2-5 miesięczna Lenka :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
lenka29

Re: 2-5 miesięczna Lenka :)

Post autor: lenka29 »

Dziękujemy za miłe słowa <oops> :kwiatek:

Za niespełna 2 tygodnie wybieramy się w długą podróż z naszą Leną, a mianowicie jedziemy do Polski, żeby "babcie" i reszta rodziny w końcu mogła poznać naszą milusińską :-) Nie obawiamy się podróży, bo Lena nie boi się jeździć autem i z ochotą wskakuje do transportera, ale ciekawi jesteśmy reakcji pozostałych czworonogów, którzy mieszkają w naszych rodzinnych domach. Przedstawię Wam je pokrótce, ponieważ są mi one równie bliskie sercu jak i Lena.

Oto Kropka. Kocica mojej mamuśki. Ma 5 lat, a przez 4 mieszkałam z nią pod jednym dachem to dzięki niej pokochałam kocie łapki :) Kropka, jako, że była znaleziona przez mojego brata na ogrodzie jako maluteńki kociaczek, była "dochodnym" czworonogiem i tak też niefortunnym trafem zaszło jej się w ciążę. Raz miała kociaki. Po tym razie, moja mama definitywnie podjęła decyzję o sterylizacji i od tamtej pory Kropka jest już tylko kotem domowym i przy tym ulubienicą mojej rodziny.

Obrazek

A to Panda. Jest z nami od 17 lat. Jest mi szczególnie bliska, ponieważ byłam dzieckiem jak trafiła pod nasz dach i towarzyszyła mi przez cały okres dojrzewania. Wysłuchuje niczym najlepsza przyjaciółka i mało tego - nikomu nie powtarza ;) A tak poważnie, to ma już bidulka swój wiek. Na dzień dzisiejszy zawodzi jej słuch i wzrok. Na szczęście ma kto o nią dbać, bo to ona jest najważniejszym i zarazem najstarszym milusińskim w moim rodzinnym domu. A jej wygląd jest bez zarzuty, ponieważ całe swoje życie była rozpieszczana poprzez spanie w pościeli, na poduszeczkach, kanapach itp., itd. :)

Obrazek

I to właśnie ich reakcji na naszą małą Lenkę się obawiamy. Tym bardziej, że dom został ostatnimi czasy "sterroryzowany" przez rocznego Yorka...
Awatar użytkownika
Nadialena

Post autor: Nadialena »

Lenka jest cudowna, kochane maleństwo! Z naszym Julkiem ma tyle wspólnego...Na pewno zostanie miło przyjęta przez resztę czworonogów w Polsce.
:kotek:
Awatar użytkownika
Barlog
Hodowca
Hodowla: AsPaBri*PL
Kontakt:

Post autor: Barlog »

Pamietasz o paszporcie i wszystkich szczepieniach dla malej?
Mala rosnie jak na drozdzach <zakochana>
Awatar użytkownika
lenka29

Paszport już leży na półce i czeka. Szczepienia też zrobione ;)
Awatar użytkownika
lenka29

Wpadł mi dzisiaj w ręce tunel dla kota. Żaden jakiś specjalny, bo nie wiedziałam, że zrobi na Lenie aż takie wrażenie i chęć do zabawy <shock> Jednak po 10 minutach wiedziałam, że musimy zakupić porządny, duży tunel <mrgreen>

A tutaj szaleństwa Leny z nową zabawką:

http://youtu.be/xfMRvupkNRo
Awatar użytkownika
Aga12

Post autor: Aga12 »

Lena jest cudna.A co do plamki z białych włosków nie przejmuj się.Mój Jeff jest z prawdziwej hodowli,ma rodowód itd. już bardziej brytyjski być nie może,a jednak po ok.2 latach pojawiłam mu się podobna plamka jak u Leny w tym samym miejscu.Plamka Jeffreyka jest troszkę większa i podłużna,co może przypominać krawacik. ;-))
Tak więc nawet u bardzo rasowych,rodowodowych brytków z profesjonalnej hodowli może coś takiego się pojawić.Ja uważam,że to dodaje Jeffowi uroku i czyni go wyróżniającym wśród liliowych brytyjczyków.
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Świetnie się Lenka bawi tunelem :) Śliczna jest :)
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Ja myślę, ze te plamki to po przodkach ;-)
To tak na mój laicki rozum.

Jeffrey ma za jednego z rodziców pointa, wiec myślę, że to może być ślad po rodzicach/dziadkach.
U Lenki może być tak samo, ale jej koloru przodków zapewne nie znasz :)
Awatar użytkownika
lenka29

Dzięki za opinie. Ja również uważam, że Lenie dodaje to wyjątkowości i słodkości. Zapytałam po prostu z czystej ciekawości :-)
Julcik, rodziców znamy - 100% niebieskie brytyjczyki, więc bardzo możliwe, że to dziadków sprawka :)
Awatar użytkownika
lenka29

Tak sobie smacznie drzemię :-)

Obrazek
Zablokowany