I ja podpisuję się pod słowami, żeby dużo nie kupować, ogólnie wydaje mi się, że jak jest jeden kotek to nawet jeśli w przeliczeniu wyjdzie to nieco drożej warto kupić opakowanie max 2 kg, bo naprawdę na długo wystarcza, a człowiek nie musi się martwić:
- co zrobić z wielkim worem
- czy karma nie zwietrzeje przez taki długi czas
Dla maluchów tutaj polecany jest i ceniony Royal Canin Growth - to wersja weterynaryjna dla maluszków do roku. Nie ma go w zooplusie, ale nie ma problemu z kupieniem go czy to w animalii czy u weterynarza. Ja kupuję u weta, bo mi taniej wychodzi

Przy kupnie miseczek pamiętaj, że kotki brytyjskie mają płaskie mordki i nie lubią głębokich miseczek. Większość z nich nie lubi też ani metalowych, ani plastikowych. Ceramika rządzi

Co do zakupów - mam nadzieję, że się nie mylę, ale wydaje mi się, że im lepiej się przygotujesz i im lepiej wyposażysz kotkowi przestrzeń tym szybciej się oswoi z nowym domkiem, bo będzie mógł spełniać swoje potrzeby i łatwiej zniesie rozłąkę z resztą ekipy. Oczywiście wyposażenie nie załatwia sprawy dobrej opieki, ale jest naprawdę ważne
niech Ci czas szybko płynie :-)