Inky i Indygo
-
Slonick
Re: Inky i Indygo
Aha dodam, ze o fakcie, ze dorastaja swiadczy to, ze nauczyly sie wskakiwac na blaty w kuchni:/
A do tego wczoraj jak wrocilem to kran byl odkrecony na maksa <wsciekly> . Jak sie zacznie przydarzac czesciej to trzeba bedzie pomysliec o jakiejs blokadzie, albo kupic zwykla baterie z tradycyjnymi kurkami.
A do tego wczoraj jak wrocilem to kran byl odkrecony na maksa <wsciekly> . Jak sie zacznie przydarzac czesciej to trzeba bedzie pomysliec o jakiejs blokadzie, albo kupic zwykla baterie z tradycyjnymi kurkami.
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Pana nie było to koty harcowały <lol>
- yamaha
- Genius Loci
Chcialy Ci chlopaki niespodzianke zrobic, mowiles, ze lubisz wode przeciez <lol>
Dawaj swieze fotki lepiej, musimy popatrzec czy ZONKA sie dobrze nimi opiekowala <mrgreen>
Dawaj swieze fotki lepiej, musimy popatrzec czy ZONKA sie dobrze nimi opiekowala <mrgreen>
-
Slonick
Nowe fotki to moze dzis wieczorem jak znowu nie zdechne na treningu jak wczoraj
albo jutro wieczorem dopiero, bo jutro mam dzien przerwy.
-
Slonick
Dobrze ze wode mam w ryczalcie, to moga lac ile wlezie, chyba ze ciepla odkreca, to jak mi rachunek za gaz przyjdzie to oddam je do cyrku!!
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Slonick kociaki da się nauczyć, że na blat wchodzić nie wolno, no chyba że to Wam nie przeszkadza. U mnie Bella i Carlos mają dużą swobodę, ale na blat nie wchodzą, chociaż tłumaczenie Belli, że "nie wolno" zajęło mi jakiś czas <lol>
Zdjęcia sprzed miesiąca, a chłopaki bardzo się "wyciągnęli" :-) Jestem ciekawa, jak teraz wyglądają.
Zdjęcia sprzed miesiąca, a chłopaki bardzo się "wyciągnęli" :-) Jestem ciekawa, jak teraz wyglądają.
-
Slonick
A jak sie uczy?
Tylko przez konsekwetne zganianie ich stamtad czy jak? I co jak nas nie ma w domu... Zamykanie kuchni odpada, bo tam maja miski oraz tamtedy przebiega droga do kuwety.
Tylko przez konsekwetne zganianie ich stamtad czy jak? I co jak nas nie ma w domu... Zamykanie kuchni odpada, bo tam maja miski oraz tamtedy przebiega droga do kuwety.
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Za każdym razem, gdy widziałam Bellę (Carlosa blat nie interesował - ma za ciężką pupinęSlonick pisze:A jak sie uczy?
Ktoś gdzieś kiedyś doradzał naklejanie na blat dwustronnej taśmy klejącej, co podobno skutecznie zniechęcało kota do wskakiwania. Ja tej metody nie próbowałam.
- yamaha
- Genius Loci
Konsekwentne mowienie NIE i zdejmowanie kota skutkuje.
Missy na stol w jadalni nie wchodzi (no czasem, raz za rok zdarzy jej sie chwila slabosci i probuje, ale na sam widok palca i slowo "nie" zeskakuje).
Oczywiscie jak kot zostaje sam, to moze wszystko robic.
Àle nie martw sie, nasze bestie szybko wyczuwaja, ze jak Panstwo w domu to nie ma mowy doopcie na stole polozyc
Wiec potem i sam nie wskakuje
Missy na stol w jadalni nie wchodzi (no czasem, raz za rok zdarzy jej sie chwila slabosci i probuje, ale na sam widok palca i slowo "nie" zeskakuje).
Oczywiscie jak kot zostaje sam, to moze wszystko robic.
Àle nie martw sie, nasze bestie szybko wyczuwaja, ze jak Panstwo w domu to nie ma mowy doopcie na stole polozyc
Wiec potem i sam nie wskakuje
-
Slonick
Dziekowac, bede probowal