Lumi :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Re: Lumi :)

Post autor: Kamiko »

Jaka gruba dupka <lol>
Lumiś - sorki dziecinko i tak ciotka kocha Twoje blue oczęta <serce>
Awatar użytkownika
SZYLKRECIA

Post autor: SZYLKRECIA »

Aguś!!
Bardzo gratuluję 5 tyg abstynencji nikotynowej!!! To sporo! Jak przejdziesz ten etap, będzie lepiej! nie daj się pokonać, szkoda by było starań i walki. A zobaczysz, jak będziesz się dobrze czuła potem, lekko i bez obciążenia :-D
Lumisia, hmmmm Aguś, dla jej zdrowia, posłuchaj weta <ok> Szkoda, żeby cierpiała na powikłania wynikające z otyłości, np. cukrzyca... Jak zgubi parę kilo, też będzie jej lżej <ok> <ok>
Piękny ryjulek, cudne oczka <zakochana>

Życzę udanego, spokojnego urlopu i równie dobrego powrotu :-?
Awatar użytkownika
Barlog
Hodowca
Hodowla: AsPaBri*PL
Kontakt:

Post autor: Barlog »

Agnes pisze:Cześć dziewczyny, miło, że o nas pamiętacie :kiss:

Z oczkiem Lumi jest już dużo lepiej. W zeszłym tygodniu byliśmy drugi raz u weta i ten przepisał inne kropelki z antybiotykiem. Poprzednie nie bardzo działały. A tu już po dwóch zakropieniach, czyli po jednym dniu, widziałam poprawę. Zakrapiamy do przyszłego czwartku. I w piątek do kontroli. Za wage nam się oberwało. I teraz znów nie jestem pewna co do naszej domowej wagi. Bo waga weta wskazała 6440 <strach> Została nam polecona karma Hillsa- Metabolic. I nie wiemy co robić. Karmy bez zbożowe odpadają, bo są niejadalne. Po urlopie chyba spróbujemy z tym Hillsem.

Tak, dalej nie pale. To już 5 tygodni :-) Za wcześnie się pochwaliłam z tym jak się czuje, bo dopiero w okolicach 4 tygodnia zaczęłam przeżywać horror. Wszystkie możliwe skutki uboczne o jakich (później) czytałam, u mnie wystąpiły (kołatanie serca, drżenie rąk, nadpobudliwość, zwiększona potliwość, nerwowość, problemy ze spaniem, koszmary... można by tak wymieniać). A najlepsze w tym wszystkim jest to, że mnie się palić nie chce! a organizm się buntuje. Gdybym wiedziała, że tak będzie, nie wiem czy podjęłabym się próby rzucenia palenia. W piątek skończyłam czytać książke Allen'a Carra ''Easyway to stop smoking''. Niby nie przeczytałam nic nowego, ale pozwoliła mi spojrzeć na pewne sprawy inaczej. Dodatkowo, miła Pani w aptece, poleciła mi kropepki uspokajające dla dzieci z adhd, i tak je sobie zazywam <oops> no i jakoś leci ;-))

a teraz kilka zdjęć, żebyście nie zapomniały jak Lumiśka wygląda :-)
Moja kochana dziewczynka <serce>
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam ciepło! :kwiatek:
<zakochana> Jak ja cie słoneczko cudne cioci <zakochana>
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

To zdjęcie drugie od góry jest przeurocze <zakochana>
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

Dziękuje Wam bardzo :)

Krótka relacja, z tego co u nas :-)
Wczoraj byliśmy na kontorli u weta. Oczko wygląda na zdrowe. Ale do niedzieli mam je wciąż zakrapiać, z tym, że już tylko raz dziennie, a po powrocie z wakacji, mamy raz jeszcze się u weta pokazać.

Lumi zaczęła pić więcej wody : :-D a to za sprawą nowej ''miseczki'' <mrgreen>
Owa miseczka, została odkryta przez przypadek, kiedy to zostawiłam odsunięte krzesło od stołu ;-)) sytuacja miała miejsce dwa razy (drugi raz był pod pełną kontrolą) i od tego czasu idąc do kuchni po wode dla siebie. Biore dwie ''miseczki''. Jedną dla siebie, drugą dla Lumi. Kota bardzo chętnie, przez co i całkiem często z niej pije :-)

poniżej prezentuje nową ''kryształową'' miseczke :-)
a ja przez tyle czasu myślałam, że dobra kocia miseczka, im szersza, tym lepsza. A tu, proszę, niespodzianka <lol> Obrazek

Ostatnio ulubioną zabawką, jest różowy koralik zawieszony na sznureczku. Zabawa oczywiście pod nadzorem, co by koralik nie znalazł się w ''paszczu''. Kota szczęśliwa lata po mieszkaniu, bo sznurek mało widoczny, więc wygląda jakby koralik sam się toczył <lol> no i najlepiej bawić się po zmroku. Bo za dnia mam w domu ''ślepą kurke'' <oops> za to w nocy, nic jej sprzed nosa nie umknie :-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiecie, że ostatnio sobie uświadomiłam, że to moje kudłate szczęście <serce> za 3 miesiące skończy DWA lata. Jak ten czas leci...
Obrazek

Obrazek

W niedziele zawozimy Lumi do znajomych. Mam nadzieje, że tym razem już wszystko odbędzie się bezstresowo. W końcu to będa trzecie kolonie u Maniusia :-) oby tylko z oczkiem wszystko było dobrze. O tym, że będę za nią tesknić pisać chyba nie musze <święty>

dalej nie palę i czuję się (tfu, tfu w niemalowan) tak: :radocha: :radocha: :radocha: i oby już tak zostało!

pozdrawiam ciepło! :roza:
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Jest zjawiskowa <zakochana>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Co ja będę mówić...
Jestem stała w uczuciach <serce> <zakochana> :kotek:
Awatar użytkownika
Szopi
Hodowca
Hodowla: Mikołówka*Pl

Post autor: Szopi »

Lumisiu, ślicznotko <zakochana>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Lumi jest przepiękna, śliczne, mądre oczęta i to spojrzenie... <zakochana>
Cudo na czterech łapusiach.

Z rzucaniem palenia to nie zazdroszczę... <pokłon>
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Piękna jest Bułeczka Lumisia. Ma taki ciepły wyraz pysia, ogólnie cała jest taka przytulna, ciepła i milutko zaokrąglona <zakochana>
Zablokowany