Tosiek & Morus, czyli dwa diabły pod jednym dachem
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Re: Tosiek & Morus, czyli dwa diabły pod jednym dachem
cos mi się pokręciło <strach>
-
kotku
Hmm czyli co? Nie zakwaszać? 
Karmę chłopakom muszę zmienić, bo czekam do wyczerpania torby z wysoko węglowodanowym Indoorem. Potem mam dziki plan przerzucić się na RC British i PoN, który bardzo diabłom posmakował.
Czy w takim razie powinnam im rzadziej dawać wołowinkę i puszki?
Karmę chłopakom muszę zmienić, bo czekam do wyczerpania torby z wysoko węglowodanowym Indoorem. Potem mam dziki plan przerzucić się na RC British i PoN, który bardzo diabłom posmakował.
Czy w takim razie powinnam im rzadziej dawać wołowinkę i puszki?
- Aga12
Kotku,raz jeszcze moje serdecznie gratulacje.
U mojego Jeffa też wyszło podwyższone białko.Czyli zbyt dobrze chłopak był karmiony.U nas to była bezzbożowa Acana + porządne puszki z samym miąskiem (Almo nature,Applaws).Wet kazał przejść na karmę dla katratów,potem jakąś inną jeśli się kotu znudzi,ale póki co odstawić wysokobiałkową karmę.
Krótko mówiąc chcąc dobrze dla kota czasem można przedobrzyć.
Głaski dla chłopaków

U mojego Jeffa też wyszło podwyższone białko.Czyli zbyt dobrze chłopak był karmiony.U nas to była bezzbożowa Acana + porządne puszki z samym miąskiem (Almo nature,Applaws).Wet kazał przejść na karmę dla katratów,potem jakąś inną jeśli się kotu znudzi,ale póki co odstawić wysokobiałkową karmę.
Krótko mówiąc chcąc dobrze dla kota czasem można przedobrzyć.
Głaski dla chłopaków
- SHEszunia
HIHI fajne te Twoje chłopaki
Aniołki na VIGO (hihihi) najlepsze 
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Zuziu pokręciło mi sie i dwa razy napisałam to samo i nacisnęłam ,a potem usuwajac tak wyszło przepraszam.
Mozesz chłopaków zakwasić np. żurawinką Lenka będzie dokładnie wiedzieć i Sonia co i jak.
Ja zakwaszałam tylko psa 40kg i dostawał Urinal 2 kapsuły na noc.
A z mięskiem to jest tak.
Onegdaj Oktawię ( naszą sznaucerkę ) tak od serca karmiłam bo ona grymasiła i dostawała Orjena z mięchem <shock> po 3 miesiacach jak zrobilismy jej przy okazji badania krwi nasz wet tak po mnie pojechał ,ze słów brak nerki w ten sposób siadają .
Dlatego wszystko trzeba z umiarem.
Kalunia to jest mokrożerca wołowinę uwielbia i tylko te dobre puchy i też podejrzewam ,że przedobrzyłam jesteśmy w trakcie badań, dlatego już wiem ,że z wielkiej miłości do zwierzaka mozna mu zrobić krzywdę
Ogranicz troche puchy , a wybieraj takie zeby miały mniej białka Moonlight ma aż 17 % nasza dr Agnieszka teraz kazała przejść nam na Pona i max 8 % białka
Mozesz chłopaków zakwasić np. żurawinką Lenka będzie dokładnie wiedzieć i Sonia co i jak.
Ja zakwaszałam tylko psa 40kg i dostawał Urinal 2 kapsuły na noc.
A z mięskiem to jest tak.
Onegdaj Oktawię ( naszą sznaucerkę ) tak od serca karmiłam bo ona grymasiła i dostawała Orjena z mięchem <shock> po 3 miesiacach jak zrobilismy jej przy okazji badania krwi nasz wet tak po mnie pojechał ,ze słów brak nerki w ten sposób siadają .
Dlatego wszystko trzeba z umiarem.
Kalunia to jest mokrożerca wołowinę uwielbia i tylko te dobre puchy i też podejrzewam ,że przedobrzyłam jesteśmy w trakcie badań, dlatego już wiem ,że z wielkiej miłości do zwierzaka mozna mu zrobić krzywdę
Ogranicz troche puchy , a wybieraj takie zeby miały mniej białka Moonlight ma aż 17 % nasza dr Agnieszka teraz kazała przejść nam na Pona i max 8 % białka
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Super, że wyniki chłopaków dobre 
-
kotku
Hmm czyli z tego co piszecie muszę po prostu nie starać się karmić ich tak idealnie 
Tośkowi odpuścić trochę mięsa i skonsultować się z Sonią i Leną w sprawie żurawiny.
Czy skoro jest to ślad białka to powinnam uważać żeby wprowadzając zmiany nie przegiąć z kolei w drugą stronę?
Dziękuję za rady! <serce>
Tośkowi odpuścić trochę mięsa i skonsultować się z Sonią i Leną w sprawie żurawiny.
Czy skoro jest to ślad białka to powinnam uważać żeby wprowadzając zmiany nie przegiąć z kolei w drugą stronę?
Dziękuję za rady! <serce>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Zuziu my zakwaszamy mocz takim naturalnym środkiem.
Tutaj masz linka: http://www.krakvet.pl/dolfos-urinodol-n ... 19648.html
Tutaj masz linka: http://www.krakvet.pl/dolfos-urinodol-n ... 19648.html
- Miss_Monroe
- Moderator
Zuzia :-) ja mocz zakwaszam Bentleyowi tabletkami UrinoDol Cat Dolfos. Są w 100% naturalne, bez żadnych dodatków tj. same wyciągi roślinne. Tabletkę podaję co drugi dzień rano. U nas tabletki sprawdziły się w 100%!
Dolfos na rynek wprowadził drugi preparat zakwaszający mocz (żółta etykietka) i jego nie warto kupować, jest 5 zł chyba tańszy ale ma uboższy skład.
Trzeba szukać tego opakowania zielonego, którego link podała Ci właśnie Sonia
Żurawina (w proszku, którą dodawałam do mokrego jedzenia ) u mnie się nie sprawdziła, bo kot wyczuwał ją w karmie mokrej i przez to ją omijał szerokim łukiem.
Dolfos na rynek wprowadził drugi preparat zakwaszający mocz (żółta etykietka) i jego nie warto kupować, jest 5 zł chyba tańszy ale ma uboższy skład.
Trzeba szukać tego opakowania zielonego, którego link podała Ci właśnie Sonia
Żurawina (w proszku, którą dodawałam do mokrego jedzenia ) u mnie się nie sprawdziła, bo kot wyczuwał ją w karmie mokrej i przez to ją omijał szerokim łukiem.
- margita
- Agilisowy Rezydent
cieszę się, że wyniki wyszły OK ... <tańczy>
no i też w takim razie muszę uważać aby nie przedobrzyć ...
wygłaskaj chłopaków ode mnie ...

no i też w takim razie muszę uważać aby nie przedobrzyć ...
wygłaskaj chłopaków ode mnie ...