Bolo
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Re: Bolo
Witam na forum Ciebie i pięknego Bolka
Boluś wagę ma imponującą, jak na swój wiek.
Faktycznie na filmiku widać, że mógłby mieć troszkę mniej.
Ja też mam jednego grubasa, to wiem, jak to jest <lol>
Jeszcze tylko napiszę, że z kotem nie powinno się tak bawić, żeby sobie atakował i gryzł rękę, lepiej używać do tego wędek z piórkami, wstążeczkami czy cokolwiek innego.

Boluś wagę ma imponującą, jak na swój wiek.
Faktycznie na filmiku widać, że mógłby mieć troszkę mniej.
Ja też mam jednego grubasa, to wiem, jak to jest <lol>
Jeszcze tylko napiszę, że z kotem nie powinno się tak bawić, żeby sobie atakował i gryzł rękę, lepiej używać do tego wędek z piórkami, wstążeczkami czy cokolwiek innego.

- Markoos
Staramy się oduczyć Bolka gryzienia gołego ciała (z dość marnym skutkiem zresztą <lol> ). Stąd ten polar i rękawica. Żadnej krzywdy nam nie zrobi, bo nie jest w stanie przegryźć tej rękawicy. A jak już złapie tą rękę i prowadza Andrzeja jak zdobycz po całym pokoju to mamy ubaw po pachy <rotfl> .Sonia pisze:Jeszcze tylko napiszę, że z kotem nie powinno się tak bawić, żeby sobie atakował i gryzł rękę, lepiej używać do tego wędek z piórkami, wstążeczkami czy cokolwiek innego.
- Markoos
Zanim zaczęliśmy zabawę w tym właśnie rynsztunku, to Andrzej chodził z całymi przedramionami podrapanymi. Pazurki to Boluś ma i ząbki też.MoniQ pisze:W tym rynsztunku Twój syn wygląda jak pozorant na szkoleniu dla rottweilerów
- Miss_Monroe
- Moderator
<shock>Markoos pisze:Staramy się oduczyć Bolka gryzienia gołego ciała (z dość marnym skutkiem zresztą <lol> ). Stąd ten polar i rękawica. Żadnej krzywdy nam nie zrobi, bo nie jest w stanie przegryźć tej rękawicy. A jak już złapie tą rękę i prowadza Andrzeja jak zdobycz po całym pokoju to mamy ubaw po pachy <rotfl> .
Nie powinno pozwalać się kotu nigdy na takie zabawy (a raczej samemu ich inicjować) i nie wolno dawać przyzwolenia na łapanie ręki zębami i pazurami przez kota, bez względu na to, czy jest zakryta, czy też nie.
Nie oduczycie kota gryźć gołego ciała, póki będziecie mu pozwalać na takie zabawy <kciukwdół> . To do niczego dobrego nie prowadzi. Proponuje kupić wędkę z piórkami do zabawy. Wedlug mnie takie zabawy wcale nie są śmieszne, nie nazwałabym tego zabawą.
- Markoos
Ależ Bolek ma do zabawy i wędki i piórko i masę innych zabawek. Nie wiem co jest złego w takiej zabawie jak łowienie ręki. Przecież my go nie szkolimy do jakichś tam walk. To po prostu zabawa i tyle. Bolek chce gryźć to zakładamy rękawicę i polar i niech gryzie. Nie rozumiem co w tym złego
.

- Miss_Monroe
- Moderator
Uważasz, że nie ma w tym nic złego? Kot nie po to ma zęby i pazury, aby robić komuś krzywdę.Markoos pisze: Andrzej chodził z całymi przedramionami podrapanymi. Pazurki to Boluś ma i ząbki też.
<shock>Markoos pisze:Bolek chce gryźć to zakładamy rękawicę i polar i niech gryzie. Nie rozumiem co w tym złego.
Jak to nie wiesz co w tym złego, skoro pisałeś, że nie możesz oduczyć kota gryzienia gołego ciała to już jest sygnał, że należy zmienić sposób zabawy z kotem i to jak najszybciej.
Skoro uczycie go zabawy poprzez gryzienie, to w taki sposób kot może zacząć ją inicjować. Co jeśli będziecie koło niego przechodzić a on "zaatakuje" czyjąś stopę, bądź rękę, bo przecież to dla niego zabawa, a dla Was? Zamierzacie chodzić po domu ubrani od stóp do głów? Zwierzę łatwo przyuczyć do jakiegoś zachowania, trudniej oduczyć.. Jestem w szoku, że dla Was taka "zabawa" jest w porządku <shock> .
Mam nadzieję, że odezwą się mądrzejsze osoby ode mnie i zrozumiesz, że błędem jest przyzwolenie na takie "zabawy".