Inky i Indygo

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Arla

Re: Inky i Indygo

Post autor: Arla »

BTW sie dowiedzialem ze ta od Inkiego jest pisarka fantasy fiction ;) W zyciu bym nie podejrzewam bo kobitka tak kolo 60-tki... wiec dosc nieoczekiwany zawod. Az mam chec kupic na amazanie ktoras z jej pozycji i autograf sobie zazyczyc
Nosz kurna ,taki kot,taki kot,nieziemski będzie <mrgreen>
Slonick

Post autor: Slonick »

No dzisiaj wreszcie transporter dotarl i nawet udalo mi sie zlozyc, co niestety nie jest takie oczywiste :)
Teraz czekam na kuwety no i ciagle nie mam tej nieszczesnej szczotki :/
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

Slonick a jak ma na imie ta pisarka? Ja uwielbiam klimaty fantasy :->

jeszcze 3 tygodnie i bedziecie mogli cieszyc sie maluchem/maluchami. Zobaczycie ile przy tym smiechu.
Ja traktuje Tami jak moja coreczke <zakochana> Jest kochanym urwisem. Wy tez tak bedziecie miec, z tym ze z synkami <ok>
btw. tatus mojej Tamiyo tez pochodzi z Anglii a mamusia z Ukrainy.
Slonick

Jennefer, widzialem na Twoim profilu;) Wysle Ci jutro na FB, bo dzis ide juz spac. Aczkolwiek nie wyglada mi to na literature wysokich lotow, i bardziej chodzi mi tu o autorke, a nie o gatunek, ktory rowniez lubie.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Na początek to taka szczotka dla kotów będzie bardzo dobra:
http://animalia.pl/produkt,8860,43,musc ... ednia.html
Ja mam taką i jestem z niej bardzo zadowolona.
A do tego, jak się mocno sypią to mam jeszcze furminator, ale małych kociaków to bym na razie nim nie czesała. Coś takiego: http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki ... furminator Ja mam ten 4,5 cm. Tym to jak czeszę, to pół wanny kłaków mam potem (bo w wannie moje miśki czeszę).
Slonick

Dzieki Soniu. Z tym furminatorem to opinie na forum byly mocno podzielone i sporo ludzi bylo na nie. Zobacze, na razie sprobuje ze zwykla szczotka, taka jak w pierwszym linku i zobacze jak bedzie.
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

My też mamy taką szczotę jak Sonia i wszystkie moje 3 koty zdecydowanie wolą ją od furminatora, który jest za bardzo obcesowy w obejściu... Ciężki bardzo i dlatego nie da się nim operować tak delikatnie jak koty najbardziej lubią ;-))
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

My nie mamy furminatora - ale czeszemy się szczotka Trixie http://allegro.pl/trixie-szczotka-plast ... 90353.html
i grzebykiem Canpol ( po Tosi , niemowlęcy, świetnie się sprawdza ;-)) jest gęsty i dość elastyczny. https://www.google.pl/search?q=canpol+g ... B340%3B340
Slonick

Dzieki za opinie;) mniej wiecej wiem czego szukam. Slyszalem tez ze dla kociakow trzeba delikatniejsze, pozniej jak podrosna mozna mocniejsze.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja z furminatora też jestem bardzo zadowolona i naprawdę nie widać, żeby kot miał mniej podszerstka z tego powodu. Tylko, że czeszę nim dorosłe koty. Młode tego nie potrzebują na początku.
Zablokowany