Srebrna rosyjska księzniczka :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Srebrna rosyjska księzniczka :)

Post autor: asiak »

yamaha pisze:<lol> dba o linie Panci, po prostu, grzeczna kicia !
(moja Missunia ludzkiego jedzenia ani picia nie tknie, tylko obwachuje WSZYSTKO, a potem z pogarda sie odwraca "jak takie cos mozna do pyszczka wlozyc, pfeeeee")
U mnie tak samo :-) Chociaż nieraz Kacperek lubi polizać sobie masełko jak robię kanapki :-)
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

flanelina pisze:Teraz już by się nie zmieściła, urosła księżniczka, bo sobie podjada surowe mięsko i applaus'a, ale jak na prawdziwą księżniczkę przystało najbardziej lubi kawkę i ciasteczka, wprost szleje, jak otworzę jakąś paczkę ciastek z czekoladą <shock> Wiem, ze jej nie wolno, ale dzisiaj nie upilnowałam i wylizała mi połowę paczki :axe: ... Żeby tylko jedno... a tak pół paczki do kosza, bo wszystkie mokre, a kot jeszcze stał i się oblizywał , jak mu zabierałam JEGO smakołyki...
Na Twoim miejscu uważałabym na tego rodzaju smakołyki, których kotu nie wolno dawać.
To do nas nalezy zabezpieczyc je tak by kot sie do nich nie dostał.
Dlaczego nie wolno bo:
"Kawa, herbata i inne napoje z kofeiną

Kofeina w większych ilościach może przynieść fatalne skutki dla kota. I nie ma na to żadnego antydotum. Symptomy przedawkowania kofeiny to niepokój, przyspieszony oddech, kołatanie serca, drżenie mięśni, drgawki oraz krwawienia. Oprócz kawy i herbaty kofeina znajduje się w coli, czekoladzie, kakao, napojach pobudzających takich jak Tiger czy Red Bull oraz w niektórych lekach na przeziębienie i lekach przeciwbólowych.
Czekolada

Czekolada może być dla kotów śmiertelna. Pomimo tego, że większość kotów nie lubi czekolady, niektórzy właściciele wciskają ją swoim kotom, myśląc że będzie to dla nich wielki przysmak. W czekoladzie toksyczna jest teobromina, która znajduje się nawet w białej czekoladzie. Zjedzenie czekolady przez kota może spowodować zaburzenia rytmu serca, drżenia, drgawki a nawet śmierć."
Awatar użytkownika
flanelina

Post autor: flanelina »

Oczywiście wiem, że jej nie wolno jeść czekolady ani pić kawy, tym bardziej dziwią mnie takie jej skłonności. Znam konsekwencje podawania takich smakołyków kotom i tego nie robię, wyjątkowo kotka wskoczyła na stół i zaczęła lizać ciastka, kto ma kota ten wie, jak szybko to się może stać ;)
Awatar użytkownika
Molly

Post autor: Molly »

Jak wiesz, że taki łasuch, to wzmożona czujność. Buka lubi dżem ... a dowiedziałam się tego też przez nieupilnowanie, wyszłam do kuchni po herbatę, bo się na raz nie zabrałam ze wszystkim a jak wróciłam to młoda już się zabierała do pożarcia mojego dżemu z bułeczek... pogoniłam, ale to był moment dosłownie - trzeba strasznie uważać
Awatar użytkownika
flanelina

Jutro pierwsze urodziny mojej kochanej Bafiurki!!! :tort: Ale już dziś, jako, że jest Międzynarodowy Dzień Kota a urodzinki za parę godzin, kicia dostała wymarzony, co było widać po jej reakcji, prezent.
(Korzystając z okazji składamy również wszystkim forumowym kotom życzenia wesołego dnia kota!)
Dziś (a dokładnie przedwczoraj) przyszła do niej paczuszka z prezentem, a nawet kilkoma, jak się okazało <tańczy>
Melduję, że drapak został przyswojony <ok> na dowód kilka zdjęć z eksploracji drapaka - nowego kociego mebla.

Obrazek

oto księżniczka na tronie, podparta na łokciu - poza nieco rzymska.
Awatar użytkownika
flanelina

drapak okazał się kryć o wiele więcej możliwości niż tylko wylegiwanie się 8-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ida sierpniowa

Post autor: ida sierpniowa »

Wszystkiego najkociastszego dla ślicznej Baffinki życzymy :tort:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent