Vitali II von Sturmcastle

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Re: Vitali II von Sturmcastle

Post autor: yamaha »

Ja to sie troche boje, ze on bedzie zazdrosny.... no bo ta panna ma calkiem fajne biale krecone futerko... <gwiżdże>
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

- chm...a ja coś czuję, że Muffin musi się błyskawicznie nauczyć wskakiwać na kanapę , krzesła i szafki bo mu ta mała Pierdółka wyciągnie całe futro z kupra.... <lol>
Awatar użytkownika
Ada

- a wiesz Kamiko, ze wcale bym sie nie zdziwiła....Muffin to taki kot-nie kot.... <lol>

- Kwiatki kwitną na balkonie a jeden Kwiatek łazi ze mną wszędzie i wpycha swój czarny nochal tam gdzie nie trzeba..... <roll>
- przez ostatni weekend lepiłam dwa olbrzymie gary neolityczne do gotowania kości dla rogownika z Uniwersytetu Toruńskiego do archeologii doswiadczalnej....do tego potrzebna mi była specjalna glina z dużą domieszką tłucznia kamiennego, który robiłam sama bo nikt tego poza mną nie robi....w efekcie- po utłuczeniu połowy wiadra kamieni, urobieniu gliny i ulepieniu garów mam naderwane ścięgno prawej dłoni i ledwo mogę cokolwiek teraz nią robić..... <wsciekly>

- ale trudno, czekają nas większe wydatki to trzeba przysiąść na dupencji i pracować.....właśnie ślęczę nad płaskorzeżbą panoramy jednego z okolicznych miasteczek...ale to mały pikuś do tych garów .... :-)

- koty dzisiaj dostały dwie wielkie paki z przysmakami i innym jedzonkiem i rozbrajają w strzępy wielki karton czyli mówiąc inaczej robią oblężenie Malborka..... :-D

- Sapcio miłosiernie zagląda mi w oczy bo zbliża sie pora wieczornego karmienia a ja unikam kontaktu wzrokowego bo się boję, że przeczyta w moich oczach zdradę....własnie umówiłam go na badania serca i morfologie bo nareszcie dogadałam wycięcie nabiału i już mam wyrzuty sumienia......no bo jakkolwiek patrzeć to świniak jestem okrutny..... <oops>

- Tika nauczyła się uciekać na korytarz jak tylko drzwi się otwieraja i musze gadzinę łapać...na szczęście ucieka w ślepą stronę korytarza i pod drzwiami sąsiada kładzie sie na grzbiecie i tarza....oni też mają kota, musze się zapytać czy to nie jest przypadkiem kocurek bo coś mi tu podpada.....a swoją drogą jak była młodsza to chodziła na smyczy na spacer i tak sobie myślę, może ona chce wyjść na trochę,,,może powinnam ją zabrać....na smyczy, razem z Sapciem..... <hm>

- pozdrawiamy lekko utytłani... :kiss:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Aduś, bardzo lubię czytać opowieści o Twoim zwierzyńcu :-)
Głaski dla wszystkich czworonożnych :-)
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Ada my też pozdrawiamy cały zwierzyniec i Ciebie
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Kuruj rękę i lep, klej, modeluj cuda <pokłon>
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

bardzo lubie do Was zaglądać... ciągle coś się dzieje :-)
aTobie Ado :kwiatek: kobieto wszechstronnie uzdolniona :ok:
Awatar użytkownika
Ada

- ano lepię cały czas, bo wydatków będzie dużo... :-)
- po Pierdołkę mogę lecieć dopiero po 17 maja bo zapomniałam o szczepieniu przeciwściekliżnie....a Paproszek kończy 3 miesiące dopiero 17 maja....mam fajny samolot 20, zobaczymy czy hodowcom będzie pasowało.....
- a już się cieszyłam, że to tylko tydzień.....ech.... <oops>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Uwazaj, Adus, bo przy kotach szczepienie na wscieklizne "nabiera waznosci" dopiero trzy tygodnie PO szczepieniu.
Nie wiem, czy u psow jest tak samo...
(mam nadzieje, ze mnie po tym wpisie nie znienawidzisz :hidden: )
Awatar użytkownika
Ada

- w przepisach nic na ten temat nie ma....no i wracam pociągiem nie samolotem, tam nie ma takich ostrych restrykcji.....ale na wszelki wypadek sprawdzę.... :-)

- w przypadku kotów i psów to przy wyjazdach do Norwegii i Szwecji były kiedyś straszne przepisy, teraz się zmieniły i juz jest trochę lepiej.....
Zablokowany