Bolo

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Markoos

Re: Bolo

Post autor: Markoos »

Spróbuję wkleić filmik z youtuba jak Bolo jest w ruchu ale nie wiem czy mi się uda.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1MGnpFXl ... e=youtu.be[/youtube]
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Poprawiłam :) Trzeba usunąć tę część po "&"
Awatar użytkownika
Markoos

Julcik pisze: Poprawiłam :) Trzeba usunąć tę część po "&"
Dziękuję Ci bardzo, chyba pół nocy by mi to zajęło, żeby zamieścić ten filmik <pokłon> .
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Witam na forum Ciebie i pięknego Bolka :kotek:
Boluś wagę ma imponującą, jak na swój wiek.
Faktycznie na filmiku widać, że mógłby mieć troszkę mniej.
Ja też mam jednego grubasa, to wiem, jak to jest <lol>
Jeszcze tylko napiszę, że z kotem nie powinno się tak bawić, żeby sobie atakował i gryzł rękę, lepiej używać do tego wędek z piórkami, wstążeczkami czy cokolwiek innego.
:kotek:
Awatar użytkownika
Markoos

Sonia pisze:Jeszcze tylko napiszę, że z kotem nie powinno się tak bawić, żeby sobie atakował i gryzł rękę, lepiej używać do tego wędek z piórkami, wstążeczkami czy cokolwiek innego.
Staramy się oduczyć Bolka gryzienia gołego ciała (z dość marnym skutkiem zresztą <lol> ). Stąd ten polar i rękawica. Żadnej krzywdy nam nie zrobi, bo nie jest w stanie przegryźć tej rękawicy. A jak już złapie tą rękę i prowadza Andrzeja jak zdobycz po całym pokoju to mamy ubaw po pachy <rotfl> .
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

W tym rynsztunku Twój syn wygląda jak pozorant na szkoleniu dla rottweilerów :D
Awatar użytkownika
Markoos

MoniQ pisze:W tym rynsztunku Twój syn wygląda jak pozorant na szkoleniu dla rottweilerów :D
Zanim zaczęliśmy zabawę w tym właśnie rynsztunku, to Andrzej chodził z całymi przedramionami podrapanymi. Pazurki to Boluś ma i ząbki też.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Markoos pisze:Staramy się oduczyć Bolka gryzienia gołego ciała (z dość marnym skutkiem zresztą <lol> ). Stąd ten polar i rękawica. Żadnej krzywdy nam nie zrobi, bo nie jest w stanie przegryźć tej rękawicy. A jak już złapie tą rękę i prowadza Andrzeja jak zdobycz po całym pokoju to mamy ubaw po pachy <rotfl> .
<shock>
Nie powinno pozwalać się kotu nigdy na takie zabawy (a raczej samemu ich inicjować) i nie wolno dawać przyzwolenia na łapanie ręki zębami i pazurami przez kota, bez względu na to, czy jest zakryta, czy też nie.
Nie oduczycie kota gryźć gołego ciała, póki będziecie mu pozwalać na takie zabawy <kciukwdół> . To do niczego dobrego nie prowadzi. Proponuje kupić wędkę z piórkami do zabawy. Wedlug mnie takie zabawy wcale nie są śmieszne, nie nazwałabym tego zabawą.
Awatar użytkownika
Markoos

Ależ Bolek ma do zabawy i wędki i piórko i masę innych zabawek. Nie wiem co jest złego w takiej zabawie jak łowienie ręki. Przecież my go nie szkolimy do jakichś tam walk. To po prostu zabawa i tyle. Bolek chce gryźć to zakładamy rękawicę i polar i niech gryzie. Nie rozumiem co w tym złego :-| .
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Markoos pisze: Andrzej chodził z całymi przedramionami podrapanymi. Pazurki to Boluś ma i ząbki też.
Uważasz, że nie ma w tym nic złego? Kot nie po to ma zęby i pazury, aby robić komuś krzywdę.
Markoos pisze:Bolek chce gryźć to zakładamy rękawicę i polar i niech gryzie. Nie rozumiem co w tym złego :-| .
<shock>
Jak to nie wiesz co w tym złego, skoro pisałeś, że nie możesz oduczyć kota gryzienia gołego ciała to już jest sygnał, że należy zmienić sposób zabawy z kotem i to jak najszybciej.
Skoro uczycie go zabawy poprzez gryzienie, to w taki sposób kot może zacząć ją inicjować. Co jeśli będziecie koło niego przechodzić a on "zaatakuje" czyjąś stopę, bądź rękę, bo przecież to dla niego zabawa, a dla Was? Zamierzacie chodzić po domu ubrani od stóp do głów? Zwierzę łatwo przyuczyć do jakiegoś zachowania, trudniej oduczyć.. Jestem w szoku, że dla Was taka "zabawa" jest w porządku <shock> .
Mam nadzieję, że odezwą się mądrzejsze osoby ode mnie i zrozumiesz, że błędem jest przyzwolenie na takie "zabawy".
Zablokowany