Wszystko o zabawkach dla kotów!

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Wszystko o zabawkach dla kotów!

Post autor: Miss_Monroe »

madziulam2 pisze:dziewczyny szukam takich zwyczajnych kulek dla kotków, ale w Krakowie jakby sie zapadły pod ziemię :(

wiecie gdzie mogę je dostać???

o takie:
Obrazek
Magda właśnie takie kulki pojawiły się jako nowość w Zooplusie i dodatkowo w środku mają grzechotkę: >>Piłki z grzechotką<< .
Mój Bentley uwielbia takie szeleszczące zabawki, także zamówię je przy następnych zakupach :-)
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

dzięki Lenko za czujność - wyczaiłam je wczoraj i czym prędzej zamówiłam :)
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

Ja niedlugo lece do Polski i zamowie tam przez Allegro 2 nanorobaki. Ciekawe jak zareaguje.
Ostatnio popsula bardzo fajna wedke z zooplusa Bird, za ktora wrecz szalala, a ze zamowienie bede robila dopiero za miesiac - to kota musi poczekac :-)
Jej druga ulubiona zabawka to zwykle piorko
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... kota/30572
Wszedzie z nim chodzi i miauczy, zeby sie z nia bawic. Lubi jak chowam piorka pod koldra i wysuwam je znienacka w roznych miejscach <mrgreen> wtedy jest polowanie na calego.
A tunel to podstawa, gdy Tami dostaje szaleju i biega po calym mieszkaniu. Tunel musi byc obowiazkowo kilka razy zaliczony ;-))
Awatar użytkownika
iwus

Post autor: iwus »

Wczoraj doszła paczka z zooplusa z czymś takim
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... ota/103998
Sweety zwariował na jej punkcie <lol> Tyle gimnastyki kot dawno nie miał, a pańcia nie musi już biegać z wędką, tylko siedzi w fotelu <mrgreen> a kot szczęśliwy :-D
Awatar użytkownika
aneby

Post autor: aneby »

Oj tak, cat dancer jest świetny <ok> U mnie była zabawa na 2 koty - każdy się bawił swoim końcem zabawki <mrgreen>
Awatar użytkownika
iwus

Post autor: iwus »

Tak, dwa końce są super, nawet przy jednym kocie <lol> Lata od jednego do drugiego <mrgreen>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

MoniQ pisze:Potrzebuję pomocy, bo pomysły mi się skończyły. Nasz kot domaga się wspólnej zabawy. Stoi i miauczy rozpaczliwie, woła, żeby do niej iść. Więc biegnę oczywiście. I okazuje się, że zabawa tak, bardzo chętnie, ale "wymyśl coś innego, bo wszystko mi się już znudziło"...
Wędki, piłki, myszki....Za wszystkim sama ganiam :D Jedyne co, to tunel, ciągle i niezmiennie wzbudza entuzjazm.
Czym zabawić znudzonego kota? Wszelkie pomysły, domowe i sklepowe mile widziane :)
EsteraR pisze:MoniQ - musisz się dokocić <lol> <lol> <lol>
Napiszę tutaj, bo tu wszystko się zaczęło. Od tego pytania i od tej odpowiedzi :D

Pomogło. Znudzona księżniczka Khaleesi zaczęła się bawić. Sama obecność drugiego kota ją zachęca do zabawy, jeszcze nie do końca umie się bawić z innym kotem, ale widzę, że bardzo chce :)
Dzięki Estera za radę :) No i za kota :) :kwiatek:
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

MoniQ pisze:(...)
Napiszę tutaj, bo tu wszystko się zaczęło. Od tego pytania i od tej odpowiedzi :D
(...)
Przypominam, że to watek dotyczący zabawek dla kotów. Drugi kotek zabawką nie jest.
O blaskach i cieniach dokocenia można poczytać i podyskutować tutaj >>> KLIK <<<
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Mago pisze:
MoniQ pisze:(...)
(...)
Przypominam, że to watek dotyczący zabawek dla kotów. Drugi kotek zabawką nie jest.
O blaskach i cieniach dokocenia można poczytać i podyskutować tutaj >>> KLIK <<<

Ok, proszę o ew. przeniesienie posta. Lub skasowanie.
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Myślę, że MoniQ nie chodziło o to, że drugi kot w domu ma być zabawką dla pierwszego tylko, że obecność drugiego kota pobudza do zabawy ;-))
Zablokowany