Suzu - Ragdoll

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Sui

Re: Suzu - Ragdoll

Post autor: Sui »

Po długich perturbacjach udało mi się wrócić do domu na Śląsk.
Planowałam wrócić i odwiedzić Suzu w razem z narzeczonym, ale z racji tego, iż remont, to remont, plany i założenia się go nie imają- TŻ niestety musiał zostać i pilnować składania kuchni :-?

Razem z moją przyjaciółki, miłośniczki zwierząt wszelkiej maści, w minioną niedziele, udałam się odwiedzić puchatą panienkę która ma obecnie już 10 tygodni.
Taki widok zastałam:

Obrazek

Po zrobieniu (lub raczej próbie) uchwycenia tegoż widoku, aparat z zachwytu "zemdlał" i przestał ze mną współpracować <cry>- złośliwość rzeczy martwych musiała akurat teraz mnie dopaść: :-/////

Resztę zdjęć przejął mój aparat w komórce- co się odbiło na jakości i samej sesji- za co z góry przepraszam, ale uważam, że lepiej takie niż żadne <gwiżdże>

Suzu nie za bardzo chciała wstawać, do czasu kiedy nie zobaczyła piórka <lol> ,kontynuacja na poniższych zdjęciach :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tym oto sposobem, mój obraz spokojnej, kociej kluseczki, zmienił się całkowicie <roll>
Zwłaszcza w porównaniu do siostry, stoickiej Sary- obserwującej ale niewzruszonej piórkiem :-o

Za piórkiem polowała kotka aż pod okno tarasowe, gdzie światło było łaskawsze i zdjęcia wyszły ładniej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po dorwaniu piórka, zmaltretowaniu go ząbkami, nastąpił odwrót taktyczny i kontynuacja drzemki na drapaku obok reszty rodziny.

W planach miałam jeszcze zdjęcie portretowe, ale podczas rozmowy z hodowca, czas słońca przeminął i nie miałam już serca budzić maluchów.

Patrzałam tak na "już niedługo" moją kotkę i zaczęłam się zastanawiać czy jej podołam <roll> . Czy te przebyte 15 lat z psem było mnie w stanie jakoś przygotować na kolejny związek, tym razem z kotem... : :pity:Pewnie nie raz się jeszcze zaskoczę- i na ten fakt też się cieszę.

Pewna jestem tylko tego, że zakup telewizora chyba będzie już zbędny <rotfl> .

Teraz powoli czas nadrabiać braki na forum <oops> .
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Jest przesłodka <zakochana> Bardzo się cieszę, że będzie z nami na forum <tańczy> Będę się wpatrywać i popadać w zachwyt <mrgreen>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Śliczna koteczka <zakochana>
Slonick

Post autor: Slonick »

fajne te maluchy,
Sui

W ubiegłą niedziele Suzu odbyła 9 godzinna podroż do nowego domu, jak na jej pierwsza jazda samochodem, była dzielna, uspokoiła się już po 2 godzinach drogi ;-))
Na razie będą 3 zdjęcia, bo maleńka albo chce urządzać zapasy z aparatem, albo chowa się przed nim- zdjęcia słabo kadrowane- nie mam jeszczew pełni działającego komputera jeszcze.
W każdym razie oto Suzu:

Obrazek

Obrazek

obrazek

Na razie mogę napisać, że harcuje w pełni, zwiedza, je i pije, kuwety tez nie omija, no i czaruje wzrokiem <święty>

Ktoś z forumowiczów, ma może rady jak jej pomóc w używaniu drapaka, bo nie bardzo chce go użytkować (fotel ciekawszy)

Lubi atakować nogi, staram się zawsze jej głośno mówić NIE, ale na razie z niewielkim rezultatem <oops>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Cóż za piękna "chmurka" o błękitnych oczach <serce> <serce> <serce> <serce>
Sui pisze:[...]Na razie mogę napisać, że harcuje w pełni, zwiedza, je i pije, kuwety tez nie omija, no i czaruje wzrokiem <święty>
Czyli jest bardzo dobrze :-)
Sui pisze:Ktoś z forumowiczów, ma może rady jak jej pomóc w używaniu drapaka, bo nie bardzo chce go użytkować (fotel ciekawszy)
Ja bym nie pomagała. Koteczka w odpowiednim czasie sama zacznie z niego korzystać. Ewentualnie można się zastanowić, czy drapak stoi w odpowiednim miejscu, na przykład w pobliżu okna. U mnie przez całe lato koty bardzo mało korzystają z drapaka, zdecydowanie wolą chłodne powierzchnie. Gdy tylko temperatura spada, drapak jest oblegany.
Sui pisze:Lubi atakować nogi, staram się zawsze jej głośno mówić NIE, ale na razie z niewielkim rezultatem <oops>
To dobry sposób, z czasem powinna się nauczyć, że tego robić jej nie wolno.
Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

o mamo jakie cuuudne szafirowe oczyska ! Witamy oczywiście serdecznie! Pokazuj ją nam często bo my tutaj lubimy kotki w każdym kształcie i kolorze :-)
Ostatnio na wystawie usłyszałam od hodowczyni brytków i devonków, że rogdollki to polączenie tych dwóch ras. No nie wiem, ale jakoś to zwróciło moją uwagę na tę cudną rasę.
Sui

Troszkę odświeżę zakurzony watek <pokłon>
Wiec tam wita Suzu:

Obrazek

Ma panienka już pól roku za sobą, minęło strasznie szybko <lol>, ale nadal ze mnie kociak i figlarz

Obrazek

Choć jak trzeba potrafię zachować powagę

Obrazek

Od 3 tygodni mieszka z nami nasz nowy męski/koci członek rodziny, Niki, 5 miesięczny Ragdoll- Rag A 03 czyli Bule bicolour

I czas przedstawić z bliżej Nikiego:

Obrazek

Obrazek

Kociaste nadal są na etapie, jesteśmy razem, ale osobo- choć mają momenty kiedy chcą być razem w jednym pomieszczeniu, poza momentami wspólnego posiłku w kuchni, z tej okazji zdjęcie

Obrazek
Awatar użytkownika
Aga G.

Post autor: Aga G. »

Gratuluję dokocenia! Oba kociaki cudne <zakochana> A oczy Suzu <serce> <serce> obłedne :-)
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

:mdleje: :mdleje: :mdleje: Co za piękności <serce> <serce> <serce> <serce>
Gratuluję dokocenia :ok:
Zablokowany