdjęciach Rufiego widać ten pasek silikonu, kauczuku czy co to tam jest, ale tak jak pisałyście wygląda to estetyczniej niż w mojej rozecie.

A co do reklamacji. Wiem, że jestem d..a wołowa ale nie będę tego reklamować. Po pierwsze dlatego, że długo czekałam na tą rozetę i cieszę się, że w końcu jest i skończą się utarczki o miejscówkę. Po drugie, aby była pewność, że rozeta nie spadnie mąż powiesił ją na dość grubych kołkach i musiał rozwiercić te dziury w płycie, które już były. Teoretycznie więc, producent mógłby zarzucić, że uszkodził produkt.

Mam nadzieję, że mój przypadek uczuli osoby, które jednak się zdecydują na zakup tej rozety, na co zwrócić uwagę i ewentualnie już przy zamówieniu zwrócą uwagę producentowi, że wykończenie ma być solidnie wykonane. Zgodnie z tym co oferuje na swojej stronie.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<strach> Beciu, przepraszam za taka "bolesna szczerosc" ale ten silikon, klej czy co to tam jeszcze za inne ustrojstwo jest, wyglada paskudnie :((((

No kurka felek, ja sie zaczynam naprawde bardzo powaznie nad Hakan'em zastanawiac, choc w Rufim drapak juz mam "wybrany"..... (jeszcze nie zamowiony). Bo ja reklamacji robic nie bede mogla (koszty przesylki poczta by mnie zzarly).
Aj aj aj ! :-/////
Zablokowany