U mnie tak samo :-) Chociaż nieraz Kacperek lubi polizać sobie masełko jak robię kanapki :-)yamaha pisze:<lol> dba o linie Panci, po prostu, grzeczna kicia !
(moja Missunia ludzkiego jedzenia ani picia nie tknie, tylko obwachuje WSZYSTKO, a potem z pogarda sie odwraca "jak takie cos mozna do pyszczka wlozyc, pfeeeee")
Srebrna rosyjska księzniczka :)
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Srebrna rosyjska księzniczka :)
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Na Twoim miejscu uważałabym na tego rodzaju smakołyki, których kotu nie wolno dawać.flanelina pisze:Teraz już by się nie zmieściła, urosła księżniczka, bo sobie podjada surowe mięsko i applaus'a, ale jak na prawdziwą księżniczkę przystało najbardziej lubi kawkę i ciasteczka, wprost szleje, jak otworzę jakąś paczkę ciastek z czekoladą <shock> Wiem, ze jej nie wolno, ale dzisiaj nie upilnowałam i wylizała mi połowę paczki... Żeby tylko jedno... a tak pół paczki do kosza, bo wszystkie mokre, a kot jeszcze stał i się oblizywał , jak mu zabierałam JEGO smakołyki...
To do nas nalezy zabezpieczyc je tak by kot sie do nich nie dostał.
Dlaczego nie wolno bo:
"Kawa, herbata i inne napoje z kofeiną
Kofeina w większych ilościach może przynieść fatalne skutki dla kota. I nie ma na to żadnego antydotum. Symptomy przedawkowania kofeiny to niepokój, przyspieszony oddech, kołatanie serca, drżenie mięśni, drgawki oraz krwawienia. Oprócz kawy i herbaty kofeina znajduje się w coli, czekoladzie, kakao, napojach pobudzających takich jak Tiger czy Red Bull oraz w niektórych lekach na przeziębienie i lekach przeciwbólowych.
Czekolada
Czekolada może być dla kotów śmiertelna. Pomimo tego, że większość kotów nie lubi czekolady, niektórzy właściciele wciskają ją swoim kotom, myśląc że będzie to dla nich wielki przysmak. W czekoladzie toksyczna jest teobromina, która znajduje się nawet w białej czekoladzie. Zjedzenie czekolady przez kota może spowodować zaburzenia rytmu serca, drżenia, drgawki a nawet śmierć."
- flanelina
Oczywiście wiem, że jej nie wolno jeść czekolady ani pić kawy, tym bardziej dziwią mnie takie jej skłonności. Znam konsekwencje podawania takich smakołyków kotom i tego nie robię, wyjątkowo kotka wskoczyła na stół i zaczęła lizać ciastka, kto ma kota ten wie, jak szybko to się może stać ;)
- Molly
Jak wiesz, że taki łasuch, to wzmożona czujność. Buka lubi dżem ... a dowiedziałam się tego też przez nieupilnowanie, wyszłam do kuchni po herbatę, bo się na raz nie zabrałam ze wszystkim a jak wróciłam to młoda już się zabierała do pożarcia mojego dżemu z bułeczek... pogoniłam, ale to był moment dosłownie - trzeba strasznie uważać
- flanelina
Jutro pierwsze urodziny mojej kochanej Bafiurki!!!
Ale już dziś, jako, że jest Międzynarodowy Dzień Kota a urodzinki za parę godzin, kicia dostała wymarzony, co było widać po jej reakcji, prezent.
(Korzystając z okazji składamy również wszystkim forumowym kotom życzenia wesołego dnia kota!)
Dziś (a dokładnie przedwczoraj) przyszła do niej paczuszka z prezentem, a nawet kilkoma, jak się okazało <tańczy>
Melduję, że drapak został przyswojony <ok> na dowód kilka zdjęć z eksploracji drapaka - nowego kociego mebla.

oto księżniczka na tronie, podparta na łokciu - poza nieco rzymska.

(Korzystając z okazji składamy również wszystkim forumowym kotom życzenia wesołego dnia kota!)
Dziś (a dokładnie przedwczoraj) przyszła do niej paczuszka z prezentem, a nawet kilkoma, jak się okazało <tańczy>
Melduję, że drapak został przyswojony <ok> na dowód kilka zdjęć z eksploracji drapaka - nowego kociego mebla.

oto księżniczka na tronie, podparta na łokciu - poza nieco rzymska.
- flanelina
drapak okazał się kryć o wiele więcej możliwości niż tylko wylegiwanie się 8-)

- ida sierpniowa
Wszystkiego najkociastszego dla ślicznej Baffinki życzymy 

- asiak
- Agilisowy Rezydent
Ślicznie prezentuje się na drapaczku 

- Miss_Monroe
- Moderator
Cieszę się, że drapak się spodobał 

- flanelina