Kitka, Bazyl i Eliot

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Re: Kitka, Bazyl i Eliot

Post autor: atomeria »

Danusia pisze: O rany :mdleje: Kitka jest cudowna <serce> ,a może Eliocika traktuje jak synusia <serce>
Kitunia ma takie instynkty, zdawałoby się, że macierzyńskie, również wobec pozostałych futerek. W podobny sposób liże po łepku zarówno Bajzelka jak i... Diunkę :-)
Danusia pisze: A z tym spaniem he he ja dopiero po dobrym roku od momentu przywiezienia przez Dyrszkę Kaluni do nas zaczęłam bardziej normalnie spać z tych różnych względów o których napisałaś teraz już jest super ale Kala jest już u nas ponad rok i 8 miesięcy <mrgreen> także kwestia czasu i będziecie spać jak niemowlaczki <lol> :hug:
Powiem Ci, Danusiu, że mnie taki czujny sen nie przeszkadza tak bardzo jak obawa, że i Eliocika TŻ w końcu zniechęci do spania z nami :(((( Bajzelek tylko kilka razy próbował, ale jego to wystarczyło lekko szturchnąć i sobie szedł gdzie indziej. Kitunia spała z nami jakieś pół roku i od pół roku już nie śpi. Nie wiem dlaczego. Spała co prawda na mnie, ale kołdrę mamy jedną i sądzę, że musi mieć to jakieś znaczenie. Z drugiej strony... Może zbiegło się to z jej zmianą uczuć? Kiedy to mnie kochała, to i na mnie spała, a teraz kocha TŻ, tylko że na nim spać się nie da, bo się bardzo rzuca przez sen, więc wcale z nami nie śpi. Zobaczymy.

A tak wygląda kocia hierarchia w naszym domu:

Obrazek

O ile Eliocik jest naprawdę duży, prawie tak duży jak Kitunia (tylko łapki ma krótsze <mrgreen> ), to do Bajzelka jeszcze mu dość daleko.

Obrazek

Chociaż łapki ma prawie tak duże jak on!

To jeszcze kilka zdjęć Maleńśtwa:

Obrazek

Uwielbiam u kota tę mordkę w ciup i wibrysy skierowane do przodu <zakochana>
Obrazek

... i jęzorek
Obrazek

A po zabawie zasłużona drzemka
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

rozpłynąć się można <serce> takie cudooo <serce> <zakochana>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Jestem zakochana w tym tygrysku <zakochana>
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

MoniQ pisze:Jestem zakochana w tym tygrysku <zakochana>
Oj ja też <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Ciekawe co z niego wyrośnie, bo on jednak chyba dość długo nie mógł się zdecydować <mrgreen>

Ale żeby nie było - moje Starszaki kocham równie bardzo. Bajzelek, pomimo że nie jest miziakiem, to i tak uważam, że jest wspaniałym kotem z cudownym charakterem. Jest nieziemsko cierpliwy, wyrozumiały i ekstremalnie łagodny.
Pańcia praktycznie wszystko może z nim zrobić, na wszystko pozwala, chociaż nie wszystko lubi.

Ostatnio ujął mnie tym, że pozwala Maleństwu wyjadać ze swojej miski :kotek: Gapciuch trochę, ale za to jaki uroczy.
Bo od Kitki za coś takiego Eliocik dostał po głowie ;-))

A Kitunia to wiadomo, z charakteru kot idealny, tylko że zdrajczyni. Maa jedną wadę - kocha TŻ a nie mnie <mrgreen> Jednak wybaczam jej, bo TŻ kocha ją równie bardzo i ta miłość niesamowicie mnie rozczula.

To teraz zdjęcia, niestety nic lepszego nie udało mi się dziś ustrzelić:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Cudowni są... <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
iwus

Post autor: iwus »

Cudna kocia rodzinka <zakochana> ale Eliocik najnaj... <serce>
kotku

Post autor: kotku »

Wspaniała kocia rodzinka <zakochana> Każde futro inne, unikatowe ze swoim własnym charakterkiem.
Co do spania to to jest (przynajmniej u mnie) naturalne, że są etapy, które się zmieniają.
Najpierw koty cały czas z nami spały, potem zaczęły wędrować, teraz śpią w nogach albo wskakują na klatę, udeptują i każą się głaskać o 5 rano :mimbla:
I niestety najbardziej lubią kiedy TŻ ich głaszcze. Męskie dłonie mają coś w sobie, ech ech...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Agnieszko, jak ja się cieszę, że się dokociłaś. Częściej teraz wklejasz zdjęcia i to mnie bardzo cieszy <tańczy> <tańczy> <tańczy>
Bazylek to piękny, duży miś <serce> <serce> <serce> Zachowaniem to mi się z moim Leonkiem kojarzy. On też taki ciapowaty. A Kitunia...ach, ta to jest piękna <serce> <serce> <serce> A Eliocik cudeńko poprostu <serce> <serce> <serce>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Wspaniałe masz koty <serce> <serce> <serce>

ale Eliocik <zakochana> <zakochana> <zakochana> <zakochana> prześliczny smyk <serce>

:kotek: :kotek: :kotek: :pies:

a jak psina i zazdrość :-) bo u mnie ta zazdrość rośnie <mrgreen> ,a przejawia się to domaganiem się pieszczot za wszelką cenę na okrągło ,a to 40 kg ,wiec jesteśmy obie posiniaczone, u męża to normalka <lol>
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

jaka fajna symbioza :kotek: :kotek: :kotek:
Zablokowany